soorten Gietvloeren

onze soorten gietvloeren uitgelegd

Betonlook OF effen & egaal?
Polyurethaan OF Cementgebonden?
​​​​​​​Samen komen we daar wel uit.


Als je je verdiept in de kwaliteiten van gietvloeren, ontdek je al snel dat er verschillende soorten gietvloeren zijn. Zo zijn er vloeren van polyurethaan en cementgebonden gietvloeren in verschillende hardheden, kleuren, nuances en sferen. Best ingewikkeld allemaal. En dan luisteren die twee producten vaak ook nog eens naar talloze namen, denk aan: PU vloeren, Woonbeton of Microcement... Noem maar op. Echter is de basis vaak simpel. De meeste gietvloeren bestaan uit meerdere laagjes, dit noem je het gietvloersysteem. Vervolgens is er een verschil in materiaal, het onderscheid in de materialen zie je vaak terug in uitstraling en eigenschappen. Om het overzichtelijk te houden hebben wij ervoor gekozen om enkel te werken met één kwaliteit (natuurlijk de hoogste) en werken we met twee type gietvloeren.


Lees hieronder meer over de twee gietvloersoorten bij Solo.

Sferen
& kleuren


Sommige mensen vinden een gietvloer wat koud overkomen. Een beetje loft-achtig, industrieel. Maar zoals je bij de gietvloer voorbeelden in ons portfolio ziet, kun je ook met kunststof en beton een heel natuurlijke en zelfs warme uitstraling creëren. Wij maken gietvloeren in verschillende kleurtinten en nuances: van helemaal effen tot wolkachtig als natuursteen. Oh, en als we het nu toch over warmte hebben… de combinatie ‘gietvloer vloerverwarming’ is als een geslaagd huwelijk: goed voor decennialang comfort, gezelligheid en geluk.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op
met ons digitale magazine!

Twee soorten gietvloeren

Zo houden we het lekker overzichtelijk


Of je nu in je woning gietvloeren wilt laten maken, of in een bedrijfsruimte, onze gietvloeren zullen je zeker bevallen. De eerste stap naar de aanschaf van een gietvloer is het aanvragen van een brochure of een offerte. Wil je liever eerst met een echte specialist overleggen, of langs komen in onze showroom, bel of mail ons dan. Samen kunnen we in goed overleg de allerbeste gietvloer voor je selecteren én aanbrengen.