Gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Erg comfortabel & warm aan de voeten!

gietvloer met vloerverwarming

Kan een gietvloer samen met vloerverwarming?


Vloerverwarming is de ideale manier om je gehele huis, alleen de woonkamer of de badkamer te verwarmen. Maar wat voor vloerafwerking neem je in combinatie met vloerverwarming.


De esthetische waarde speelt natuurlijk een rol, maar je wilt ook een goed rendement behalen. Een veel voorkomende vraag is dan ook; kan een gietvloer samen met vloerverwarming?

gietvloer met vloerverwarming
gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming


In de nieuwbouw woningen van vandaag de dag wordt vloerverwarming standaard aangeboden. Dit wordt tijdens de bouw in de dekvloer verwerkt en afgetopt met een afwerkvloer van bijvoorbeeld zandcement of anhydriet. De Solo Gietvloer wordt dan direct aangebracht op de dekvloer en brengt geen extra kosten met zich mee.

Zeker als je een andere woning koopt of een nieuwe vloer wilt in je huidige woning, is het de moeite waard om te kiezen voor vloerverwarming. Een gietvloer is daarbij een perfecte keuze. Deze naadloze en duurzame vloeren laten zich namelijk uitstekend combineren met vloerverwarming.

Kosten gietvloer met vloerverwarming

Zoals net al benoemd kan niet alleen in nieuwbouw vloerverwarming worden toegepast maar ook in bestaande woning, oftewel rennovatiebouw. Bij dekvloeren van zandcement of anhydriet kan de vloerverwarming worden ingefreesd. Hierna dienen als eerste de sleuven dichtgezet te worden, waarna er wordt geëgaliseerd.


Deze werkzaamheden van egaliseren en het dichtzetten van de sleuven kunnen door ons uitgevoerd worden, maar ook door een andere partij. Wanneer deze werkzaamheden door een andere partij worden uitgevoerd hebben wij graag een adviserende rol in het materiaal gebruik. Benieuwd naar de kosten hiervan? Neem dan contact met ons op.


Vloerverwarming; hoeveel tijd kost het aanbrengen?

De tijd die het kost om een gietvloer in combinatie met vloerverwarming aan te brengen, hangt sterk af van de omstandigheden en de dekvloer. Afhankelijk van de ondervloer, het type vloerverwarming en manier van installeren kan de benodigde werktijd bepaald worden.

Reken voor het aanbrengen van de gietvloer in iedere geval op zo’n vier à vijf werkdagen. Dit geldt zowel voor een polyurethaan gietvloer, als voor een betonnen gietvloer. Als wij de werkzaamheden van het dichtzetten van de sleuven en egaliseren uitvoeren zal dit een week eerder gebeuren.


Daarnaast moet, voordat wij beginnen aan je Solo Gietvloer, de vloerverwarming een opstookprotocol hebben doorlopen. Dit opstookprotocol duurt in totaal 10 dagen en indien mogelijk adviseren wij het protocol te herhalen.

gietvloer met vloerverwarming

Kan een gietvloer samen met vloerverwarming


Om terug te komen op de beginvraag, kan een gietvloer samen met vloerverwarming, is het antwoord hierop ja. Een kwalitatief goede gietvloer wordt opgebouwd uit diverse lagen. Deze lagen zorgen voor een optimale warmte verdeling. U zult merken dat de gietvloer de warmte van de vloerverwarming per vierkante meter optimaal verdeeld en zeer prettig is om op te leven. Als je daarbij ook goede isolatie in huis realiseert, bespaar je tientallen euro’s op je energierekening.

Bij nieuwe vloerverwarming systemen is het ook mogelijk om de vloer in warme dagen te koelen. In plaats van warm water wordt er dan koud water door de leidingen gepompt. Ook hier zal de gietvloer optimaal functionerenTransformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren

Ontdek de mogelijkheden!