De Kosten van een gietvloer per m2


kosten gietvloer

Hoe wordt het kostenplaatje voor een gietvloer opgebouwd per vierkante meter?


Naast dat een vloer moet passen bij je woonwensen qua uitstraling en gemak, is het bij het uitzoeken van een soort gietvloer ook belangrijk om rekening te houden met je budget. Wat zijn nu precies de kosten van het laten aanleggen van een gietvloer? En waarom zijn er zoveel verschillende gietvloerprijzen bij verschillende gietvloer specialisten?


In dit artikel zijn we transparant over de opbouw van d ekosten van het laten aanlegen van een gietvloer per vierkante meter.

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van het type gietvloer

Er is geen vaste prijs voor een gietvloer omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Daarbij is het type gietvloer de belangrijkste factor.


Wij, van Solo Gietvloeren, bieden twee soorten gietvloeren aan, elk met een eigen prijsopbouw.


Een PU gietvloer

De eerste soort is een PU gietvloer, wat staat voor polyurethaan gietvloer. Dit is een kunststof gietvloer. Dankzij de elasticiteit is deze vloer scheuroverbruggend en zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Het kan worden aangebracht op beton, tegels, houten vloeren of anhydriet dekvloeren. Afhankelijk van het type ondergrond moet deze mogelijk voorbewerkt worden. Daarom is de ondergrond altijd belangrijk bij het bepalen van de prijs van een gietvloer.


Binnen de PU gietvloer heb je nog twee varianten: Solo Life en Solo One. Het materiaal is hetzelfde, alleen is er een kleurverschil. De kosten van de gietvloer worden niet beïnvloed door dit kleurverschil, omdat het materiaalgebruik hetzelfde is.


Een cementgebonden gietvloer

Een PU gietvloer wordt vaak vergeleken met een cementgebonden gietvloer. Het zijn echter heel verschillende producten, wat ook resulteert in verschillende prijzen voor gietvloeren. Hoewel een cementgebonden gietvloer op het eerste gezicht veel lijkt op een PU gietvloer omdat beide volledig naadloos en strak zijn, zijn er belangrijke verschillen. Een cementgebonden gietvloer is vloeistofdicht, bestand tegen zuren en chemicaliën, en zeer hard. Vanwege de extreme hardheid kan deze gietvloer scheuren vertonen in nieuwbouwwoningen.


Uiteraard zijn er prijsverschillen tussen een cementgebonden gietvloer en een PU gietvloer. De prijs van een cementgebonden gietvloer ligt soms wel 30% tot 40% hoger dan die van een PU gietvloer. Dit prijsverschil is echter niet terug te zien in de kwaliteit en het gebruikscomfort.

Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren

Ontdek de mogelijkheden!


PU Gietvloer prijs per m2


Voor het bepalen van de gietvloer prijs zijn het aantal vierkante meters van belang. Voor deze berekening gaan we uit van een vloer oppervlakte van 80 tot 140 m2. De PU Gietvloer prijs varieert tussen de € 85,00 en € 95,00 per vierkante meter.


CEMENTGEBONDEN GIETVLOER PRIJS PER M2

De andere twee gietvloeren die wij aanbieden zijn cementgebonden gietvloeren. Eentje van normale kwaliteit, de Betonfloor, en een krasvaste variant, de Milestone. Ook voor deze gietvloer prijzen zijn het aantal vierkante meters van belang, dus gaan we weer uit van 80 tot 140 m2. Voor de betonfloor ligt de gietvloer prijs tussen de €98,00 en €110,00 per vierkante meter. Voor de Milestone, de krasvaste gietvloer, liggen de kosten tussen de € 110,00 en € 123,00 per vierkante meter.


Hoe worden de kosten van een gietvloer opgebouwd?


De prijs van een gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Het type gietvloer
  • Het aantal vierkante meters
  • De staat van de ondervloer

Zoals eerder besproken, speelt het type gietvloer een belangrijke rol in de prijsbepaling. Daarnaast is het aantal vierkante meters van invloed. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter kan zijn. Het kan daarom interessant zijn om niet alleen de benedenverdieping, maar ook de bovenverdieping van een gietvloer te voorzien. Dit kan uiteindelijk leiden tot een lagere prijs per vierkante meter.


Verder wordt de prijs van de gietvloer ook beïnvloed door de staat van de ondergrond waarop gewerkt moet worden, het benodigde materiaal en eventuele reis- en verblijfskosten. Het is daarom altijd raadzaam om een offerte op maat aan te vragen voor een gietvloer. Hoewel een gietvloer misschien niet tot de goedkoopste producten behoort, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid ervan. Een hoogwaardige gietvloer gaat immers jarenlang mee.

Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak

Wil je graag meer informatie over het combineren van een gietvloer met een houten vloer? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.


Familiebedrijf solo gietvloeren vervaardigt sinds 1986 handgemaakte gietvloeren en wanden van exclusief allooi

Bij Solo Gietvloeren zijn we al een flinke tijd bezig. Zo'n 35 jaar geleden begon onze vader samen met zijn twee broers met het leggen van kunststof gietvloeren. Toen was het de beurt aan zijn zoons Berry, Ronald en Robbert ter Wielen om het over te nemen. Samen met ons team van vakmensen werken we dag in, dag uit aan bijzondere projecten. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, net zoals onze broers ons hebben geleerd. We werken met precisie aan elk project, wat resulteert in prachtige vloeren!


Dankzij onze roots in de Betuwe nemen we niet zomaar iets aan. Berry en Ronald ter Wielen testen alle materialen grondig en gebruiken ze eerst zelf voordat we ze aanbieden op de markt. Zo kun je erop vertrouwen dat elk gietvloersysteem zorgvuldig is ontworpen voor optimaal comfort in huis.


Onze gietvloeren zijn handgemaakt, wat ons vak zo mooi maakt. Daarom zijn de handen die ze maken net zo belangrijk. Door te werken met een vast team van collega's kunnen we constante kwaliteit garanderen.

​​​​​​​

Wij geloven dat goede kwaliteit begint bij heldere verwachtingen. Daarom vertellen we je graag alles wat je moet weten. In onze showroom vertellen Robbert ter Wielen en zijn collega's je graag alles over onze gietvloersystemen. In een markt die soms wat verwarrend kan zijn, houden wij het simpel, leggen we alles duidelijk uit en beantwoorden we al jouw vragen met plezier!