Lavasteen Gietvloer

Wij noemen het milestone

Lavasteen gietvloer


De gietvloeren zijn tegenwoordig beschikbaar in diverse varianten. Je hebt bijvoorbeeld de polyurethaan gietvloeren, ook wel bekend als de klassieke, strakke gietvloer die velen kennen. Daarnaast zijn er microcement gietvloeren, soms aangeduid als cementgebonden of woonbeton. En dan hebben we de nieuwste generatie: de lavasteen gietvloer, door ons bekend als de Milestone gietvloer.

lavasteen gietvloer
lavasteen gietvloer

Wat is een lavasteen gietvloer

De lavasteen gietvloer biedt een stevige en robuuste uitstraling, vergelijkbaar met een cementgebonden gietvloer. Je kunt de structuur van de vloer voelen en hij oogt minder strak dan de PU gietvloer.


De lavasteen gietvloer bestaat uit een mix van quartz en vermalen lavasteen, met de lavasteen als fijne zwarte korreltjes. Tijdens het aanbrengen ontstaan verschillende concentraties van deze zwarte korreltjes, wat resulteert in een gevarieerd betonlook-effect met lichte en donkere structuren.


Een deel van de vloer bestaat uit epoxy, een harde bouwhars. De combinatie van lavasteen en epoxy maakt de vloer extreem hard en krasbestendig. Dit maakt de lavasteen gietvloer bijzonder sterk; zelfs als er bijvoorbeeld een steentje onder je schoen zit of als er iets scherps over de vloer gaat, ontstaan er geen krassen. Dankzij deze krasbestendige eigenschappen wordt dit type gietvloer gezien als een nieuwe generatie in vloertechnologie.

Hoe is de lavasteen gietvloer opgebouwd?


De lavasteen gietvloer wordt opgebouwd uit verschillende lagen voor optimale kwaliteit. De eerste laag is een primer, die zorgt voor een stevige hechting tussen de ondergrond en het gietvloersysteem. Vervolgens wordt een schraplaag aangebracht, die dienst doet als een egaliserende laag om eventuele kuilen en oneffenheden in de ondergrond op te vullen.

Hierna worden twee kleurlagen van de lavasteen gietvloer (Milestone) aangebracht door middel van pleisteren, wat resulteert in een unieke textuur en een prachtig gemêleerd effect. Als voorlaatste stap wordt de vloer geschuurd om een mooiere en strakkere afwerking te verkrijgen. Als laatste stap worden twee laklagen aangebracht. Deze laklagen zorgen ervoor dat de vloer mooi glad en mat wordt. Ondanks dat de textuur nog voelbaar is, voelt de vloer toch prettige aan en is deze eenvoudiger te onderhouden. De laklaag beschermt tevens tegen vloeistoffen zoals, koffie wijn, of sinaasappelsap.

lavasteen gietvloer

In Welke kleuren is een lavasteen gietvloer beschikbaar?

De lavasteen gietvloer is verkrijgbaar in bijna elke denkbare kleur. Standaard bieden we een assortiment van dertig kleuren aan. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos; we kunnen ook kleuren op maat maken, waaronder tinten van bekende merken zoals Farrow & Ball, Little Green of RAL/NCS.

We merken dat de lavasteen gietvloer veel wordt gebruikt in diverse interieurstijlen, van modern landelijk tot de meer minimalistische Japandi stijl. Ongeacht de stijl zorgt de vloer altijd voor een prachtige en sfeervolle basis.

De eigenschappen van een lavasteen gietvloer.

1

Zeer slijtbestendig

2

Volledig vloeistofdicht

3

Compleet naadloos

4

Top voor vloerverwarming

5

Rijk kleurenpalet


Hoe lang gaat een lavasteen gietvloer mee?


Een veelgestelde vraag die we ontvangen is: "hoe lang gaat zo'n lavasteen (Milestone vloer) eigenlijk mee?" Dankzij het krasbestendige karakter vertoont de vloer nauwelijks slijtage. Na verloop van tijd kan de laklaag echter wat verouderen, wat zich kan uiten in een lichte afnamen van de matte uitstraling en het zichtbaar worden van gebruissporen. Gelukkig kunnen we de vloer altijd weer een 'face-lift' geven, zoals we dat noemen. We kunnen de laatste laklaag opnieuw aanbrengen, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet. We adviseren om dit eens in de acht tot tien jaar te doen.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!