Cementgebonden Gietvloer

Wij noemen het Milestone & Minimal

authentieke cementgebonden gietvloeren met een extra voor meer
​​​​​hardheid en waterdichtheid

Cementgebonden gietvloer


Je bent er waarschijnlijk al tegenaan gelopen. Voor de cementgebonden gietvloer zijn legio namen (woonbeton, betoncire, microcement), hierdoor kan het orienteren op het juiste type nogal een jungle zijn. Wij helderen graag wat punten voor je op. Laten we als eerst vooropstellen dat de verzamelnaam 'cementgebonden gietvloer ' het beste werkt. Dit is namelijk een gietvloer met een structuur en relief. Dit maakt de vloer wat robuuster, levendiger en natuurlijk in look & feel. Door de jaren heen zijn er diverse kwaliteiten op de markt gekomen en als wij het mogen zeggen is de 'epoxy-gebonden' versie dé kwaliteit waarvoor je moet gaan.

We snappen dat we het hier weer een tikkeltje ingewikkelder mee maken maar deze toevoeging is essentieel. Epoxy is namelijk een harde bouwhars. Hierdoor is de cementgebonden gietvloer (laten we hem vooral wel zo blijven noemen) waterdicht en enorm hard. Dat laatste is handig voor als je eens een steentje onder je schoen hebt of je schuift met wat scherps over de vloer heen, je krijgt dan namelijk geen krassen*

Twee soorten
cementgebonden
gietvloeren


Wij hebben cementgebonden gietvloer in diverse kleuren en nuances, maar die vallen allemaal uiteen in twee hoofdvormen: mét en zonder Quartz (da’s Engels voor kwarts). Als we de vloer mét Quartz aanbrengen doen we dat al pleisterend, je blijft de beweging van de vakman zien. Het Quartz zorgt voor een gemêleerde uitstraling en een heel natuurlijk effect. Je ziet het ambacht er doorheen. Bij de andere categorie is juist alle Quartz er uitgefilterd. Daardoor zijn deze vloeren qua kleur en uitstraling zeer uniform, egaal en strak, met een geheel effen kleur. Toch blijf je de ambachtelijke structuur en relief van het cementgebodnen concept zien. Om ze uit elkaar te houden, hebben wij de twee vloertypen namen gegeven.

Milestone©


Met Quartz voor een gemêleerd effect.

Minimal​​​​​​​©


Zonder Quartz voor een effen effect.

Cement-epoxy vloer: vijf lagen in vijf dagen


Minimal of Milestone, het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer neemt vijf werkdagen in beslag. Dat komt doordat we vijf lagen aanbrengen, die stuk voor stuk de tijd moeten krijgen om te drogen en uit te harden. We zullen je hier niet vermoeien met de technische details. Liever hebben wij het over het resultaat: een zeer harde en duurzame vloer, voor een mensenleven lang woonplezier.

Eigenschappen van een Milestone of Minimal.

1

Zeer slijtbestendig

2

Volledig vloeistofdicht

3

Compleet naadloos

4

Top voor vloerverwarming

5

Rijk kleurenpalet

Kleuren?

Het is toch beton?


Zeker is het beton! We blijven ook in het bijpassende kleurengamma: grijs dus. Maar daarbinnen zijn best veel nuances mogelijk. Wij hebben in totaal 20 kleuren cement-epoxy gietvloeren in ons assortiment, met ook meer organische tinten. Als je in onze showroom komt (maak hiervoor een afspraak) laten we je graag alle verschillende kleuren gietvloeren zien. Je kunt ook rustig een paar stalen meenemen om te kijken welke kleur rijmt met jouw interieur.

cementgebonden of polyurethaan?


Zoals je ziet, hebben wij twee soorten gietvloeren in ons assortiment: de hier beschreven cementgebonden epoxy-vloeren en de polyurethaan kunststof gietvloeren. Wanneer kies je voor epoxycement en wanneer voor polyurethaan? Het voordeel van cementgebonden vloeren is dat het oppervlak harder is dan een PU-gietvloer. Het is steenhard beton, bestand tegen intensief gebruik. Daar staat tegenover dat polyurethaan weer iets elastischer is. Met name in nieuwbouwwoningen, waar betonnen ondervloeren de eerste jaren nog behoorlijk heftig kunnen bewegen, brengen cementgebonden vloeren risico’s op scheuren en barsten met zich mee. Dat kun je zien als charmant en authentiek, maar als je het oorspronkelijke aspect wilt bewaren, kies je bij nieuwbouw liever voor polyurethaan gietvloer. Bij renovatie van oudere panden speelt dit probleem overigens niet. Een ander voordeel van polyurethaan is dat we deze vloeren kunnen maken in vrijwel elke RAL-kleur. Dus als je een rode, gele of zwarte vloer wilt, dan kan dat in principe.

Welke ondergrond voor een gietvloer?


Goed nieuws: dat maakt eigenlijk weinig uit, zolang het maar stevig is. We kunnen zowel cementgebonden epoxyvloeren als PU-gietvloeren leggen over zandcement dekvloeren, anhydriet dekvloeren en tegels. De hechting en duurzaamheid hangen af van ons vakmanschap en de keuze van de juiste materialen en technieken. Gezien onze ruim 35 jaar ervaring is jouw keuze voor Solo Gietvloeren een keuze voor een onbezorgd proces en een blijvend mooi resultaat.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons digitale magazine!

Wat kost het?

Cement-epoxy gietvloer prijzen


Nu vraag je je wellicht af: “Wat moet zo’n cementgebonden epoxy gietvloer kosten?”. Ons antwoord: “Tja, dat ligt er maar aan.” Omdat een belangrijk onderdeel van de prijs bestaat uit manuren, werken we met staffelprijzen per vierkante meter. Hoe groter het oppervlak van jouw ruimten, des te makkelijker het werk voor ons en des te lager de prijs/m2. Daarnaast houden we in onze gietvloer-offerte rekening met de afstand vanaf onze centraal in Nederland gelegen thuisbasis (sorry Groningen en Limburg!). We moeten immers minimaal vijf dagen bij jou komen werken, dus dat tikt aan. Daarnaast zijn er wat prijsverschillen qua materialen en technieken. Door de bank genomen kost een Solo gietvloer ongeveer 90 à 145 euro per vierkante meter. Maar dan ben je dus wél verzekerd van een vloer die decennialang onveranderlijk mooi, slijtvast en hygiënisch ligt te schitteren in je huis. En die dus ook de waarde van je woning blijvend verhoogt. Wil jij investeren in een duurzame gietvloer? Neem contact met ons op voor overleg of vraag direct een offerte aan.