GIETVLOER KLEUREN

Alles wat je wilt weten over gietvloer kleuren

GIETVLOER KLEUREN


Een kleur kiezen voor je bestaande woning of nieuwbouwwoning is zo makkelijk nog niet, laat staan een gietvloer kleur kiezen. Bij een muurkleur kan je misschien wat sneller een keuze maken want als het niet uitpakt zoals verwacht is de muur nog makkelijk een keer over te schilderen. Bij een gietvloer kleur is dat niet het geval, vandaar dat het een keuze is waar je vaak wat langer bij stil wilt staat. Deze kleur gaat de basis vormen van je interieur en kan ook niet zo makkelijk als een muurkleur over gedaan worden.

gietvloer kleuren 2024
gietvloer kleuren 2024

IN WElke kleuren kan een gietvloer geleverd worden?


Laten we beginnen bij het begin: in welke kleur kan een gietvloer aangebracht worden? Een gietvloer kan geleverd worden in RAL, Sikkens en NCS kleuren. Dat zijn dus eindeloos veel kleuren waar je uit kan kiezen. Misschien wel zoveel dat je spontaan keuzestress krijgt. Het fijne is dat wij al voorwerk voor je hebben gedaan en een mooie kleurencollectie hebben opgebouwd door de jaren heen. Van de One hebben we 30 kleuren, de Life 30 kleuren en de Milestone kleurencollectie bestaat uit 20 kleuren.


Bij de Milestone gietvloer denk je nu misschien: dat is toch een beton gietvloer, kan je dan wel uit kleuren kiezen? Ja dat kan zeker! We blijven wel in het bijpassende kleurengamma grijs. Maar daarbinnen zijn nog best veel nuances mogelijk. Denk wat meer aan de organische tinten en lichter of donkerder. Vind je 20 kleuren tocht te weinig? Dan is de PU gietvloer het overwegen waard. We werken hier met RAL, Sikkens of NCS kleuren. Wil je een roze of gele gietvloer, dan kan dat in principe.HET VERSCHIL TUSSEN EENKLEURIGE EN MEERKLEURIG GIETVLOERENHet belangrijkste verschil tussen een eenkleurige en meerkleurige gietvloer is het uiterlijk en de stijl. Eenkleurige gietvloeren (One) zijn super strakke effen vloeren in één kleur, terwijl meerkleurige gietvloeren (Life) door het gebruik van twee kleuren een levendig effect in de vloer krijgen.


Het heeft wat meer de uitstraling van ambachtelijk aangebracht beton, waar je de veegbewegingen nog in terugziet als een wolkig patroon. Je kan zelf nog bepalen hoe druk je het patroon wilt hebben. Uiteindelijk is de uitstraling dus het enige verschil tussen de twee PU gietvloeren, want de kwaliteit is allemaal even top.
Hoe kies in mijn kleur gietvloer?

Door samples van de gietvloer neer te leggen in huis met de juiste lichtinval en te combineren met alle andere materialen die worden toegepast of er misschien al zijn, heb je de beste manier om de gietvloer kleur te kiezen. Het kiezen van de kleur voor de gietvloer is een belangrijke beslissing aangezien de vloer meestal een belangrijk onderdeel vormt van de uitstraling en sfeer die je gaat neerzetten.


Hoe het hier in zijn werk gaat is dat je tijdens de eerste oriënterende afspraak al wat samples mee kan nemen om er een gevoel bij te krijgen wat er nou eigenlijk mogelijk is qua gietvloer kleuren. Het kan fijn zijn om dan juist wat contrast kleuren mee te nemen, wat lichter wat donkerder wat grijzer of wat warmer. Deze kleuren kan je in het huis gaan neerleggen om te ervaren wat je voorkeur kleur is. Doe dit vooral op verschillende plekken in het huis, want de lichtinval is overal weer anders. Misschien dat je een kleur op de plek bij de keuken erg mooi vindt, maar in de woonkamer juist weer te donker.

​​​​​​​

Als je een beter beeld hebt gekregen wat het wel en niet is qua kleuren plannen we nog een keer een kleur afspraak met elkaar in (en wellicht nog een keer vaker, wat nodig is). Tijdens de kleur afspraak is het fijn om staaltjes van andere materialen van het huis mee te nemen. Denk aan muurkleuren, tegels of een staaltje van de keuken. Op die manier kunnen we in onze inspiratie studio alle materialen bij elkaar leggen en een mooie selectie maken. Met deze stalen ga je nog een keer naar huis en kan je de definitieve kleurkeuze voor de gietvloer maken!Wat zijn de trendkleuren van 2024?

Ook de nieuwe kleuren van 2024 zijn geïnspireerd op de natuur. Kleuren die gebaseerd zijn op bossen, heide, strand en zee gaan we weer veel terugzien dit jaar. De tinten zorgen voor een rustige sfeer in huis met subtiele combinaties.


Maar toch ook een statement kleur gaan we dit jaar terugzien. Denk aan Magenta of groen/blauwtinten.

gietvloer kleuren

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!