GIETVLOER IN EEN ZANDKLEUR

Dit zijn de mogelijkheden

gietvloer zandkleur

Gietvloer in een zandkleur


Een variant van de gietvloer die zich onderscheidt door tijdloze elegantie is de zandkleurige gietvloer. Deze vloeren bieden een prachtige mix van tijdloze elegantie en een natuurlijke uitstraling.


Of je nu een moderne of Japandi inrichting hebt, een zandkleurige gietvloer zal een stijlvolle toevoeging zijn aan elk interieur.gietvloer zandkleur
gietvloer zandkleur

Waarom kiezen voor een zandkleurige gietvloer?


Een zandkleurige gietvloer geeft niet alleen een warm gevoel aan je interieur, maar biedt ook een rustige basis waar je eindeloos mee kunt combineren. De natuurlijke en tijdloze uitstraling is een van de belangrijkste redenen om voor een zandkleurige gietvloer te kiezen.


Bovendien zijn zandkleuren doorgaans gemakkelijk te combineren met diverse inrichtingen en interieurstijlen. Een lichte zandkleur kan ook helpen om een ruimte groter en lichter te laten lijken, vooral in ruimtes met weinig natuurlijke lichtinval. Dit kan bijzonder prettig zijn om een ruimtelijk gevoel te creëren in je interieur.

Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren​​​​​​​

Ontdek de mogelijkheden!


HOE kies je de juiste zandkleur voor je interieur?

Het kiezen van de juiste tint zandkleurige gietvloer kan een uitdagende beslissing zijn, maar wij staan klaar om je te helpen. De vloer vormt de basis van je interieur en kan daarmee de algehele sfeer in je woning bepalen. Zelfs kleine kleurnuances kunnen een groot verschil maken wanneer ze gecombineerd worden. Daarom is de ondertoon van de zandkleur belangrijk.


Bij je eerste bezoek aan de showroom kun je wat staaltjes meekrijgen. Het kan handig zijn om verschillende tinten mee te nemen om mee te experimenteren. Probeer bijvoorbeeld wat lichtere en donkere tinten, zodat je kunt zien hoe de lichtinval in je (nieuwe) woning de kleur beïnvloedt. Als je veel natuurlijk licht hebt, kan een iets donkerdere zandkleur mooi werken. Bij weinig lichtinval is een lichtere zandkleur wellicht beter, omdat dit de ruimte groter doet aanvoelen.


Na een periode kom je meestal weer terug naar de showroom, en dan gaan we nogmaals alle kleurstalen doornemen. Tegen die tijd heb je een beter idee welke tint je voorkeur heeft en hoe je de zandkleur verder wilt combineren in je interieur. Breng vooral staaltjes mee van je bank, wandafwerking en keuken, zodat we een goed beeld krijgen van de totale combinatie. Door deze stapen te volgen en rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, kun je de juiste tint zandkleur kiezen die perfect past bij jouw interieur!

gietvloer zandkleur

Welke soorten gietvloeren zijn er in zandkleuren beschikbaar?


Bij ons kun je een zandkleurige gietvloer uitkiezen uit twee verschillende types: de PU gietvloer en de Milestone gietvloer. De Polyurethaan gietvloer is verkrijgbaar in twee varianten: effen vloeren in één kleur en vloeren waar twee kleuren worden gemengd voor een veeg/betonlook effect.


De Milestone gietvloer is een cementgebonden gietvloer met toevoegingen van epoxy en Quartz. Deze vloer is robuuster en heeft een meer levendige uitstraling.


De kleurencollectie van de PU gietvloer biedt ongeveer acht verschillende tinten zandkleuren, terwijl de Milestone collectie ongeveer vijf zandkleuren bevat. Hierdoor heb je een ruime keuze aan zandkleuren om de perfecte gietvloer te vinden die bij jouw wensen en interieur past.BIJ wat voor interieurstijlen past een zandkleurige gietvloer perfect?


Een zandkleurige gietvloer past uitstekend bij verschillende interieurstijlen vanwege zijn veelzijdige en neutrale karakter. Hier zijn enkele interieurstijlen waarbij een zandkleurige gietvloer perfect kan passen:


Japandi

De Japandi woonstijl staat bekend om zijn ingetogen kleuren en gebruik van natuurlijke materialen, waarbij een zandkleurige gietvloer perfect past. In ons inspiratiebeeld hebben we de zandkleur "Mushroom" gecombineerd met een licht eiken keuken en lichte beige tinten. Het resultaat is een tijdloos, rustgevend interieur met een warme touch. De zandkleurige gietvloer vormt de ideale basis voor deze stijl, en samen met de natuurlijke materialen en subtiele kleuren ontstaat een harmonieuze en serene ambiance. Het interieur straalt een gevoel van balans en eenvoud uit, precies zoals de Japandi stijl beoogt.


Scandinavisch

Precies zoals de Japandi woonstijl, kenmerkt ook de Scandinavische woonstijl zich door een licht interieur met het gebruik van neutrale kleuren. De Scandinavische stijl heeft iets koelere ondertonen en meer strakke lijnen, maar behoudt nog steeds een frisse en lichte uitstraling waar een zandkleurige gietvloer uitstekend bij past. De zandkleurige gietvloer sluit naadloos aan op de rustige en ingetogen sfeer die de Scandinavische stijl beoogt. Het vormt een prachtige basis voor het creëren van een heldere en serene ambiance, waarin natuurlijke elementen en minimalistisch design samenkomen. Met de zandkleurige gietvloer als fundament, kun je in een Scandinavisch interieur een harmonieus en tijdloos geheel realiseren.


Natuurlijke en rustieke interieurs

In natuurlijke en rustieke interieurs kiest men vaak voor ingetogen, natuurlijke kleuren in combinatie met speelse materialen van de natuur. In dit specifieke project is onze Milestone kleur "Sirmione" gecombineerd met echte betonnen plafonds en een houten eettafel van Studio Henk, aangevuld met een rotan lamp.


De keuze voor de Milestone kleur "Sirmione" brengt een warme en natuurlijke uitstraling in het interieur. Het samenspel van de echte betonnen plafonds en het gebruik van hout en rotan draagt bij aan een rustieke sfeer met een vleugje speelsheid. Het geheel creëert een harmonieuze ambiance waarin de natuurlijke elementen mooi samensmelten. Dit project toont de kracht van het combineren van natuurlijke materialen en ingetogen kleuren om een natuurlijk en rustiek interieur te versterken.


Romantisch interieur

In dit romantische interieur zijn veel zachte en warme tinten en materialen gebruikt, samen met een opvallende donkere eiken fineer keuken als blikvanger. Onze zandkleurige gietvloer "Fly" past perfect bij deze stijlvolle combinatie.


De zandkleurige gietvloer voegt een vleugje warmte en rust toe aan het interieur, waardoor het een harmonieus geheel wordt met de zachtere kleuren en materialen in de ruimte. De gietvloer vormt een prachtige basis voor de romantische sfeer, terwijl de donkere eiken fineer keuken als een opvallend middelpunt fungeert.

​​​​​​​

Deze combinatie van elementen creëert een gezellige en romantische ambiance waarin de zandkleurige gietvloer een belangrijke rol speelt. Het interieur straalt een gevoel van comfort en elegantie uit, met een subtiele balans tussen de warme tinten en de opvallende keuken. Het resultaat is een romantische en stijlvolle ruimte waarin de zandkleurige gietvloer "Fly" een belangrijke sfeermaker is.​​​​​​​

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!