Polyurethaan Gietvloeren

Wij noemen het Life of ONE

eenkleurig effen of met
subtiele kleurnuances
waar ‘beweging’ in zit

pu gietvloeren van solo

Effen of
gemarmerd


PU gietvloeren heb je in twee soorten: eenkleurige effen vloeren en vloeren met subtiele kleurnuances, waarin je als het ware wat ‘beweging’ ziet. Om het onderscheid te maken hebben wij deze twee soorten PU-gietvloeren verschillende namen gegeven.

De One gietvloer voor super strakke effen vloeren in één kleur en de Life gietvloer vloeren waar door gebruik van twee kleuren er een levendig effect ontstaat. Het lijkt op een ambachtelijk aangebracht beton, waar je de veegbewegingen nog in herkent als een soort wolkig patroon.

Maar goed, uiteindelijk is de uitstraling het enige verschil tussen deze twee de Life of One gietvloer want qua kwaliteit zijn ze hetzelfde.

pu gietvloeren in kleuren

PU gietvloeren zijn
flexibel & mooi mat


Waarom kiezen we bij deze gietvloeren polyurethaan als grondstof? Ten eerste is de polyurethaan gietvloer de meest strakke in zijn soort, het vloeit strak uit en je hebt er geen structuur of reliëf in zitten.

En ten tweede is polyurethaan een kunststof: enigszins flexibel en rekbaar. Dat betekent dat als de ondergrond een beetje beweegt, zoals een vloer in nieuwbouw wel eens doet door middel van 'krimpscheurtjes’, dat de vloer meerekt en niet kan scheuren.

Bovendien is PU perfect bestand tegen allerlei vuilmakers zoals rode wijn, koffie of modderschoenen. Doordat de vloer 'strak' is laat hij zich eenvoudig schoonmaken. Op de Life gietvloer zie je door het betonlook effect net even wat minder vuil en vegen. Moet je dan geen One nemen? Dat hoor je ons niet zeggen, maar je moet dan wel wat vaker aan de poets.

Life©


Solo Life voor een gemêleerd effect.

One©


Solo One voor een effen effect.

In alle kleuren


Belangrijk voordeel van een PU vloer is dat je vrijwel elke bestaande kleur kunt kiezen. Wij hanteren de bekende RAL-Sikkens of NCS kleurenlijst, zodat je precies de kleur krijgt die je bestelt. Bedenk wel dat een kleur iets anders kan uitpakken, afhankelijk van lichtinval en omgeving. Daarom mag je van ons samples lenen. Dat is handig, want dan kan je ze bij je (toekomstige) keuken of bank bekijken. Om je te voorzien van een uniek scala aan kleuren volgen we actief de trends. Zo zijn momenteel greige kleuren erg in, van die kleuren waarvan je er niet over uitkomt of het nou een grijze of een beige tint is. Ook zijn de natuurlijke nude-organic tintent erg populair.

Praktisch vlekkeloos onderhoud


Een PU gietvloer nauwelijks vuil vast. De vloer is glad, waterdicht en naadloos. Het onderhoud is dan ook een fluitje van een cent. Al moet je natuurlijk wel gewoon af en toe stofzuigen, want neerdwarrelend stof kan zich vormen tot vlokjes die op zo’n mooie gladde en effen vloer eerder opvallen dan op tapijt of hout met een patroontje. Veel mensen schaffen tegelijk met hun nieuwe PU gietvloer ook een handige Roomba of andere stofzuigrobot aan.

Dat is een perfecte huisgenoot voor mensen met een kunststof gietvloer, want de robot kan op dat prachtig vlakke parcours heerlijk ongestoord zijn rondjes maken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld één keer per week de vloer afnemen met een swiffer of andere microvezel vlakmop. Gebruik dan wel een speciaal schoonmaakmiddel voor gietvloeren zonder zeep. Zo voorkom je strepen en kleverige plekken op je prachtige nieuwe gietvloer.

Eigenschappen van een Life of One.

1

Zeer slijtbestendig

2

Volledig vloeistofdicht

3

Compleet naadloos

4

Top voor vloerverwarming

5

Rijk kleurenpalet

Prijzen van PU
gietvloeren

Kosten op aanvraag


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een polyurethaan gietvloer is niet de goedkoopste oplossing onder de vloeren. Het professioneel aanbrengen van gietvloeren is een arbeidsintensief proces dat je niet aan zomaar iedereen kunt overlaten. Wij doen het zelf, of werken met serieuze vaklui uit ons eigen netwerk.

De prijs per vierkante meter is afhankelijk van de afstand vanaf onze vestigingsplaats Lienden (dat overigens mooi midden in Nederland ligt), de ondergrond, en de grootte van de klus. Hoe groter het te bevloeren oppervlak, des te lager de prijs.


pu gietvloeren

Gemiddeld komen we uit op €75 tot €100 per vierkante meter.


Maar een grote ruimte met veel hoeken en nissen, afvoerputjes, vloerstopcontacten of andere obstakels zal ook duurder uitvallen. Als je wilt weten waar je aan toe bent, kun je het beste een offerte aanvragen. Stuur ons daarbij zo veel mogelijk informatie over je project.

Eventueel kun je ook meerdere opties aanvragen. Misschien is het in verband met de staffel voor de prijs per m2 financieel aantrekkelijk om meteen meerdere verdiepingen te laten voorzien van gietvloeren.

+-Over onze PU gietvloeren
+-Is een PU gietvloer geschikt in combinatie met een vloerverwarming?

Zeker, onze PU gietvloeren worden vaak geïnstalleerd in combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming kan worden geïntegreerd in de dekvloer of ingefreesd worden in een bestaande dekvloer. Vervolgens worden onze gietvloerlagen hierop aangebracht. Dankzij de geringe dikte van slechts 2 tot 4 millimeter zul je een maximaal rendement behalen van je vloerverwarming.


+-Hoe kies ik de juiste kleur PU gietvloer?

Het kiezen van de perfecte kleur voor je gietvloer, die goed past bij je interieur, kan een uitdagende taak zijn. Met talloze kleuropties en prachtige combinaties is het soms moeilijk om een beslissing te nemen. Breng een bezoek aan onze showroom om de kleuren in het echt te ervaren, en wij staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Wil je de kleuren liever thuis bekijken? Dat is mogelijk. Aan het einde van de afspraak krijg je samples mee van je favoriete gietvloerkleuren.


+-Wat zijn de voordelen van een PU gietvloer?

Een PU gietvloer biedt een strakke uitstraling en is een flexibel product, waardoor het bijzonder geschikt is voor nieuwbouwwoningen. Deze vloer is eenvoudig schoon te maken, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en heeft een lange levensduur.


+-Zijn er ook nadelen?

Een mogelijk nadeel is de tijd die nodig is voor het aanbrengen van de vloer, wat in totaal 5 dagen in beslag neemt. Bovendien ligt de vierkante meterprijs van een gietvloer hoger dan die van een gemiddelde vloer, variërend tussen de €75 en €100 per meter. Ondanks deze aspecten biedt de gietvloer wel een duurzame oplossing waar je langdurig van kunt genieten.


+-Hoelang duurt het aanbrengen van een PU gietvloer?

Het aanbrengen van een gietvloer neemt in totaal 5 dagen in beslag, vanwege het opbouwen van het product in verschillende lagen. Voor je planning is het aan te raden om van maandag tot en met vrijdag te reserveren voor het aanbrengen van de gietvloer. Op vrijdag wordt de laatste laag aangebracht, waarna je het eindresultaat al na 24 uur kunt bekijken!


Strakke gietvloeren

met een betonlook-effect of egaal!


Of je nu in je woning gietvloeren wilt laten maken, of in een bedrijfsruimte, onze gietvloeren zijn van hoge kwaliteit. De eerste stap naar de aanschaf van een gietvloer is het aanvragen van een brochure of een offerte.

Wil je liever eerst met een echte specialist overleggen, of langs komen in onze showroom in Lienden, bel of mail ons dan. Samen kunnen we in goed overleg de allerbeste gietvloer voor je selecteren én aanbrengen.