EEn beige gietvloer

Inspiratie en mogelijkheden

EEN BEIGE GIETVLOER


Een beige gietvloer is een gietvloer kleur die moeiteloos gecombineerd kan worden met verschillende interieurstijlen: van Japandi, tot landelijk en alles daartussenin. Een beige gietvloer straalt rust uit, terwijl het tegelijkertijd een warme en prettige sfeer creëert. Het fijne aan deze gietvloer kleur is dat het enorm makkelijk combineert met eindeloos veel verschillende kleurenschema’s. Doordat beige een neutrale tint is kan er moeiteloos gespeeld worden met accentkleuren en texturen in je interieur. Denk aan gedurfde en levendige tinten voor een speels effect, of juist aan zachte pastelkleuren voor de wat meer romantische sfeer. De mogelijkheden met een beige gietvloer zijn dus eindeloos!

Welke tinten vallen onder beige?


Beige is een neutrale kleur die wordt gezien als een lichte tint van bruin. In beige zijn nog wel een hoop nuances te vinden, het kan variëren van lichtbruin tot licht geelachtig. Volgens ons vallen onder beige gietvloeren de volgende tinten: crème, gebroken wit, ivoor, zand en de nieuwste term van dit moment: greige (een mix van grijs en beige).

Maar welke kleuren in onze kleurencollectie vallen dan onder deze beige tinten? Meer dan genoeg! Je kan onderscheid maken in twee categorieën, de PU gietvloer en de Milestone. De PU gietvloer is een kunststof gietvloer die aangebracht wordt in een eenkleurig effen beige kleur(One) of met subtiele kleurnuances waar beweging in zit (Life). De tinten uit onze kleurencollectie die hierbij mooi aansluiten zijn de Fano, Cleveland, Marlies, Fly, Madison, Jaylin, Soda en Vancouver.

Voor onze cementgebonden gietvloer die meer reliëf en structuur heeft, zijn de beige kleuren de Mushroom, Capri, Sirmione en Trento.INSPIRATIE OPDOEN? PLAN EEN SHOWROOM AFSPRAAK

Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Welke woonstijlen passen perfect bij een beige gietvloer?

Een beige gietvloer kan goed samengaan met verschillende woonstijlen. Het ligt er maar net aan wat voor sfeer je wilt creëren in het interieur. Hier zijn enkele woonstijlen die goed passen bij een beige gietvloer:


Scandinavisch

Deze stijl staat bekend om een lichte uitstraling gecombineerd met natuurlijke materialen. Combineer de beige gietvloer met witte muren, lichte houten meubels en linnen stoffen. Zo creëer je een subtiele/rustige sfeer in de woning.


Industrieel

Als je van een stoere en robuuste uitstraling houdt, kan een beige gietvloer gecombineerd worden met een industrieel interieur. Combineer de gietvloer met metalen accenten, ruwe materialen en bakstenen muren. Voeg fabriekslampen en vintage meubels toe om de industriële stijl te benadrukken.


Electisch

Als je meer bent van een speels interieur waar wordt gewerkt met veel kleuren en prints kan een beige gietvloer goed werken als rustige basis. Combineer de vloer met warme kleuren zoals gedempte juweel kleuren. Voeg daarnaast prints, planten en textiel met patronen toe om een eclectische sfeer neer te zetten.


Modern

Combineer in een modern interieur de beige gietvloer met strakke lijnen, minimalistische meubels en neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart om een tijdloos interieur te creëren.


Japandi

Japandi is een woonstijl die bekend staat om eenvoud, functionaliteit en natuurlijke materialen. Er wordt gebruikgemaakt van een ingetogen kleurenpalet waarin de beige gietvloer kleur helemaal thuis hoort. Het resultaat is een interieur dat rustgevend en tijdloos is, met een vleugje warmte erin verwerkt.Welke gietvloeren kunnen in beige gelegd worden?


Alle twee onze gietvloeren, de Milestone en de PU gietvloer, kunnen als beige gietvloeren aangebracht worden. Bij de Milestone is het wel een wat beperkter assortiment waar we mee kunnen werken omdat het vaste pigmenten zijn. Er zitten alsnog genoeg beige tinten tussen dit assortiment! Bij een PU gietvloer kan je in principe met alle RAL, Sikken en NCS kleuren werken. Dat zijn zoveel opties qua beige gietvloeren dat je er bijna spontaan keuzestress van kan krijgen! Gelukkig hebben wij al een voorselectie gemaakt qua beige tinten, maar mocht daar de juiste kleur niet tussen zitten kunnen we altijd verder gaan zoeken.

HOE Kies je de juist tint beige voor je gietvloer?


Het kiezen van de juiste tint beige gietvloer kan enorm moeilijk zijn, maar daar helpen wij je graag bij! Tijdens de eerste afspraak in onze showroom gaan we samen kijken welk type gietvloer het beste gaat passen in je toekomstige interieur en welke kleuren daarbij mooi aansluiten. Het kan fijn zijn om stalen van bijvoorbeeld de (nieuwe) keuken, badkamer tegel of bank mee te nemen. Aan de hand hiervan gaan we spelen met alle kleuren waarbij een mooie selectie samples overblijft. Hiervan mag je wat stalen mee naar huis nemen. Het is namelijk belangrijk om de kleuren ook thuis te bekijken met de lichtinval die daar is. Het kan nodig zijn om nog een keer terug te komen voor een kleurkeuze afspraak in onze showroom (of misschien nog een keer, geen enkel probleem). Je weet dan vaak beter hoe de gietvloer gecombineerd gaat worden en daarmee kunnen we een goede selectie maken waarmee de definitieve gietvloer kleur gekozen kan worden. Uiteindelijk hoeven we de kleurkeuze pas 4 weken voor de uitvoerdatum definitief te weten, dus daar heb je ruim de tijd voor!Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALe magazine!