Krasvaste gietvloer


krasvaste gietvloer

Wat is een krasvaste gietvloer


De Milestone is een cementgebonden gietvloer met een krasvast karakter. Deze gietvloer is mooi, sterk en bijzonder eenvoudig te onderhouden. Maar wat maakt deze vloer dan uniek? Iedereen biedt net weer een ander product aan, waardoor het soms verwarrend kan zijn om onderscheid tussen alle producten te maken. Wij leggen het graag uit! De Milestone is een gietvloer opgebouwd uit diverse lagen. Onder meer epoxy onderlagen, cementgebonden lagen en een laklaag. Samenvattend kan je zeggen dat het een cementgebonden gietvloer is.

Naast dat deze cementgebonden gietvloer een unieke uitstraling heeft is hij ook bijzonder sterk. De vloer bevat een Quartz mineraal die ervoor zorgt dat het een slijtvaste gietvloer is. De matte afwerking zorgt juist voor een natuurlijke en satijnachtige look & feel. Gietvloeren worden vaak gegoten of pleisterend aangebracht. De Milestone is een pleister variant. Het materiaal bestaat echter uit een mix van Quartz en kunststof. De Quartz zorgt voor een cement achtige uitstraling, maar door de combinatie van Quartz en kunststof vloeit het materiaal alsnog. Het speels aanbrengen van de gietvloer zorgt ervoor dat je een betonlook effect in de vloer krijgt. Het materiaal is van zichzelf al vloeistofdicht, maar toch lakken wij de vloer nog af met een 2-componenten laklaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer makkelijk te reinigen is en resistent is tegen de meeste vloeistoffen. Zo blijft de vloer jarenlang mooi!Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren

Ontdek de mogelijkheden!

Werking van de gietvloer


De Milestone gietvloer is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie woningen. Echter werkt de ondervloer van een nieuwbouw woning vaak heftiger dan die van een renovatie woning. Hierdoor kan het materiaal bij heftige werking van de ondervloer scheurtjes vertonen. Dit kan gezien worden als een charmante eigenschap van het product. Omdat die van zichzelf al wat meer leeft mag die werking misschien ook wel. Nu denk je misschien omdat de Milestone een cementgebonden gietvloer is dat de vloer alleen mogelijk is in grijs, maar niks is minder waar! Wij bieden deze gietvloer aan in 20 kleuren. Een gedeelte hiervan ligt zeker in de grijs hoek, omdat je daarmee een optimaal betonlook effect krijgt. Maar toch zitten er ook mooie nude of organic tinten in de kleurencollectie! Hiermee breng je net iets meer warmte in je interieur. Alle kleursamples zijn te bekijken in onze showroom. Wil je een proef sample meenemen voor het bepalen van de definitieve kleur dan kan dit altijd!


Opbouw krasvaste gietvloer


Voordat we beginnen met het aanbrengen van de gietvloer komt de projectleider op locatie langs om de situatie te bekijken. Hij controleert onder andere de ondergrond, meet het in en bespreekt eventuele wensen nog door. Daarna zijn wij van maandag tot en met vrijdag bezig met het aanbrengen van de gietvloer. Op maandag inspecteren wij allereerst de dekvloer op scheurvorming. Eventuele scheurtjes in het materiaal worden opgevuld met een special hars, om het te versterken. Vervolgens gaan we de vloer schuren en stofzuigen. Daarna wordt de primer aangebracht voor een optimale hechting aan de ondergrond.


Dit allemaal gebeurt op de maandag. Op dinsdag wordt de schraplaag aangebracht. Deze laag haalt kleine oneffenheden uit de ondergrond en is prettig voor de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming. Op woensdag wordt de Milestone kleurlaag aangebracht. Vanaf hier begint het meer op een vloer te lijken. De kleurlaag wordt met een speels effect aangebracht. Zo wordt het een echte betonlook gietvloer! Op donderdag wordt de tweede kleurlaag van de Milestone aangebracht. Door het smeren van twee kleurlagen krijg je een gemêleerd effect in de gietvloer. Alle lagen zijn handgesmeerd, waardoor iedere gietvloer een unieke uitstraling heeft! De laatste laag wordt op de vrijdag aangebracht, het polijsten en aflakken van de gietvloer.


Door het polijsten wordt de vloer gladder en strakker, maar blijft die wel een natuurlijke en robuuste uitstraling houden. Na het polijsten wordt de 2K-laklaag aangebracht. De laklaag maakt de gietvloer nog een stukje sterker en zorgt voor een optimaal comfort. Na 2 dagen uitharden mag je de vloer betreden en kan je genieten van het eindresultaat!krasvaste gietvloer

Kosten gietvloer


Hoe duur een gietvloer is hangt van verschillende factoren af. Denk aan de soort ondergrond of het aantal vierkante meters. Wij werken met staffelprijzen, dus hoe meer vierkante meters, hoe lager de gietvloer prijs per vierkante meter is. De Milestone is geschikt voor bijna iedere ondergrond, zandcement dekvloeren, anhydriet dekvloeren of tegels. Het soort ondergrond waar wij op moeten werken is daarmee ook van invloed op de prijs. Een gietvloer prijs is dus afhankelijk van veel verschillende factoren. Vraag altijd een offerte voor een gietvloer op om een juiste prijs op maat te ontvangen!


Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!