Gietvloer betonlook de naadloze oplossing


Gietvloer betonlook de naadloze oplossing


Een gietvloer betonlook geeft uw ruimte een robuuste en industriële look. Het is dan ook niet voor niets al jarenlang een zeer populaire vloer. De gietvloer heeft een natuurlijk look wat de vloer tijdloos en een perfecte basis voor interieurs maakt. Door de franse mineralen heeft de vloer een heldere kleur en een natuurlijk uitstraling. Een groot voordeel van een betonlook gietvloer is dat de vloer zeer onderhoudsarm is. De vloer is namelijk naadloos en ook nog eens geheel vloeistofdicht. Dit maakt het ideaal om de vloer schoon te houden en te maken. Het enige wat hoeft te gebeuren is de vloer af en toe stofvrij te maken. Bekijk voor de exacte gietvloer betonlook tips onze onderhoud tips.

Wat is een betonlook gietvloer


Als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken zijn er veel verschillende vloeren waar je uit kan kiezen. Denk aan tegels, tapijt, laminaat en een gietvloer. Waar sommige vloeren gelegd worden, is een betonlook gietvloer een hand gesmeerd product. Na het schuren en voorbereiden van de ondervloer brengen wij twee harde onderlagen aan. Daarop wordt de eerste kleurlaag aangebracht. Vervolgens de tweede kleurlaag. Tussen de eerste en de tweede kleurlaag zit een verschil in kleur. De blend van deze twee kleuren geeft een levendig effect aan de gietvloer. Na een dag uitharding gaan wij de betonnen gietvloer polijsten. Het polijsten zorgt ervoor dat de structuur van de vloer zichtbaar wordt maar wel een vlak en strak gevoel geeft. De betonlook gietvloer wordt vervolgens tweemaal voorzien van een waxlaag. Deze was beschermd de vloer tegen vlekken en zorgt voor een onderhoudsvriendelijk karakter. Het resultaat is een prachtige naadloze gietvloer. Daarbij is een gietvloer betonlook ook nog eens erg duurzaam, waarvan je makkelijk 25-30 jaar kan genieten.


Betonlook vloer voor woning en bedrijf


Een gietvloer met een betonlook is geschikt voor bedrijven en woningen. Met zijn robuuste uitstraling is het de laatste jaren zeer trendy geworden en dat is niet zonder reden. De industriële uitstraling spreekt namelijk veel mensen aan. Daarbij zijn de voordelen ervan aantrekkelijk. De originaliteit en het onderhoud gemak speelt hier een belangrijke rol in. Daarbij laat de strakke vloer een ruimte groter lijken. Voor bedrijven kan dit vaak een gewenst effect opleveren voor bijvoorbeeld een kantoor of een showroom.


Woonkamer

Een gietvloer is de ideale basis voor in de woonkamer. De moderne uitstraling is perfect te combineren met verschillende interieur stijlen. Een betonlook gietvloer ziet eruit alsof de vloer heel hard is, maar dit is niet het geval. De gietvloer is namelijk gemaakt van licht elastisch materiaal. Hierdoor is het een aangenaam gevoel wanneer je over de vloer loopt en kunnen kinderen gerust op de vloer spelen.


Duurzaamheid


Met al ruim 35 jaar ervaring en kennis van gietvloeren, weten we hoe belangrijk duurzaamheid is. Ons streven met Solo Gietvloeren is om met onze werkzaamheden een zo klein mogelijke voetafdruk achter te laten. Een gietvloer heeft een lange levensduur van gemiddeld 25 jaar. Dit heeft er mee te maken dat de vloer goed tegen een stoot en slijtage kan. Daarbij is een gietvloer goed geïsoleerd, dit zorgt ervoor dat de warmte van een woning of kantoor niet zomaar ontsnapt. Een vloerverwarming met een gietvloer is een populaire combinatie dat we steeds vaker zien. Een groot voordeel hiervan is dat met deze combinatie veel bespaard kan worden op de energierekening. Dit heeft ermee te maken de warmte zich sneller kan verspreiden.


De voordelen

Een betonlook gietvloer brengt veel voordelen met zich mee. In ziekenhuizen en kantoren zijn ze niet meer weg te denken. Maar de laatste jaren is het aantal gietvloeren bij particulieren flink gestegen. Zowel voor nieuwbouw als in oudere woningen. Maar wat zijn precies de voordelen van een gietvloer betonlook? Hieronder zijn een aantal belangrijke voordelen te zien:


Levensduur
Ten opzichte van andere vloeren is de levensduur van een gietvloer erg lang. Gemiddeld gaat een gietvloer 25 tot 30 jaar mee. De lange levensduur heeft te maken met de technische constructie van de gietvloer.


Veelzijdigheid
Een groot voordeel van een betonlook gietvloer is dat het bijna in elk interieur past. De vloer is in meerdere tinten leverbaar en kan op deze manier op het meubilair worden aangepast. Daarbij geeft de vloer een rustige en complete uitstraling. Dit komt omdat er geen naden of patronen in de vloer zitten. Dit zorgt ervoor dat het een mooi geheel is door de gehele woning.


Gebruiksvriendelijkheid
De vloeren zijn zeer gebruiksvriendelijk. Ook al lijkt het alsof de vloer keihard is, schijn bedriegt. Ze voelen prettig en comfortabel aan wanneer je op je blote voeten door het huis loopt.Ook is de vloer licht elastisch waardoor er minder kans is op beschadiging wanneer er iets valt.


Onderhoudsgemak
Zoals eerder aangegeven is een gietvloer naadloos. Dit brengt veel voordelen met zich mee op het gebied van onderhoud.


Warmte
In tegenstelling tot veel andere vloeren, voelt de vloer warm aan. Mocht de vloer niet warm genoeg zijn, dan is de vloer perfect te combineren met vloerverwarming.


Geluiddempend
Veel mensen denken bij een gietvloer beton aan een lawaaiigere vloer. Dit is niet het geval. Een gietvloer is wel zeker geluiddempend. Vandaar dat de vloer ook erg populair is in woningen.


Gietvloer betonlook prijs


De prijs hangt van meerdere factoren af. Een belangrijke factor hierbij is het aantal vierkante meters. Des te meer u afneemt hoe goedkoper het per vierkante meter wordt, wij werken namelijk met staffelprijzen. Vaak varieert de prijs van een betonlook gietvloer tussen de € 90,- en € 110,- per vierkante meter. Hierbij gaan we uit van een vloeroppervlak tussen de 80 en 140 vierkante meter. U kunt dus op financieel gebied van veel voordeel profiteren als u in één keer een hele verdieping laat aanleggen. De exacte prijs is afhankelijk van de soort ondergrond en de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfkosten. Vraag daarom altijd een offerte aan om een betere indicatie te krijgen.

Bekijk de betonlook vloer in onze showroom


Wilt u de betonlook gietvloer eens in het echt bekijken? Kom dan naar onze showroom! Hier kunnen wij de vloer in groter oppervlakte laten zien en is de gehele kleurencollectie te bekijken. Ook kunnen wij u daar helpen met al uw vragen. Heeft u nu direct al een vraag? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar Info@sologietvloeren.nl of te bellen naar 0344 60 28 76 .


Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!