Gietvloer in een appartement​​​​​​​

Gietvloer in een appartement


Een groot voordeel van een gietvloer is dat deze geschikt is voor diverse ruimtes in gebouwen. Door de vele toepassingsmogelijkheden is er voor elke ruimte een passende gietvloer beschikbaar. Maar hoe geschikt is een gietvloer in een appartement? In deze blog bespreken we alles over gietvloeren in een appartement, inclusief de voordelen, nadelen en belangrijke aandachtspunten.

gietvloer appartement
gietvloer appartement

Kan een gietvloer in een appartement gegoten worden?


Ja, een gietvloer kan zeker in een appartement worden aangebracht! Dankzij hun naadloze karakter kunnen gietvloeren door het hele appartement worden gelegd, waardoor het ruimtelijke effect wordt versterkt en je een blank canvas krijgt om mee verder te werken. Gietvloeren zijn geschikt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten en zijn beschikbaar in PU gietvloeren en cementgebonden gietvloeren.

Waar moet je op letten bij het gieten van een gietvloer in een appartement?


Bij het aanschaffen van een gietvloer voor een appartement is het belangrijk om de specifieke geluidseisen van het appartement te achterhalen. Op basis daarvan kunnen we bepalen of een gietvloer aan de geluidsnormering voldoet en een geschikt product is.

Daarnaast is het cruciaal om de ondergrond te controleren. Deze moet bij aanvang van de werkzaamheden schoon, droog en stabiel zijn. Eventuele scheuren en oneffenheden moeten vooraf worden beoordeeld en indien nodig voorbewerkt.

Wat betreft de planning, houd rekening met een volledige werkweek van maandag tot en met vrijdag. Tijdens deze periode kunnen er geen andere werkzaamheden in het appartement plaatsvinden. Reserveer deze week dus goed in de planning, zodat er geen andere werkzaamheden synchroon lopen.


Wat zijn de voor- en Nadelen?

Een voordeel van een gietvloer in een appartement is de naadloze afwerkingen, zonder dorpels of andere overgangen. De gehele vloer loopt naadloos door en biedt zo een rustige basis voor het hele appartement. Door de vloeistofdichtheid zijn gietvloeren ook geschikt voor de keuken en badkamer. Een bijkomend voordeel is het gemakkelijke onderhoud: zonder voegen of naden krijgt vuil geen kans om zich op te hopen.

Een mogelijk nadeel is dat het aanbrengen van een gietvloer meerdere dagen in beslag neemt. Zoals eerder besproken, duurt het een volledige werkweek van maandag tot en met vrijdag. Uiteindelijk levert dit echter een prachtig eindresultaat op waar je jarenlang van kunt genieten.

Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren​​​​​​​

Ontdek de mogelijkheden!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!