Gietvloer in
de keuken

Solo realiseert het perfect

volledig vloeistofdicht, brandwerend en makkelijk te reinigen.
ideaal voor keukens.

gietvloer keuken

Kokkerellen op een gietvloer.
​​​​
Misschien wist je het al, maar de gietvloer komt van oudsher uit de industriele en bedrijfsmatige sector. Oftewel, dit type vloer is al decennia lang bekend in de horeca-keukens. Dat getuigd wel dat een goed gietvloer uitstekend werkt in de keuken. Echter heeft de gietvloer zich in de loop de jaren geevolueerd en is de vloer van nu een stuk mooier dan de oude-horeca-keuken vloer van vroeger. Maar het technische principe is hetzelfde gebleven. Hiermee bedoelen we dat de vloer niet zomaar glad wordt, hij volledig vloeistofdicht is en je hem eenvoudig kan reinigen. Precies de dingen die je in je keuken wilt.

Een gietvloer in
​​​​​​​de keuken


Nu we het over alle praktische zaken hebben gehad is het tijd om het te hebben over de estische zaken. Een gietvloer is namelijk prachtig in je keuken. De vloer is een canvas (zoals je ons vaker hoort zeggen), dit zorgt ervoor dat je keuken eruit knalt. Vandaag de dag zien we dat de standaard witte hoogglans keukens niet meer echt van deze tijd zijn. We zien veelal matzwart, marmeren aanrechtbladen, bronze kranen, noten houten accenten noem maar op. Omdat in het tijdperk van nu de keuken meer diversiteit kent in haar materialisatie is de gietvloer extra populair. De combinatie van deze materialen zorgen voor een verbluffend totaalplaatje. Zo sta je trots te koken in je eigen keuken!

“Een strak canvas en combinatie met je keuken"

Vlekt een gietvloer?


Deze vraag we een hoop. Niet altijd, is ons antwoord. We hebben voor je al heel wat vloeistoffen getest op onze topcoats. Zo weten we inmiddels dat koffie, rode wijn, thee, jus d orange of zelfs heet vet (wat spettert uit de pan) geen vlekken achter laten als je het netjes binnen een uurtje of 5 van de vloer afhaalt. Toch zijn er wat middeltjes die niet door de test heen kwamen, denk aan saffraan of curcuma.

Inspiratie nodig?


Op onze inspiratie-pagina, de binnenkijker-pagina en via onze sociale media kanalen delen we veel foto's van onze gietvloer in spraakmakende keukens. Ben je benieuwd naar de kleurenmogelijkheden? Kom dan eens naar onze inspiratie-studio (waar ook een prachtige keuken staat).

Meer weten over een

gietvloer in de
​​​​​​​keuken?


Heb je vragen of advies nodig? Neem dan contact met ons op! Ons team helpt je verder met een persoonlijk advies en bespreken graag uitvoerig de details van een gietvloer in de keuken. Zodat je goed geïnformeerd de juiste beslissing kunt maken!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons gratis magazine!