Alles over een microcement vloer


Alles over een microcement vloer


Microcement is een afwerking voor vloeren en wanden die niet wordt gegoten, maar met de hand wordt aangebracht. Het is een uitstekend alternatie voor echt beton. Anders dan echt beton kan microcement op verschillende ondergronden worden toegepast. In deze blog ontdek je wat een microcement vloer precies is, welke voordelen het biedt en waar je qua kosten rekening mee moet houden.

microcement vloer
microcement vloer

Wat is microcement?


Een microcement vloer is een vloerafwerking samengesteld uit cementgebonden materiaal, epoxy en Quartz. Wij beschouwen de toevoeging van epoxy als essentieel. Deze sterke bouwhars draagt bij aan de waterdichtheid van het product en maakt het extreem hard. Dit is vooral handig als er bijvoorbeeld scherpe voorwerpen over de vloer worden geschoven, aangezien er dan geen krassen zullen ontstaan.

De voordelen van microcement


Het aanbrengen van een microcement vloer biedt tal van voordelen. Zoals eerder genoemd, is de duurzaamheid en krasbestendigheid van het materiaal een waardevolle eigenschap. Bovendien is het product vloeistofdicht, waardoor de vloer in alle ruimtes van de woning kan worden gelegd, waardoor het een naadloze basis vormt voor het hele interieur. Of het nu gaat om een bestaande woning of nieuwbouw, microcementvloeren kunnen in beide worden toegepast. In het geval van een bestaande woning biedt het materiaal een diversiteit aan ondergronden waarop het kan worden aangebracht. ​​​​​​​

In welke ruimtes kan een microcement vloer gelegd worden?

Een microcement vloer kan worden toegepast in alle ruimtes van je woning. Dankzij het vloeistofdichte karakter van het materiaal is het zelfs geschikt voor gebruik in een badkamer, toilet of keuken.

Wat kost een microcement vloer?


De kosten van een microcement vloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal vierkante meter het type ondergrond en eventuele voorbereidende werkzaamheden, en de locatie van de uitvoering. Over het algemeen liggen de kosten voor een microcement vloer tussen de €90 en €145 per vierkante meter. Voor een exacte kostenindicatie van jouw project kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!