FAQ

veel gestelde vragen over gietvloeren

VEELGESTELDE VRAGEN

Een antwoord op alle vragen met betrekking tot gietvloeren

+-Over onze PU gietvloeren
+-Is een PU gietvloer geschikt in combinatie met een vloerverwarming?

Zeker, onze PU gietvloeren worden vaak geïnstalleerd in combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming kan worden geïntegreerd in de dekvloer of ingefreesd worden in een bestaande dekvloer. Vervolgens worden onze gietvloerlagen hierop aangebracht. Dankzij de geringe dikte van slechts 2 tot 4 millimeter zul je een maximaal rendement behalen van je vloerverwarming.


+-Hoe kies ik de juiste kleur PU gietvloer?

Het kiezen van de perfecte kleur voor je gietvloer, die goed past bij je interieur, kan een uitdagende taak zijn. Met talloze kleuropties en prachtige combinaties is het soms moeilijk om een beslissing te nemen. Breng een bezoek aan onze showroom om de kleuren in het echt te ervaren, en wij staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Wil je de kleuren liever thuis bekijken? Dat is mogelijk. Aan het einde van de afspraak krijg je samples mee van je favoriete gietvloerkleuren.


+-Wat zijn de voordelen van een PU gietvloer?

Een PU gietvloer biedt een strakke uitstraling en is een flexibel product, waardoor het bijzonder geschikt is voor nieuwbouwwoningen. Deze vloer is eenvoudig schoon te maken, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en heeft een lange levensduur.


+-Zijn er ook nadelen?

Een mogelijk nadeel is de tijd die nodig is voor het aanbrengen van de vloer, wat in totaal 5 dagen in beslag neemt. Bovendien ligt de vierkante meterprijs van een gietvloer hoger dan die van een gemiddelde vloer, variërend tussen de €75 en €100 per meter. Ondanks deze aspecten biedt de gietvloer wel een duurzame oplossing waar je langdurig van kunt genieten.


+-Hoelang duurt het aanbrengen van een PU gietvloer?

Het aanbrengen van een gietvloer neemt in totaal 5 dagen in beslag, vanwege het opbouwen van het product in verschillende lagen. Voor je planning is het aan te raden om van maandag tot en met vrijdag te reserveren voor het aanbrengen van de gietvloer. Op vrijdag wordt de laatste laag aangebracht, waarna je het eindresultaat al na 24 uur kunt bekijken!


+-Over onze cementgebonden gietvloeren
+-Is een cementgebonden gietvloer geschikt in combinatie met een vloerverwarming?

Zeker, onze cementgebonden gietvloer kan, net als onze PU gietvloer, worden geïnstalleerd op vloerverwarming. Door de geringe dikte van slechts 2 tot 4 millimeter zorgen deze gietvloeren voor een optimaal rendement van de vloerverwarming.


+-Hoe dik is een cementgebonden gietvloer?

Onze cementgebonden gietvloer heeft een totale dikte van 2 millimeter, op voorwaarde dat het wordt aangebracht op een geschikte ondergrond waar we direct op kunnen werken. Het is echter belangrijk op te merken dat de dikte per project kan variëren. Daarom is het raadzaam om de specifieke situatie met ons te bespreken, zodat we een op maat gemaakt advies kunnen geven.In sommige gevallen, zoals bij het infrezen van vloerverwarming, is het noodzakelijk om eerst een egaline laag van 8 millimeter dik aan te brengen voordat de gietvloer zelf geïnstalleerd kan worden. Het is dus altijd raadzaam om de details van het project met ons te delen, zodat we de meest geschikte aanpak kunnen bepalen.


+-Zitten er nadelen aan een cementgebonden gietvloer?

Het aanleggen van een cementgebonden vloer neemt in totaal 5 dagen in beslag. Dit komt doordat er vijf afzonderlijke lagen worden aangebracht, die elk de tijd moeten krijgen om te uitharden. Bovendien ligt de vierkante meter prijs van een cementgebonden gietvloer hoger dan die van onze PU vloer, met een variatie tussen €90 en €145 per vierkante meter.De investering resulteert echter in een krasvaste en duurzame vloer, die gedurende een mensenleven lang plezier en functionaliteit biedt.


+-Het leggen van een gietvloer
+-Hoeveel dagen duurt het aanbrengen van een gietvloer?

Het aanbrengen van een gietvloer neemt in totaal 5 dagen in beslag omdat het product is opgebouwd uit verschillende lagen. Voor uw planning kunt u altijd maandag t/m vrijdag reserveren. Op vrijdag zal de laatste laag aangebracht worden en kunt u na 24 uur genieten van het eindresultaat!


+-Uit hoeveel lagen bestaat een gietvloer?

Een gietvloer is opgebouwd uit 4 lagen wat voor een kwalitatief goed eindresultaat zorgt. Afhankelijk van het type ondergrond kan het zijn dat er nog een extra voorbewerking laag aangebracht moet worden voordat je gebruikelijk opbouw van een gietvloer aangebracht kan worden.


+-Wanneer is een gietvloer beloopbaar?

Na 24 uur is een gietvloer al beloopbaar op sokken. De volledige uitharding van het product duurt in totaal 5 dagen. Dan is de gietvloer helemaal belastbaar en kan die volledig in gebruik worden genomen.


+-Plaats je de plinten voor of na het aanbrengen van de gietvloer?

Afhankelijk van het type gietvloer wat u kiest kunt u de keuze maken om de plinten voor of na het aanbrengen van de gietvloer te bevestigen. Bij de Milestone raden wij het aan om de plinten achteraf te plaatsen. Bij de PU Gietvloer kunt u wel kiezen tussen vooraf of achteraf plaatsen. Optisch is het mooiste de plint vooraf te plaatsen want wij smeren de gietvloer tegen de plint aan waardoor je een naadloze afwerking krijgt. Als de plinten achteraf geplaatst worden zal er iets kiervorming ontstaan, maar dit kan afgekit worden voor een strak eindresultaat.


+-Overige vragen
+-Wat kost een gietvloer?

PU GIETVLOER PRIJS PER M2

Voor het bepalen van de gietvloer prijs zijn het aantal vierkante meters van belang. Voor deze berekening gaan we uit van een vloer oppervlakte van 80 tot 140 m2. De PU Gietvloer prijs varieert tussen de € 85,00 en € 95,00 per vierkante meter.CEMENTGEBONDEN GIETVLOER PRIJS PER M2

De andere twee gietvloeren die wij aanbieden zijn cementgebonden gietvloeren. Eentje van normale kwaliteit, de Betonfloor, en een krasvaste variant, de Milestone. Ook voor deze gietvloer prijzen zijn het aantal vierkante meters van belang, dus gaan we weer uit van 80 tot 140 m2. Voor de betonfloor ligt de gietvloer prijs tussen de €98,00 en €110,00 per vierkante meter. Voor de Milestone, de krasvaste gietvloer, liggen de kosten tussen de € 110,00 en € 123,00 per vierkante meter.Meer weten?


+-In welke kleuren is een gietvloer mogelijk?

Een gietvloer kan in iedere RAL, Sikkens en NCS kleur gemaakt worden. Nu hebben wij alvast een voorselectie gemaakt met onze kleurcollectie. De gehele kleurencollectie is in onze showroom te bekijken en kunt u ook samples van ontvangen.


+-Wat is de dikte van een gietvloer?

De totale dikte van een gietvloer bedraagt 3 tot 4 mm ervan uitgaand dat deze direct op de ondergrond aangebracht kan worden.


+-Wat is het verschil tussen en PU Gietvloer en Epoxy gietvloer?

Een PU Gietvloer en Epoxy gietvloer lijken veel op elkaar en voor een leek zijn de verschillen moeilijk te ontdekken. Echter zijn de verschillen er wel degelijk.

Een Epoxy gietvloer heeft een vloeistofdichte karakter, zuur en chemische resistentie en is bikkel en bikkel hard. Dit maakt de vloer uitermate geschikt voor een werkplaats of magazijn. Doordat een Epoxy gietvloer bikkelhard is kan dat ervoor zorgen dat het vloer sneller kan scheuren in een nieuwbouw woning. Daarnaast verkleurd een Epoxy gietvloer vrij snel en functioneert hij op zijn best in een hoogglans afwerking.Als je opzoek bent naar een gietvloer zit je niet te wachten op scheuren of verkleuring. Om die reden wordt er bij particuliere woningen vaak gekozen voor een PU Gietvloer. Deze zijn licht-elastisch waardoor ze niet kunnen scheuren in een nieuwbouw woning, verkleuren ze niet zo heftig en zijn ze te verkrijgen in een matte afwerking.


+-Kan een gietvloer in combinatie met vloerverwarming?

Een gietvloer is een perfecte combinatie met vloerverwarming. De totale dikte van een gietvloer bedraagt 3 tot 4 mm. Door de opbouw van verschillende lagen heb je een optimale warmteverdeling en maak je geen onnodige stookkosten.


+-Welke ondergrond is geschikt voor een gietvloer?

Een gietvloer kan toegepast worden op bijna iedere ondergrond. Van tegels tot beton, van anhydriet tot fermacell, veel is mogelijk. Afhankelijk van het type ondergrond zal de vloer eerst voorbewerkt moeten worden voor een optimale hechting.


+-Wat is de levensduur van een gietvloer?

Gietvloeren kunnen bij normaal gebruik en reguliere schoonmaak tientallen jaren meegaan. De topcoat kan tussentijds vervangen worden zodat de vloer er weer als nieuw uitziet.


+-Hoe onderhoudt ik mijn gietvloer?

Het onderhoud van een gietvloer is gemakkelijk. In principe is het stofzuigen en dweilen met de bijgeleverde schoonmaakmiddelen voldoende.


+-Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

Voordelen van een gietvloer zijn dat het door de gehele woning aangebracht kan worden, de gietvloer maar 3 tot 4 mm dik is en daardoor een optimale combinatie met vloerverwarming. Daarnaast heeft het een lange levensduur, is het een UV stabiel product, eindeloos veel kleurmogelijkheden en is een gietvloer toepasbaar op diverse ondergronden. Wat als een mogelijk nadeel beschouwd kan worden is het tijdsbestek waarin een gietvloer wordt aangebracht, namelijk in totaal 5 dagen.


Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak

Wil je graag meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!