Hoe zoek je de perfecte kleuren uit voor je PU Gietvloer?


PU Gietlvoer kleuren


Een kleur kiezen is zo makkelijk nog niet. Het aanbod is eindeloos en er zijn gewoonweg teveel mooie combinaties te maken. Misschien dat je een gekozen PU Gietvloer kleur op zichzelf prachtig vindt, maar in het grote geheel in combinatie met de keuken, gekozen bank of muurkleuren toch niet de juiste match is. Hoe zoek je dan de perfecte PU Gietvloer kleur uit? Wij geven je hieronder tips qua mogelijkheden voor PU gietvloer kleuren!


Wat is een PU Gietvloer


Een PU Gietvloer is een Polyurethaan gietvloer, wat inhoudt dat het een kunststof gietvloer is. Binnen de PU Gietvloer is er nog een onderscheidt te maken tussen de Solo One of de Solo Life. De Solo Life Gietvloer wordt gegoten in een gemêleerd effect en heeft daardoor een bijzondere uitstraling. Dit gemêleerde effect ontstaan doordat er twee kleurentinten met elkaar worden gemengd. Door het mengen krijg je een zichtbaar kleurverschil in de vloer, wat zorgt voor een speels effect. De gradatie van het gemêleerde effect kan je zelf bepalen. Van druk, medium, rustig, alles is mogelijk! Ter plekke mag je dan ook samen met de applicateurs afstemmen hoe druk de structuur mag worden en creëer je samen een unieke gietvloer.

De tegenhanger van de Solo Life gietvloer is de Solo One. De Solo One gietvloer is een gietvloer in een egale kleur gegoten. Hierdoor wordt de vloer effen en egaal. Een strakkere basis dan met een Solo One gietvloer kan je niet krijgen. De gietvloer is strak, compleet naadloos en geeft rust in je interieur.

Afhankelijk van het type gietvloer waar je voorkeur naar uit gaat heb je te maken met verschillende PU Gietvloer Kleuren. Zowel de Solo Life kleurencollectie als de Solo one kleurencollectie bestaat uit 30 kleuren. Dit is een breed assortiment van donkere en lichte tinten, maar ook koelere grijstinten of warme bruintinten zijn hierin terug te vinden. Benieuwd wat voor kleuren dit zijn? Bekijk dan ons lookbook!

Het voordeel van PU Gietvloer kleuren is dat ze gemaakt kunnen worden in iedere RAL, Sikkens en NCS kleuren. Zit de juiste kleur niet tussen onze kleurencollectie? Dan gaan we samen opzoek naar de ideale kleurencombinatie!


INSPIRATIE OPDOEN? PLAN EEN SHOWROOM AFSPRAAK

Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Populairste kleuren van 2023


Doordat er eindeloos veel kleuren combinaties te maken zijn is het soms moeilijk om een definitieve kleurkeuze te maken. Een kleur die we ieder jaar wel terug zien komen en waar je nog echte alle kanten mee op kunt; grijs. Grijs is een populaire PU Gietvloer kleur doordat het het dichtst in de buurt zit van een industriële betonvloer. Maar niet alleen dat is de reden om voor grijs te kiezen. Het is een tijdloze kleur waar je niet snel op uit gekeken raakt. Nu is grijs nog een best breed begrip in de kleurenwereld. Met grijs kan je rust creëren of juist een stoere of hotel chique look. Combineer het dan juist met beton of marmer voor die wat robuustere uitstraling. Grijs is niet voor niets al jaren populair en wordt ook dit jaar weer veel gekozen!

Grijs is dan misschien een populaire kleur, er zijn nog veel meer mogelijkheden dan grijs te creëeren met de PU Gietvloer kleuren. Een trend van dit jaar is om geen enkel muur wit te laten. Als je het geheel wel graag sereen houdt kies je dit jaar dan voor nude tinten. Ga voor een lichte beige of grijs PU gietvloer kleur op de vloer en creëer een oase van warmt en rust, maar wel een sfeervol interieur.


De tegenhanger van de lichte nude tinten zijn, zijn de felle sprekende kleuren. De kleuren van de edelstenen maken dit jaar hun comeback. Denk aan dieprood zoals een robijn, donkerblauw of smaragdgroen. Kies ook een diepere warme tint als gietvloer en creëert zo de hotel chique look!


Nog meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratie pagina om je te laten inspireren door afgeronde projecten en verschillende stijlen die je met een gietvloer kan creëren. De kleuren een keer in het echt bekijken? Plan een afspraak in in onze inspiratie studio en samen gaan we opzoek naar de perfecte kleuren combinatie!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!