Zelf een gietvloer gieten?

Dit is waarom je het aan de expert wilt overlaten

Zelf een gietvloer gieten?


Het idee om zelf een gietvloer te leggen kan erg aantrekkelijk lijken. Misschien denk je: 'Hoe moeilijk kan het zijn?' Nou, laten we je vertellen, met onze jarenlange ervaring kunnen we zeggen: best wel moeilijk. Er zijn verschillende redenen waarom deze taak niet geschikt is voor de doe-het-zelver. In dit artikel zullen we bespreken waar dingen mis kunnen gaan en waarom je het beter aan ons, de experts, kunt overlaten.

zelf een gietvloer gieten
zelf een gietvloer gieten

De nodige ervaring


Het ontbreken van ervaring blijkt een grote hindernis te zijn bij het zelf aanbrengen van een gietvloer. Het aanbrengproces vereist aanzienlijke kennis, zoals het correct mengen van de materialen, het waarborgen van een goede hechting aan de ondergrond en het hanteren van de optimale opbouw voor het beste eindresultaat. Een gebrek aan ervaring kan resulteren in een eindresultaat dat niet aan de verwachtingen voldoet en juist problemen veroorzaakt. Wat aanvankelijk goedkoop leek, kan dan snel duurkoop blijken te zijn.

Een egale vloer is geen eenvoudige opgave


Een van de meest onderschatte aspecten van het aanbrengen van een gietvloer is het bereiken van een perfect egale afwerking, Het aantrekkelijke van een gietvloer is juist het strakke, naadloze uiterlijk, en dat is precies wat je wilt bereiken met het eindresultaat. Zelfs kleine onvolkomenheden tijdens het aanbrengproces, zoals luchtbellen of ongelijkmatige diktes, kunnen leiden tot visueel storende plekken in de gietvloer.

Je hebt geen garantie

Nogal een cruciaal punt om te overwegen bij het zelf aanbrengen van een gietvloer is het gebrek aan garantie. Zonder garantie neem je zelf het risico op mogelijke beschadigingen of onvolkomenheden, en heb je geen mogelijkheid om aanspraak te maken op herstelwerkzaamheden door een gietvloer specialist.

zelf een gietvloer gieten

Een gietvloer aanbrengen is vakmanschap


Het vakmanschap blijkt wellicht het belangrijkste aspect bij het aanbrengen van een gietvloer. Met onze 37 jaar ervaring in vloerafwerking kunnen we gerust zeggen dat we weten waar we mee bezig zijn. We beschikken over de nodige kennis en technieken om hoogwaardige en duurzame gietvloeren te leveren. Wanneer je onze showroom bezoekt, bespreken we uitgebreid alle eigenschappen van onze gietvloeren en kijken we welk type het beste bij jouw huishouden past. Als je ons werk laat doen, helpen we je met het plannen van jouw project. Onze projectleider, die veel ervaring heeft met ondervloeren, komt ook ter plaatse om de details met je af te stemmen. Op maandag start ons team van goed opgeleide vakmensen met het aanbrengen van de gietvloer, en dan is het aftellen naar het prachtige eindresultaat begonnen!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!