PU GIETVLOER met een BETONLOOK


EEN PU GIETVLOER met een BETONLOOK

De natuurlijke uitstraling van een authentieke betonnen vloer is werkelijk prachtig, maar het brengt ook enkele ongemakken met zich mee. Als je niet zo enthousiast bent over die nadelen maar wel valt voor de esthetiek, dan zou de PU gietvloer met betonlook - beter bekend als de Solo Life gietvloer - wel eens precies jouw smaak kunnen zijn. Deze gietvloer biedt namelijk de fraaie betonlook, maar is gemaakt van kunststof. Hierdoor kun je genieten van het comfort dat deze vloer biedt en tegelijkertijd jarenlang plezier hebben van een unieke gietvloer.


De uitstraling van een PU gietvloer met betonlook

Een PU gietvloer met betonlook is een bijzondere en levendige polyurethaan gietvloer die jouw interieur een warme ambiance geeft en als de ideale basis fungeert. De betonlook gietvloer heeft een opmerkelijke uitstraling dankzij het gemêleerde effect dat wordt gecreëerd door het mengen van twee kleurtinten. Dit mengproces zorgt voor het kleurcontrast dat typerend is voor de industriële uitstraling van echt beton. De intensiteit van dit gemêleerde effect is volledig aanpasbaar, variërend van levendig en opvallend tot subtiel en rustgevend; alle opties staan open!


In samenwerking met onze specialist kun je de mogelijkheden verkennen en je eigen unieke betonlook gietvloer creëren. Een van de voordelen van de PU gietvloer met betonlook is dat deze de industriële look van een betonnen gietvloer biedt, maar tegelijkertijd veel gemakkelijker te onderhouden is. Deze vloer is bestand tegen scheuren, volledig vloeistofdicht en vormt een ideale combinatie met vloerverwarming.

pu gietvloer betonlook
pu gietvloer met betonlook

Hoe wordt een PU gietvloer met betonlook aangebracht?

Het aanbrengen van een betonlook gietvloer is een proces dat meerdere dagen in beslag neemt, meestal zo'n 4 tot 5 dagen.


Eerst komt onze projectleider bij je thuis om de staat van uw bestaande vloer te beoordelen, op zoek naar onregelmatigheden en scheuren. Eventuele onzuiverheden worden aangepakt en scheuren worden versterkt.


Daarna wordt de dekvloer geschuurd en wordt er een primer aangebracht om een optimale hechting te garanderen tussen de ondergrond en de betonlook gietvloer. Deze stappen worden allemaal op dezelfde dag uitgevoerd.


Op de tweede dag wordt er een laag stretchcoat aangebracht. Deze laag kan kleine onvolkomenheden in de ondergrond nog corrigeren en biedt tevens uitstekende warmteweerstand, wat ideaal is in combinatie met vloerverwarming.


De derde laag is de kleurlaag, een zuivere polyurethaanlaag van de hoogste kwaliteit. In deze laag wordt het betonlook effect gecreëerd. We mengen ter plaatse twee kleuren om het gewenste gemêleerde effect in de gietvloer te bereiken. Op deze dag kun je aanwezig zijn om samen met de applicateur de perfecte intensiteit van het effect te bepalen.


De laatste laag is een matte, transparante topcoat. Dit zorgt ervoor dat de betonlook gietvloer een strakke uitstraling krijgt en dat je vele jaren kunt genieten van je gietvloer!

Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak

Wil je graag meer informatie over het combineren van een gietvloer met een houten vloer? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.


HOE ONDERHOUD JE EEN PU GIETVLOER VAN BETONLOOK?


Een PU gietvloer met betonlook biedt tal van voordelen, waaronder het gemak van onderhoud. Deze vloer is buitengewoon praktisch en eenvoudig schoon te houden. Een betonlook gietvloer heeft namelijk de eigenschap dat hij weinig vuil vasthoudt. Dit komt door het gladde en naadloze oppervlak. Om de vloer in optimale staat te houden, is het wel belangrijk om regelmatig stofvrij te maken. Dit kun je gemakkelijk doen met een stofzuiger, stofwisser of zachte bezem. Bovendien is het aan te raden om de vloer wekelijks schoon te maken met een microvezel vlakmop en een reinigingsmiddel speciaal ontworpen voor gietvloeren, zonder zeep. Het gebruik van zeepvrije reinigingsmiddelen is cruciaal om strepen en kleverigheid te voorkomen.


Welke kleuren zijn er mogelijk bij het kiezen van een betonlook gietvloer?

Bij een betonlook gietvloer denk je misschien gelijk aan grijs, terwijl er juist eindeloos veel kleurmogelijkheden zijn. Wij hebben al een voorselectie gemaakt van 30 kleurcombinaties. Dit is een breed assortiment van lichte en donkere tinten, maar ook warmere bruin tinten of de koelere grijstinten zijn terug te vinden in onze kleurencollectie. Benieuwd wat voor kleuren dit zijn? Bekijk hier onze gietvloer kleuren.


Zit de kleur er niet tussen? Geen probleem! We kunnen samen een unieke betonlook gietvloer kleur ontwerpen. Een PU gietvloer is namelijk verkrijgbaar in alle RAL, Sikkens en NCS kleuren. Zo kunnen wij samen opzoek gaan naar de ideale kleurencombinatie voor een perfecte basis van je woning.

De voordelen van een PU gietvloer met een betonlook


De populariteit van een betonlook gietvloer is niet alleen te danken aan zijn verbluffende uiterlijk, maar ook aan het gemak en comfort dat het biedt. Deze gietvloer kan vrijwel op elke ondergrond worden aangebracht en heeft een totale dikte van 3 tot 4 millimeter. Dankzij deze dikte is de betonlook gietvloer ideaal geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming, waardoor je een optimaal rendement krijgt. Heb je geen vloerverwarming? Geen zorgen, de gietvloer past zich aan aan de omgevingstemperatuur, waardoor deze nooit koud aanvoelt!

​​​​​​​

Bovendien is de betonlook gietvloer volledig vloeistofdicht en kan hij in de hele woning worden toegepast. Dankzij het brede scala aan beschikbare kleuren kun je een perfecte basis creëren voor je interieur, waarbij je nog alle vrijheid hebt om je eigen stijl en smaak te laten spreken!

Wat kost een PU gietvloer met een betonlook?


De prijs van een betonlook gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren, waarbij het aantal vierkante meters een belangrijke rol speelt. Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak dat je laat bekleden, hoe voordeliger de prijs per vierkante meter wordt. We hanteren namelijk staffelprijzen.


Meestal varieert de prijs voor een betonlook gietvloer tussen de € 90,- en € 110,- per vierkante meter, waarbij we uitgaan van een vloeroppervlak tussen 80 en 140 vierkante meter. Dus als je overweegt om een hele verdieping in één keer te laten aanleggen, kun je financieel voordeel behalen.


De exacte prijs hangt echter af van diverse factoren, waaronder de staat van de ondergrond, het type materiaal dat nodig is, en eventuele reis- en verblijfkosten. Daarom is het altijd raadzaam om een offerte aan te vragen om een nauwkeurigere indicatie van de kosten te krijgen.


Enthousiast geworden over een betonlook gietvloer of eventuele vragen? Neem contact op met onze showroom en wij helpen je graag verder!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!