​​​​​​​

Gietvloer in een landelijk interieur


Gietvloer in een landelijk interieur


Een landelijk interieur straalt warmte en gezelligheid uit, en creëert een gevoel van rust. Op het eerste gezicht lijkt een gietvloer misschien niet helemaal te passen bij deze stijl, maar wij zijn het daar absoluut niet mee eens. In deze blog zullen we dieper ingaan op de prachtige samensmelting van een gietvloer met een landelijk interieur.Wat verstaan we onder een landelijke stijl?


Onder een landelijke stijl verstaan we een inrichting die haar inspiratie haalt uit het plattelandsleven. Het is een stijl die warmte en gezelligheid uitstraalt, met rustieke elementen die de sfeer van het landelijke leven oproepen. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zachte kleuren, zoals aardetinten als beige, crème en lichtblauw, wat een kalme en serene uitstraling creëert. Bovendien wordt er veelvuldig gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, steen en riet.


Het essentiële aspect van een landelijke stijl is het creëren van een warme en uitnodigende sfeer, waarin je volledig tot rust kunt komen en kunt ontspannen. Hierbij ligt de nadruk op eenvoud en het omarmen van de natuurlijke schoonheid.Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren

Ontdek de mogelijkheden!

waarom past een gietvloer goed bij een landelijk interieur?

Ondanks dat een gietvloer op het eerste gezicht wellicht niet meteen geschikt lijkt voor een landelijk interieur, kan het met de juiste materiaal- en kleurkeuzes een prachtige combinatie vormen! Dankzij zijn natuurlijke en rustieke uitstraling past hij perfect bij de eenvoud van een landelijke inrichting. Gietvloeren zijn doorgaans uitgevoerd in ingetogen en kalme kleuren met aardse tinten, waardoor er altijd wel een mooie harmonie te vinden is tussen de inrichting van een landelijk interieur en de kleuren van de gietvloer. Zeker onze Milestone gietvloer, een cementgebonden gietvloer , sluit zowel qua materiaal als kleuropties goed aan bij een landelijk interieur.


Welke kleuren gietvloer zijn geschikt voor een landelijke woning?

In een landelijk interieur draait alles om het gebruik van zachte kleuren. Het is belangrijk om de kleur van de gietvloer af te stemmen op de andere elementen in je landelijke inrichting, zoals meubels, gordijnen en keuken. Bij ons kun je stalen van gietvloer kleuren krijgen, zodat je alles perfect op elkaar kunt afstemmen. Hier zijn enkele kleuropties voor een gietvloer in een landelijk huis:

  • Zachte grijstinten: als je wilt dat de gietvloer een neutrale basis vormt voor je landelijke woning kan een zacht grijstint erg goed werken.
  • Aardetinten: bij een landelijke woning ligt de nadruk vaak op eenvoud en natuurlijke schoonheid. Door te werken met aardetinten zoals verschillende tinten bruin, beige en grijs, krijg je een perfecte aansluiting op de landelijke sfeer.
  • Zandkleuren: zandkleuren, zoals beige en crème, zijn ook een populaire keuze voor landelijke interieurs.
  • Warme kleuren: gedempte kleuren zoals warme groentinten kunnen ook passen bij een landelijke stijl.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gietvloer als je voor een landelijk interieur wilt gaan?


Bij het selecteren van een gietvloer voor een landelijk interieur zijn er diverse factoren om rekening mee te houden, om ervoor te zorgen dat de vloer naadloos aansluit bij de ruimte en de inrichting. Hier zijn enkele essentiële overwegingen waar je op kunt letten:

  • Kleur: Zoals eerder genoemd, is de kleur van de gietvloer van groot belang voor de inrichting. Ga voor tinten die harmoniëren met de warme en natuurlijke uitstraling van een landelijk interieur, zoals aardetinten, zachte grijstinten of zandkleuren.
  • Textuur: Het selecteren van een cementgebonden gietvloer geeft de vloer meer textuur, wat de rustieke uitstraling van een landelijk interieur benadrukt.
  • Natuurlijke uitstraling: In een landelijk interieur wordt vaak gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Daarom kan de keuze van het materiaal voor de gietvloer ook bijdragen aan de natuurlijke uitstraling.​​​​​​​


We kunnen gerust stellen dat een gietvloer in een landelijk interieur een verrassend stijlvolle combinatie vormt. Overweeg daarom zeker de mogelijkheid van een gietvloer wanneer je een landelijk interieur aan het samenstellen bent!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DigitalE magazine!