Cementgebonden gietvloer

Kleuren en structuren

Cementgebonden gietvloer: kleuren en structuren


Cementgebonden gietvloeren zijn een geweldige keuze als je opzoek bent naar een vloer die niet alleen uniek en levendig is, maar ook bestand is tegen dagelijkse belasting. Het mooie van deze vloeren is dat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook meteen een statement kunnen maken in je interieur. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van cementgebonden gietvloeren, waarbij we speciale aandacht besteden aan de verschillende kleuren en structuren die beschikbaar zijn.

cementgebonden gietvloer kleuren
cementgebonden gietvloer kleuren

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer kenmerkt zich door zijn structuur en relief, waardoor de vloer een natuurlijke uitstraling krijgt en tegelijkertijd robuust en levendig wordt. Er zijn verschillende namen in omloop voor deze vloersoort, zoals microcement, woonbeton en beton cire, wat de orientatie soms bemoeilijkt. De term "cementgebonden gietvloer" is echte de meeste duidelijke aanduiding. Er zijn diverse kwaliteiten cementgebonden gietvleoren beschikbaar, maar als we een aanbeveling mogen doen, is de 'epoxy-gebonden' versie de kwaliteit die je moet overwegen. De toevoeging van epoxy, een harde bouwhars, is essentieel omdat het de gietvloer niet alleen waterdicht maakt, maar ook extreem hard. Hierdoor blijft de vloer krasbestendig, zelfs als er eens een steentje onder je schoen terechtkomt.

INSPIRATIE OPDOEN? PLAN EEN SHOWROOM AFSPRAAK

Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Cementgebonden gietvloer kleuren

De term "cementgebonden gietvloer" doet wellicht vermoeden dat de vloer alleen in grijstinten verkrijgbaar is, vanwege de associatie met echt beton. Gelukkig is de kleurvariatie veel breder dan dat. Onze kleurencollectie omvat op dit moment tweeëntwintig kleuren, die zeer divers zijn. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een deel van deze kleuren neigt naar grijstinten, omdat dit een goede basiskleur is om mee te beginnen. Maar daarnaast hebben we ook prachtige organische tinten en meer uitgepsroken kleuren in de collectie.

Bij het overwegen van de vloerkleur is het handig om te bedenken hoe licht of donker je wilt gaan. Ook is het belangrijk te bepalen welke ondertoon de vloer mag hebben. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een warmere gietvloer kleur, zijn de Sirmione en Monza goede opties! Maar als je de trendkleur van nu zoekt, een combinatie van grijs en bruin, dan is de Mushroom zeker het overwegen waard. Zoals je kunt horen zijn er eindeloos veel prachtige combinaties mogelijk!

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek in de showroom nemen we samen alle gietvloerkleuren door om een eerste indruk te krijgen van de mogelijkheden. Samen selecteren we een mooi palet aan kleuren als startpunt, waarvan je enkele stalen meer naar huis neemt. Vaak is het nodig om nog een tweede keer terug te komen voor een kleurkeuze afspraak (of vaker als dat nodig is). Op die manier helpen we je de perfecte klueren voor jouw cementgebonden gietvloer te vinden.

Zijn er verschillende structuren mogelijk in een cementgebonden gietvloer?Het is niet direct mogelijk om de structuur van een cementgebonden gietvloer te bepalen. De vloer wordt aangebracht door middel van pleisterwerk, waardoor de bewegingen van de vakman zichtbaar blijven. Dankzijn de opbouw uit de twee lagen cementgebonden materiaal, gevolgd door polijsten, ontstaat de unieke en levendige uitstraling van de gietvloer. Het is niet mogelijk om specifiek aan te geven of je de vloer drukker of rustiger wilt hebben. Hoe de vloer in de showroom ligt, geeft een realistische indruk van wat je kunt verwachten. Aangezien de vloeren met de hand worden aangebracht, zijn het stuk voor stuk unieke producten en is geen enkele vloer hetzelfde!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!