EEN Gietvloer in Grijs

Een tijdloze , industriele uitstraling in je interieur

grijze gietvloer

Een gietvloer in Grijs


Een grijze gietvloer is al jarenlang een van de meest geliefde kleuren onder gietvloeren. Naast zandkleurige en taupe gietvloeren, behoort de grijze variant absoluut tot de favorieten. Niet alleen is een grijze gietvloer tijdloos, maar het voegt ook een vleugje industriële elegantie toe aan je interieur.


In deze blog verkennen we waarom het kiezen van een grijze gietvloer een slimme keuze is. We bespreken ook welke woonstijlen perfect passen bij deze gietvloer en laten zien hoeveel verschillende tinten grijs je eigenlijk hebt om uit te kiezen.

Waarom kiezen we voor een grijze gietvloer?


Gietvloeren zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en zijn nu een onmisbaar element in modern interieurs. Maar waarom zou je specifiek kiezen voor een grijze gietvloer? Grijs is een neutrale kleur die zich moeiteloos laat combineren met diverse woonstijlen.

Daarnaast is grijs tijdloos, wat betekent dat je er niet snel op uitgekeken raakt. Mocht je na verloop van tijd besluiten om accentkleuren in je woning te veranderen, dan blijft grijs een uitstekende basiskleur waarmee je talloze andere accentkleuren kunt combineren.

Transformeer je Interieur met onze handgemaakte gietvloerenOntdek de mogelijkheden!


Bij welke woonstijlen past een grijze gietvloer?

Dankzij zijn tijdloze karakter past een grijze gietvloer perfect bij diverse woonstijlen. Of je nu kiest voor een industriele en moderne inrichting, een Scandinavische sfeer, of een stijl die neigt naar Hotel Chique, grijs vormt een ideale achtergrond. Het dient als een perfect canvas, geschikt voor zowel eigentijdse, strakke meubels als warme, rustieke meubelstukken. De veelzijdigheid van grijs maakt het een flexibele kleurkeuze en daarmee de ideale basis voor je interieur!


welke soorten grijskleurige gietvloeren zijn er?

Bij ons valt er veel te ontdekken voor wie een grijze gietvloer overweegt, gezien de eindeloze mogelijkheden binnen het spectrum van grijs. Er zijn diverse tinten beschikbaar, varierend van lichtgrijs tot antraciet. Daarnaast kun je kiezen tussen een egale grijze gietvloer, een grijze gietvloer met subtiel patroon, of zelfs een betonlook gietvloer. Elke variant geeft een unieke uitstraling aan je interieur, dus de keuze hangt af van welke sfeer je zoekt en welke tint grijs daar het beste bij past.


Hoe kies je de juiste tint grijs voor je vloer?

Het kiezen van de juiste tint grijs hangt niet alleen af van de kleur op zich, maar ook van hoe het geheel wordt gecombineerd. Hoewel je een specifieke grijze gietvloer kleur op zichzelf aantrekkelijk kunt vinden, kan de combinatie met bijvoorbeeld de keuken of een nieuwe bank je voorkeur doen neigen naar een andere ondertoon in de grijze gietvloer. Bovendien is het belangrijk om in gedachten te houden welke effect je wilt bereiken in de ruimte. Een lichtgrijze gietvloer kan een gevoel van ruimtelijkheid creeeren, terwijl donkergrijs juiste warmte en intimiteit toevoegt aan de ruimte.

​​​​​​​

Het is handig om enkele samples mee naar huis te nemen, zodat je kunt zien hoe de grijze gietvloer zich mengt met de rest van het interieur en hoe de kleur eruitziet onder verschillende lichtomstandigheden. Je definitieve kleurkueze hoeft pas vier weken van te voren bekend te zijn, waardoor je voldoende tijd hebt om de perfecte beslissing te nemen.

Waarom kiezen voor een grijze gietvloer in plaats van beton?


Hoewel beton op zichzelf een prachtige afwerking is, brengt deze keuze enkele nadelen met zich mee, waardoor een grijze gietvloer wellicht een beter alternatief vormt. Gietvloeren bieden dezelfe strakke, naadloze uitstraling als beton, maar gaan gepaard met extra voordelen zoals, geluiddemping, comfort en eenvoudig onderhoud. Bovendien kan een gietvloer op diverse ondergronden gronden worden aangebracht, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende ruimtes in huis.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGitale magazine!