GIETVLOER LEGGEN

Hoe doen we dat

Gietvloer Leggen


Het aanbrengen van een gietvloer is niet iets wat in één dag tijd gedaan is. Een gietvloer is namelijk een vloer die in verschillende lange met de hand wordt aangebracht en daarmee ook meerdere dagen in beslag neemt om aan te brengen. Elke laag wordt met de hand gesmeerd en moet daarna drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden. We gaan je meenemen in het proces van het leggen van een gietvloer.

gietvloer leggen

Op welke ondergrond kun je een gietvloer leggen?


We kunnen zowel cementgebonden gietvloeren als PU-gietvloeren leggen over zandcement dekvloeren, anhydriet dekvloeren, hout(fermacell) en tegels. De hechting en duurzaamheid hangen af van ons vakmanschap en de keuze van de juiste materialen en technieken. Gezien onze ruim 35 jaar ervaring is jouw keuze voor Solo Gietvloeren een keuze voor een onbezorgd proces en een blijvend mooi resultaat.

Wat zijn de stappen bij het leggen van een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die in verschillende lagen met de hand wordt aangebracht en daarmee ook meerdere dagen in beslag neemt om aan te brengen. Elke laag wordt met de hand gesmeerd en moet daarna drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden.

Stap 1: het inspecteren van de ondergrond op eventuele scheurvorming. De eventuele scheurtjes worden opgevuld om ze te verstevigen en daarna gaan we de vloer schuren en stofzuigen. Daarna wordt de primer aangebracht. Deze zorgt voor een optimale hechting van de gietvloer aan de ondergrond.

Stap 2: het aanbrengen van de schraplaag. Deze laag zorgt ervoor dat kleine oneffenheden in de dekvloer egaal worden gemaakt. Daarnaast zorgt het voor laagdikte en een solide onderbodem. Een goede combinatie met vloerverwarming, want door het opbouwen van de juiste laagdikte krijg je een optimaal rendement.

Stap 3: het aanbrengen van de kleurlaag. Dit is de uiteindelijk zichtlaag van de gietvloer. De door jou uitgekozen kleur zal dan aangebracht worden. Ben je voor een Life PU gietvloer gegaan dan ben je op deze dag er ook bij aanwezig om te bepalen hoe druk de structuur mag worden.

Stap 4: het aflakken van de gietvloer. Dit is de allerlaatste laag van de gietvloer, de laklaag. Deze laag zal de vloer beschermen tegen eventuele krasjes/beschadigingen en zorgt voor een mooie matte afwerking.



bij hoe lang duurt het leggen van een gietvloer?


Het leggen van een gietvloer zelf neemt altijd 5 dagen in beslag. Maandag tot en met vrijdag mag je reserveren dat wij bezig zijn met het leggen van de gietvloer. Afhankelijk van eventuele voorbewerking zoals egaliseren, kunnen we een dag extra bezig zijn.

Vaak ligt een gietvloer in diverse ruimtes van de woning, waardoor het belangrijk is om rekening te houden met de toegankelijkheid van het huis. Als de vloer bijvoorbeeld echt in alle ruimtes komt te liggen of ook in de hal voor de toegang naar boven toe, betekent dat wel een verplichte vakantie. Op dat moment kan de vloer niet belopen worden, dat ga je namelijk terugzien in het eindresultaat. Zorg er voor dat er in die werkweek dus niemand op de gietvloeren gaat lopen.



Hoe lang mag je niet op een gietvloer lopen?

Je mag de volle werkweek dat wij bezig zijn met het aanbrengen van de gietvloer niet lopen op de gietvloer. Na 24 uur is de vloer wel op sokken beloopbaar en kan je gaan kijken wat het eindresultaat is. De Milestone gietvloer is na 2 dagen volledig uitgehard en kan dan helemaal in gebruik genomen worden. De PU gietvloer heeft net wat langer nodig, namelijk 5 dagen voor de volledige uitharding. Op dat moment kan je weer alles in de woning doen, keuken laten plaatsen, meubels plaatsen etc.

Hoe dik is een gietvloer?

Een gietvloer zelf is 2 tot 4 millimeter dik. Dit is er wel op gebaseerd dat het een ondergrond is waar de gietvloer gelijk op aangebracht kan worden. Laat je bijvoorbeeld vloerverwarming infrezen, dan moet je eerst 8 millimeter egaliseren voordat de gietvloer zelf erop aangebracht kan worden. Zoals je merkt wordt de totale dikte dan een ander verhaal, dus is het altijd goed om eerst de ondergrond met ons te overleggen zodat wij samen naar de totale dikte kunnen kijken.


Welke soorten gietvloer kunnen in combinatie met een vloerverwarming?Alle soorten gietvloeren kunnen enorm goed samen met vloerverwarming. Een gietvloer is namelijk maar 2 tot 4 millimeter dik, waardoor je een optimaal rendement gaat hebben van de vloerverwarming. De combinatie 'gietvloer vloerverwarming' is als een geslaagd huwelijk: goed voor decennialang comfort, gezelligheid en geluk.


Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons digitale magazine!