5 tips om krassen op je gietvloer te voorkomen

krassen voorkomen gietvloer

5 tips om krassen op je gietvloer te voorkomen


Een gietvloer is een prachtige aanvulling op je interieur en vormt een solide basis voor eindeloze mogelijkheden in interieurcombinaties. Desondanks maken veel mensen zich zorgen over het risico op krassen bij een gietvloer. Gelukkig zijn er tal van manier om de kans op krassen op je gietvloer tot een minimum te beperken, zodat je er langdurig plezier van kunt hebben. In deze blog delen we vijf handige tips om krassen op je gietvloer te voorkomen.

krassen voorkomen gietvloer
krassen voorkomen gietvloer

Tip 1: wees voorzichtig met scherpe voorwerpen


Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen en probeer ze zo min mogelijk op de gietvloer te gebruiken. Bij het verplaatsen van zware voorwerpen, zoals meubels, is voorzichtigheid geboden om te voorkomen dat ze krassen achterlaten op de gietvloer.Direct na oplevering van de gietvloer zullen er waarschijnlijk nog diverse werkzaamheden in huis plaatsvinden, zoals het installeren van een keuken of het verplaatsen van meubels. Ons advies is om de vloer na oplevering te beschermen met een kleurloze stucloper. Hierdoor wordt voorkomen dat vuil direct op de nieuwe vloer terechtkomt, en biedt een effectieve manier om krassen op de gietvloer te voorkomen.

Tip 2: maak gebruik van viltjes

Een handige tip om krassen op je gietvloer te voorkomen, is het verstandig gebruik van viltjes onnder je meubels. Zorg ervoor dat meubels zoals stoelen, tafels en andere verschuifbare objecten altijd voorzien zijn van vilt. Door viltjes te gebruiken, minimaliseer je direct het contact tussen de meubels en de vloer, waardoor krassen op de gietvloer worden voorkomen.

Let echter op: vermijd het gebruik van plakviljtes, omdat deze doorgaans snel loslaten, waardoor meubels onbeschermd over de gietvloer kunnen schuiven en blijvende schade kunnen veroorzaken. Ons advies is om viltjes van Scratchnomore te gebruiken. Deze viltjes worden stevig onder de stoelpoten bevestigd, waardoor je gietvloer effectie beschermd wordt. Vergeet niet de viltjes op tijd te vervangen om de optimale bescherming te behouden.

Tip 3: reinig de vloer met regelmaat

Regelmatig onderhoud van je gietvloer is van essentieel belang om krassen te voorkomen. Maak gebruik van een swiffer of stofzuiger met een zachte parketborstel om oppervlakkig vuil te verwijderen, zodat vuildeeltjes geen schuurwerking hebben en krassen voorkomen worden. Als je ervoor kiest om de vloer nat te reiningen, gebruik dan altijd onze aanbevolen schoonmaakmiddelen, namelijk de PU Cleaner en de Basisreiniger R van dr. Schutz.

Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak


Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom in Lienden te komen bezoeken en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Tip 4: houd vuil buiten


Een effectieve methode om beschadigingen aan de gietvloer te voorkomen, is het buitenhouden van vuil. Wij raden aan om een ruime schoonloopmat te gebruiken, waarop veel vuil wordt opgevangen voordat het de gietvloer bereikt. Je kunt aangeven hoe groot de schoonloopmat moet zijn, zodat wij een uitsparing kunnen maken waarin de mat gelijk ligt met de gietvloer. Dit zorgt niet alleen voor een fraaie uitstraling, maar voorkomt ook dat de mat verschuift. Op deze manier blijft niet alleen je gietvloer bescherm, maar oogt het geheel ook praktisch en verzorgd.

Tip 5: voorkom schurende materialen

Vermijd bij het schoonmaken van de vloer het gebruik van ruwe of schurende voorwerpen zoals borstels of schuursponzen. Deze kunnen de laklaag van de vloer beschadigen en ongewenste krassen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan zachte materialen en schoonmaaktools om de integriteit van de vloer te behouden.

Als je nog steeds bezorgd bent over krassen in je gietvloer, is het misschien de moeite waard om onze Milestone gietvloer te overwegen. Deze vloer bestaat uit cement, Epoxy en Quartz, wat resulteert in een extreem harde vloer. Dit is handig voor situaties waarin je mogelijk scherpe voorwerpen oover de vloer schuift of als er bijvoorbeeld een steentje onder je schoen zit, omdat dit geen krassen zal veroozaken. De robuuste samenstelling van de Milestone gietvloer biedt extra bescherming tegen mogelijke beschadigingen.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!