vloeistofdichte vloeren

Alles wat je moet weten

vloeistofdichte vloeren

VLoeistofdichte vloeren


Een vloer hoort niet alleen esthetisch aantrekkelijk te zijn, maar ook functioneel in het dagelijks gebruik. Een van de praktische overwegingen is de mate waarin de vloer bestand is tegen vloeistoffen. Het is geruststellend om te weten dat zelfs als er per ongeluk een druppel water in de keuken valt, dit niet meteen leidt tot lelijke vlekken op de vloer.


Een gietvloer vertoont deze eigenschappen en kan zonder twijfel worden gerekend tot de categorie vloeren die bestand zijn tegen vloeistoffen.vloeistofdichte vloeren
vloeistofdichte vloeren

Wat is een vloeistofdichte vloer?


Een vloeistofdichte vloer is een speciaal type vloerconstructie dat ontworpen is om te voorkomen dat vloeistoffen zoals water, oliën en andere vloeibare stoffen de vloer kunnen doordringen. Een gietvloer kan ook worden ingedeeld in de categorie van vloeistofdichte vloeren. Gietvloeren zijn zo goed bestand tegen vloeistoffen dat ze geschikt zijn voor gebruik in alle ruimtes van een huis. Dit omvat niet alleen de natte cel of doucheruimte van een badkamer, maar ook bijvoorbeeld de keuken, waar vaak met vloeistoffen wordt gewerkt.


Een belangrijk aspect om in gedachten te houden, is dat deze vloeren uiteindelijk wel enigszins poreus kunnen zijn. Als je bijvoorbeeld koffie of rode wijn morst, vooral als het agressieve stoffen zijn, is het cruciaal om de vloeistof binnen drie uur op te ruimen.Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren​​​​​​​

Ontdek de mogelijkheden!


waarom kiezen voor een vloeistofdichte vloer?


Het hebben van een vloeistofdichte vloer brengt aanzienlijk gemak met zich mee. Dit is niet alleen beperkt tot de badkamer, maar geldt juist ook voor andere kamers in huis waar een vloeistofdichte vloer erg praktisch kan zijn. In de hal, waar je tijdens de wintermaanden binnenkomt met natte en modderige schoenen, is een vloeistofdichte vloer zeer handig. Ook in de keuken, waar geknoeid wordt met verschillende vloeistoffen, komt dit goed van pas. Bij een houten vloer zou je meteen vetvlekken in de vloer hebben als er gemorst wordt, maar bij een gietvloer is dit geen probleem.

Is er meer onderhoud aan een vloeistofdichte vloer?

Bij het schoonmaken van een vloeistofdichte vloer is het van essentieel belang om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken. Sommige krachtige chemicaliën kunnen namelijk de vloeistofdichte eigenschappen aantasten. Vermijd ook het gebruik van schurende materialen, omdat deze de beschermende laklaag van de vloer kunnen beschadigen.


Ons aanbevolen schoonmaakadvies voor gietvloeren is om de PU Cleaner van dr. Schutz te gebruiken voor dagelijks onderhoud en de Basisreiniger R van dr. Schutz voor meer grondige reiniging. De PU Cleaner is ideaal voor regulier gebruik, terwijl de Basisreiniger R geschikt is voor intensiever onderhoud. Als je te maken hebt met hardnekkige vuilplekken, kun je een kleine hoeveelheid Basisreiniger R op een doek aanbrengen en daarmee de plek behandelen. Zorg er altijd voor dat je na het schoonmaken goed naspoelt met water.

vloeistofdichte vloeren

Zijn alle gietvloeren per definitie vloeistofdicht?


Absoluut, al onze soorten gietvloeren zijn volledig vloeistofdicht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in elke kamer van het huis. Deze gietvloeren bestaan uit diverse lagen, waarbij de bovenste laag een laklaag is die de vloeistofdichte eigenschap van de vloer verzekert.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!