Wat is het verschil tussen woonbeton of een gietvloer?


verschil woonbeton gietvloer

Over woonbeton

Om een vergelijking te maken tussen twee vloerproducten, is het handig om te begrijpen wat woonbeton precies inhoudt.


Wat is woonbeton?

Woonbeton is een type cementgebonden gietvloer met een natuurlijke uitstraling, en het wordt beschouwd als de meest duurzame vloer in zijn categorie. Door het gebruik van Franse mineralen in de vloermix, heeft woonbeton een heldere kleur. Deze natuurlijke uitstraling wordt weerspiegeld in een uitgebreide kleurencollectie, variërend van koele grijstinten tot warme bruintinten.


Het leggen van woonbeton

Het aanbrengen van woonbeton is een proces dat bestaat uit verschillende lagen en enkele dagen in beslag neemt. De voorbereiding van de ondergrond is afhankelijk van het soort ondergrond en moet eerst worden uitgevoerd. Vervolgens worden er twee harde onderlagen aangebracht, gevolgd door twee kleurlagen. Er is een zichtbaar kleurverschil tussen deze lagen. Na het polijsten van de vloer wordt de karakteristieke structuur van woonbeton goed zichtbaar, terwijl de vloer toch aangenaam aanvoelt.


Tot slot wordt de vloer afgewerkt met een matte topcoat, die de vloer beschermt tegen krassen en hem geschikt maakt voor gebruik, zelfs in keukens. Zo krijg je in je hele woning een naadloze vloer.

verschil woonbeton gietvloer

Over gietvloer

Naast woonbeton is er ook een variant genaamd de PU gietvloer. "PU" staat voor Polyurethaan, wat betekent dat het om een kunststof gietvloer gaat. Dit geeft de PU Gietvloer zijn elastische eigenschappen, waardoor deze met name geschikt is voor nieuwbouwwoningen.


Soorten gietvloeren

Binnen het assortiment van PU Gietvloeren heb je keuze uit twee varianten: de Solo One en de Solo Life. De Solo One wordt aangebracht in één egale kleur, terwijl de Solo Life je de mogelijkheid biedt om de betonlook van woonbeton te benaderen. De Solo Life Gietvloer bestaat namelijk uit twee verschillende kleurtinten die met elkaar worden vermengd, en de structuur hiervan kan naar eigen wens worden aangepast, van druk tot rustig - alles is mogelijk!


Het leggen van een gietvloer

Net als woonbeton wordt een gietvloer opgebouwd uit verschillende lagen, maar de opbouw verschilt enigszins vanwege het andere materiaal. Net zoals bij woonbeton moet de ondergrond eerst worden voorbehandeld en wordt er een primer aangebracht voor een goede hechting. Daar bovenop komt een laag die kleine oneffenheden in de ondergrond egaliseert. De derde laag is de kleurlaag en tevens de zichtbare laag. De laatste laag is de matte topcoat, die dient als beschermende afwerklaag voor de vloer. Deze opbouw zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van je gietvloer!

Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak

Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.


Het Verschil tussen woonbeton en een gietvloer

Het belangrijkste onderscheid tussen woonbeton en een gietvloer ligt in het materiaal. Woonbeton is een gietvloer op basis van cement, terwijl een PU gietvloer een kunststof gietvloer is. Hierdoor hebben beide vloeren een geheel andere uitstraling.


In vergelijking met een PU gietvloer heeft woonbeton een echte, authentieke uitstraling. Beide vloeren zijn echter naadloos en volledig bestand tegen vloeistoffen. Een verschil tussen de twee is dat beton, bij sterke bewegingen in de ondergrond, scheurtjes kan vertonen, wat sommigen juist als de charme van woonbeton beschouwen. Als dit niet naar jouw smaak is, is een PU gietvloer wellicht een betere keuze, aangezien dit een elastisch product is dat niet kan scheuren.


Woonbeton wordt vervaardigd met Franse mineralen en is verkrijgbaar in 15 vaste kleuren. Voor de PU gietvloer bieden we een kleurenpalet van 60 kleuren, maar als jouw gewenste kleur hier niet bij zit, kun je kiezen uit het volledige scala van RAL, Sikkens en NCS kleuren. De keuze tussen woonbeton en een gietvloer komt meestal neer op persoonlijke smaak en wat het beste bij je interieur past.


De verschillen in het echt ervaren? Maak een afspraak in onze showroom!

Nu je het verschil tussen woonbeton en een gietvloer begrijpt, is het toch aan te raden om het verschil ook daadwerkelijk te ervaren! Maak een afspraak in onze inspiratieruimte en wij laten je de verschillen tussen woonbeton en een gietvloer zien op groot formaat. Je kunt ze aanraken en het volledige assortiment kleuren bekijken. We staan graag voor je klaar om je te helpen bij de perfecte keuze tussen woonbeton en een gietvloer!

Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren

Ontdek de mogelijkheden!