Gietvloer in Lichtgrijs

Stijlvol en tijdloos

Gietvloer in lichtgrijs


Een lichtgrijze gietvloer is een kleur die al sinds het begin populair is. Net als beige is lichtgrijs een van de favoriete en meest gekozen kleuren voor gietvloeren. Maar wat maakt een lichtgrijze gietvloer zo populair?

In deze blog vertellen we je waarom een lichtgrijze gietvloer altijd een goede keuze is, welke opties er zijn en nog veel meer.

gietvloer lichtgrijs
gietvloer lichtgrijs

Waarom is een lichtgrijze gietvloer goed te combineren, en met welke woonstijlen?Lichtgrijs is een neutrale kleur die gemakkelijk te combineren is met vrijwel elke andere kleur en materiaal. Hierdoor past het perfect bij meubels, accessoires en decoraties. Bovendien zorgt de lichte kleur ervoor dat een kamer ruimtelijker en lichter aanvoelt, wat een minimalistische en serene sfeer creëert. Omdat een lichtgrijze gietvloer zo veelzijdig is, past hij bij veel verschillende woonstijlen:

Scandinavische woonstijl: Deze stijl kenmerkt zich door licht en eenvoud. Bij Vanesse en Erik is gekozen voor een Scandinavische basis met lichte houtsoorten en witte muren, gecombineerd met onze lichtgrijze kleur Nevada. Deze kleur heeft een frisse ondertoon die goed contrasteert met het warme hout en witte muren.


Moderne woonstijl:Strakke lijnen en een minimalistische inrichting kenmerken de moderne stijl. Een lichtgrijze gietvloer past hier perfect bij dankzij zijn strakke en rustige uitstraling.


Industriële woonstijl:

De robuuste afwerking van een gietvloer in combinatie met natuurlijke materialen en kleuren sluit goed aan bij de industriële stijl.Bij dit project is gekozen voor een bakstenen wandafwerking, een lichtgrijze gietvloer en een zwarte keuken, wat samen een stoer en stijlvol geheel vormt.

Welke soorten lichtgrijze gietvloeren zijn er?


Als je kiest voor een lichtgrijze gietvloer, zul je versteld staan van de vele variaties binnen het lichtgrijze spectrum. Dit kan misschien overweldigend lijken, maar wij helpen je graag stap voor stap door het proces.

Er zijn verschillende soorten lichtgrijze gietvloeren, elk met hun eigen kenmerken en voordelen:

  • PU gietvloerDeze vloer staat bekend om zijn elasticiteit en scheuroverbruggende eigenschappen. PU gietvloeren voelen warm en comfortabel aan en bieden een strakke, naadloze afwerking.
  • Milestone cementgebonden gietvloer: Dit type gietvloer is bijzonder krasvast en heeft een robuustere uitstraling. De vloer geeft de ruimte een levendig effect dankzij de zichtbare textuur.
  • Effen lichtgrijs: Een egaal lichtgrijze gietvloer biedt een strakke, uniforme basis waarop andere elementen goed tot hun recht komen. Dit maakt het ideaal voor moderne en minimalistische interieurs.
  • Gemêleerd lichtgrijs: Een gemêleerde lichtgrijze gietvloer heeft een subtiele structuur die zorgt voor extra levendigheid en warmte. De mate van textuur kan variëren van minimaal tot druk, afhankelijk van je voorkeur.
lichtgrijze gietvloer

Waarom is een lichtgrijze gietvloer tijdloos?


De tijdloosheid van een lichtgrijze gietvloer komt voort uit het feit dat deze kleuren niet gebonden is aan trends, maar juist erg neutraal is. Hierdoor vormt het een uitstekende basis die niet snel veroudert of uit de mode raakt. Het mooie hiervan is dat je het interieur gemakkelijk kunt aanpassen, terwijl de lichtgrijze gietvloer altijd een solide basis blijft die je niet beu wordt. Het blijft een perfecte aanvulling, ongeacht hoe je de rest van de ruimte inricht.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digital magazine!