Een Gietvloer en kinderen

Gaat dat samen?

Gietvloer en kinderen


Wanneer er kinderen in huis zijn is het belangrijk om niet alleen naar de esthetiek van een vloer te kijken, maar ook naar de praktische aspecten. Het is handig om van tevoren een lijstje met vereisten op te stellen voor de vloer. Misschien wil je dat de vloer vloeistofdicht is of gemakkelijk te onderhouden is. Voor een gezin moet een vloer vooral functioneel zijn, en een gietvloer voldoet aan veel van deze eisen.

In dit artikel lopen we je door de voor- en nadelen van een gietvloer in een huishouden met (jonge) kinderen.

gietvloer en kinderen
gietvloer met kinderen

Is een gietvloer geschikt in een huis met kinderen?

Ja, een gietvloer is zeker geschikt voor een huis met kinderen. Er zijn twee hoofdtype gietvloeren om uit te kiezen: een PU gietvloer en een cementgebonden gietvloer (Milestone).

De PU gietvloer is een kunststof gietvloer, waardoor deze elastisch is en prettig aanvoelt op blote voeten of sokken. Kinderen vinden het heerlijk om op deze vloer te spelen. Deze vloer is volledig naadloos, wat hem iets besmettelijker maakt. Vooral bij het kiezen van een effen kleur, waarop vlekken sneller zichtbaar zijn.

Het andere type is de cementgebonden gietvloer, ook wel de Milestone gietvloer genoemd. Die bestaat uit epoxy en kwarts. Door deze samenstelling is de vloer krasvast. Als de kinderen met een steentje onder hun schoenen binnenkomen of binnenshuis fietsen, is er geen direct probleem met de vloer. Dat is natuurlijk erg prettig!

Voordelen van een gietvloer met kinderen


Het aanbrengen van een gietvloer in een gezin met kinderen biedt veel voordelen. Doordat de vloeren naadloos zijn, heb je geen naden of voegen waar vuil zich kan ophopen, wat het schoonmaken eenvoudig en snel maakt. Een simpele dweilbeurt of stofzuigen is vaak voldoende om de vloer goed te onderhouden.

Daarnaast zijn gietvloeren volledig vloeistofdicht. Als de kinderen drinken of broodbeleg morsen, is dat geen probleem en kan het gemakkelijk met een doekje worden verwijderd.

Een ander voordeel is dat gietvloeren slechts twee tot vier millimeter dik zijn. Dit zorgt voor een optimaal rendement van de vloerverwarming, waardoor de kinderen heerlijk op de vloer kunnen spelen.

Tips om de gietvloer te onderhouden

Met kinderen in huis zal er regelmatig iets geknoeid of gemorst worden. Daarom is het belangrijk om de gietvloer te reinigen. Gebruik hiervoor de juiste schoonmaakmiddelen. Voor dagelijks gebruik raden we de PU Cleaner van DR. Schutz aan. Dit is een neutraal schoonmaakmiddel dat de gietvloer effectief reinigt zonder schade aan te richten.

Voor hardnekkige vlekken of wanneer de vloer vet aanvoelt, kun je de vloer dweilen met de Basisreiniger R, ook van DR. Schutz. Dit is een ontvetter die de vloer intensiever reinigt dan de PU Cleaner.

Veel mensen weten niet dat weekmakers invloed kunnen hebben op de gietvloer. Weekmakers maken kunststof zachter en kunnen bijvoorbeeld in de banden van een kinderwagen zitten. Als de kinderwagen langdurig op de vloer staat, kan er een reactie ontstaan tussen de weekmakers en de gietvloer, waardoor er een vlek ontstaat. Om dit te voorkomen, kun je direct contact tussen de kinderwagen en de gietvloer vermijden door bijvoorbeeld een kleed tussen de banden en de vloer te plaatsen. Zo voorkom je dat de banden zichtbare afdrukken achterlaten op de gietvloer.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!