Welke stoffen mogen nooit op een gietvloer komen?

Welke stoffen mogen nooit op een gietvloer komen?

Een gietvloer is niet alleen mooi om te zien, maar ook makkelijk te onderhouden en duurzaam. Om ervoor te zorgen dat je gietvloer er lang goed uit blijft zien, is het belangrijk om te voorkomen dat bepaalde stoffen ermee in aanraking komen. Sommige materialen kunnen namelijk blijvende schade veroorzaken, en dat willen we natuurlijk vermijden.

Een gietvloer is vloeistofdicht, maar wel licht poreus

Gietvloeren zijn perfect geschikt voor keukens en badkamers omdat ze volledig vloeistofdicht zijn. Als je per ongeluk iets knoeit in de keuken, hoef je niet meteen in paniek te raken, want het rekt niet meteen in de vloer. Maar let op, bij bijtende stoffen zoals koffie en rod wijn is het belangrijk om het binnen drie uur op te ruimen. Hoewel de vloeren enigszins poreus zijn, wat kan leiden tot vlekken bij blootstelling aan bijtendende stoffen, kun je met een vochtig doekje de vlek gemakkelijk verwijderen als je eerst je koffie rustig opdrinkt.

Vermijd Schurende objecten


Het is belangrijk om nooit schurende objecten te gebruiken bij het reinigen van een gietvloer, zoals een schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende werking. Hoewel het verleidelijk kan zijn om op die manier de vloer schoon te maken, beschadig je daarmee de laklaag van de gietvloer, wat resulteer in een doffe plek. Het beste is om altijd een zacht doekje en de meegeleverde schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het reinigen van de vloer.


Vermijd producten met weekmakers erin

Gietvloeren kunnen niet goed tegen met daarin verwerkte weekmakers. Deze weekmakers worden bijvoorbeeld aangetroffen in fietsbanden of in de rubberen onderkant van vloerkleden. Het is geen probleem als deze producten kortstondig op de vloer liggen, maar als ze langer dan vierentwintig uur in contact blijven met de gietvloer, kan er een chemische reactie ontstaan. Dit kan resulteren in gele vlekken die vaak niet meer verdwijnen.

Als je een vloerkleed met een rubberen onderkant hebt, is het slim om er een stoffen onderkleed onder te leggen om problemen te voorkomen. Hoewel niet alle producten weekmakkers bevatten, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Bij de oplevering van de gietvloer ontvang je een uitgebreide onderhoudswijzer met alle tips en trucs om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden en er jarenlang van te genieten!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!