VEELGESTELDE VRAGEN

Een antwoord op alle vragen met betrekking tot gietvloeren

faq solo gietvloeren

Het kiezen van een gIETVLOER

Wat is het verschil tussen en PU Gietvloer en Epoxy gietvloer?Een PU Gietvloer en Epoxy gietvloer lijken veel op elkaar en voor een leek zijn de verschillen moeilijk te ontdekken. Echter zijn de verschillen er wel degelijk.

Een Epoxy gietvloer heeft een vloeistofdichte karakter, zuur en chemische resistentie en is bikkel en bikkel hard. Dit maakt de vloer uitermate geschikt voor een werkplaats of magazijn. Doordat een Epoxy gietvloer bikkelhard is kan dat ervoor zorgen dat het vloer sneller kan scheuren in een nieuwbouw woning. Daarnaast verkleurd een Epoxy gietvloer vrij snel en functioneert hij op zijn best in een hoogglans afwerking.

Als je opzoek bent naar een gietvloer zit je niet te wachten op scheuren of verkleuring. Om die reden wordt er bij particuliere woningen vaak gekozen voor een PU Gietvloer. Deze zijn licht-elastisch waardoor ze niet kunnen scheuren in een nieuwbouw woning, verkleuren ze niet zo heftig en zijn ze te verkrijgen in een matte afwerking.faq solo gietvloeren

In welke kleuren is een gietvloer mogelijk?Een gietvloer kan in iedere RAL, Sikkens en NCS kleur gemaakt worden. Nu hebben wij alvast een voorselectie gemaakt met onze kleurcollectie. De gehele kleurencollectie is in onze showroom te bekijken en kunt u ook samples van ontvangen.

Wat is de dikte van een gietvloer?

De totale dikte van een gietvloer bedraagt 3 tot 4 mm ervan uitgaand dat deze direct op de ondergrond aangebracht kan worden.Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak

Wil je graag meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Kan een gietvloer in combinatie met vloerverwarming?

Een gietvloer is een perfecte combinatie met vloerverwarming. De totale dikte van een gietvloer bedraagt 3 tot 4 mm. Door de opbouw van verschillende lagen heb je een optimale warmteverdeling en maak je geen onnodige stookkosten.Welke ondergrond is geschikt voor een gietvloer?​​​​​​​

Een gietvloer kan toegepast worden op bijna iedere ondergrond. Van tegels tot beton, van anhydriet tot fermacell, veel is mogelijk. Afhankelijk van het type ondergrond zal de vloer eerst voorbewerkt moeten worden voor een optimale hechting.

faq solo gietvloeren

HET LEGGEN VAN EEN GIETVLOER


Hoeveel dagen duurt het aanbrengen van een gietvloer?

Het aanbrengen van een gietvloer neemt in totaal 5 dagen in beslag omdat het product is opgebouwd uit verschillende lagen. Voor uw planning kunt u altijd maandag t/m vrijdag reserveren. Op vrijdag zal de laatste laag aangebracht worden en kunt u na 24 uur genieten van het eindresultaat!


Uit hoeveel lagen bestaat een gietvloer?

Een gietvloer is opgebouwd uit 4 lagen wat voor een kwalitatief goed eindresultaat zorgt. Afhankelijk van het type ondergrond kan het zijn dat er nog een extra voorbewerking laag aangebracht moet worden voordat je gebruikelijk opbouw van een gietvloer aangebracht kan worden.


Wanneer is een gietvloer beloopbaar?

Na 24 uur is een gietvloer al beloopbaar op sokken. De volledige uitharding van het product duurt in totaal 5 dagen. Dan is de gietvloer helemaal belastbaar en kan die volledig in gebruik worden genomen.

​​​​​​​

faq solo gietvloeren

Plaats je de plinten voor of na het aanbrengen van de gietvloer?

Afhankelijk van het type gietvloer wat u kiest kunt u de keuze maken om de plinten voor of na het aanbrengen van de gietvloer te bevestigen. Bij de Milestone raden wij het aan om de plinten achteraf te plaatsen. Bij de PU Gietvloer kunt u wel kiezen tussen vooraf of achteraf plaatsen. Optisch is het mooiste de plint vooraf te plaatsen want wij smeren de gietvloer tegen de plint aan waardoor je een naadloze afwerking krijgt. Als de plinten achteraf geplaatst worden zal er iets kiervorming ontstaan, maar dit kan afgekit worden voor een strak eindresultaat.

OVERIGE VRAGEN


Wat is de levensduur van een gietvloer?

Gietvloeren kunnen bij normaal gebruik en reguliere schoonmaak tientallen jaren meegaan. De topcoat kan tussentijds vervangen worden zodat de vloer er weer als nieuw uitziet.


Hoe onderhoudt ik mijn gietvloer?

Het onderhoud van een gietvloer is gemakkelijk. In principe is het stofzuigen en dweilen met de bijgeleverde schoonmaakmiddelen voldoende.


Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

Voordelen van een gietvloer zijn dat het door de gehele woning aangebracht kan worden, de gietvloer maar 3 tot 4 mm dik is en daardoor een optimale combinatie met vloerverwarming. Daarnaast heeft het een lange levensduur, is het een UV stabiel product, eindeloos veel kleurmogelijkheden en is een gietvloer toepasbaar op diverse ondergronden. Wat als een mogelijk nadeel beschouwd kan worden is het tijdsbestek waarin een gietvloer wordt aangebracht, namelijk in totaal 5 dagen.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!