Je gietvloer van kleur veranderen

Je gietvloer van kleur veranderen


Een gietvloer vormt een prachtige ondergrond waar je vele jaren van kunt genieten. Na verloop van tijd kan het nodig zijn om de laklaag te vernieuwen, maar wellicht ben je na al die jaren ook gewoon toe aan een andere kleur. Is het mogelijk om de kleur van een gietvloer te veranderen? Absoluut! Natuurlijk hopen we dat de initiële kleur die je hebt gekozen goed bij je past en lang meegaat, maar het is begrijpelijk dat je op een gegeven moment behoefte hebt aan verandering. Gelukkig vormt de bestaande gietvloer een solide basis om op voort te bouwen. Door eenvoudigweg de kleur van de gietvloer aan te passen, kan de uitstraling van je huis al aanzienlijk veranderen. Het is een relatief eenvoudige manier om een frisse nieuwe look te creëren.

Hoe verander je een gietvloer van kleur?


Een gietvloer bestaat uit diverse lagen, waarvan de laatste twee de kleurlaag en de laklaag zijn. Als je de kleur van de gietvloer wilt wijzigen, moeten deze twee lagen opnieuw worden aangebracht. Gelukkig hoeft de bestaande gietvloer niet te worden verwijderd, maar kan erop worden voortgebouwd, op voorwaarde dat deze nog stevig en in goede staat is.

Wat we gaan doen is een nieuwe kleurlaag en laklaag aanbrengen, waardoor de gietvloer er weer als nieuw uitziet. Deze werkzaamheden zullen naar schatting 2 tot 3 dagen in beslag nemen. Wat betreft de hoogte hoef je je geen zorgen te maken, aangezien de extra laag slechts 1 tot 2 millimeter dik is. Dit heeft minimaal effect op de hoogte van de vloer.

Wat zijn de voor- en nadelen?


Het wijzigen van de kleur van je gietvloer biedt het voordeel dat je op een eenvoudige manier de gehele uitstraling an je huis kunt veranderen. Bovendien kan het kosteneffectief zijn vergeleken met het installeren van een compleet nieuwe vloer. Een nadeel kan echter zijn dat de woning volledig leeg moet zijn op het moment van gieten. Dit betekend dat alle meubels, accessoires, enzovoort elders moeten worden opgeslagen. Daarom kiezen klanten er soms voor om deze werkzaamheden in de zomerperiode uit te voeren. Het kan ook voorkomen dat je gedurende die tijd niet in de woning kunt verblijven, wat kan resulteren in een verplichte vakantie terwijl je elders onderdak zoekt. Het is daarom raadzaam om ruim van tevoren een datum te plannen voor het opnieuw gieten van de vloer.


Wat kost het aanbrengen van een nieuwe toplaag?

Het vernieuwen van een gietvloer heeft geen vast prijs, maar is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en de huidige staat van de vloer. Het is daarom altijd raadzaam om een offerte op maat aan te vragen om een realistische kostenindicatie te krijgen.

Wij brengen alleen een nieuwe toplaag aan bij gietvloeren die wij in het verleden zelf hebben aangebracht. Alleen dan kunnen wij onze kwaliteit garanderen, omdat we dan weten met welke lagen we werken.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!