Is een gietvloer geschikt in een huis met een hond?

Is een gietvloer geschikt in een huis met een hond?


Het hebben van een hond in huis zorgt voor veel gezelligheid, maar brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van schoonmaken en onderhoud. Voor hondenbezitters is het kiezen van de juiste vloer van groot belang. In deze blog gaan we dieper in op de vraag of de nagels van honden krassen kunnen veroorzaken op een gietvloer. Daarnaast ontdekken we de voordelen van het hebben van een gietvloer in combinatie met een hond.

gietvloer hond

Veroorzaken de nagels van honden krassen op een gietvloer?


Gietvloeren worden geroemd om hun duurzaamheid en weerstand tegen krassen. Het is echter afhankelijk van het type gietvloer dat je kiest hoeveel slijtage je kunt verwachten in combinatie met honden. De PU gietvloer, een kunststof gietvloer, is geschikt voor huishoudens met honden, maar desondanks kunnen er nog steeds krassen ontstaan omdat hondennagels scherp blijven. Het is daarom redelijk om te verwachten dat de gietvloer vijf tot acht jaar opnieuw afgelakt moet worden. Hierbij fungeert de laatste laag als een matte topcoat die de vloer beschermt tegen krassen en beschadigingen. Na verloop van tijd zal deze topcoat slijten, en in aanwezigheid van huisdieren kan dit proces sneller verlopen. Op dat moment kun je de vloer opnieuw aflakken, waardoor deze er weer als nieuw uitziet.

Let op: onze Milestone gietvloer is daarentegen een product met een hogere slijtvastheid. De samenstelling van cement, epoxy en Quartz resulteert in een extreem hard product. Zelfs als er bijvoorbeeld een steentje onder de schoen zit of de nagels van de hond over de vloer gaan, ontstaan er geen krassen. Dit maakt de gietvloer een uitstekende keuze voor huishoudens met honden.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer met een hond?


Hygiënisch

Dankzij de naadloze aanbrenging van een gietvloer zijn er geen kieren of naden waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. Dit maakt het schoonmaken uitermate eenvoudig, zelfs met een hond in huis.


Waterdicht

Een aangenaam kenmerk van gietvloeren is hun waterdichtheid. Wanneer je hond na een regenachtige wandeling binnenkomt, is het eenvoudig om het water van de vloer te verwijderen. Modderpoten trekken niet in de vloer, waardoor je vloer gemakkelijk schoon blijft.


Weinig geluid

Een bijkomend voordeel van gietvloeren is hun geluidsarme eigenschap. Het getik van nagels op de vloer kan als hinderlijk ervaren worden, maar bij een gietvloer blijft het geluid tot een minimum beperkt.


Is een gietvloer geschikt in een huishouden met honden?

Het meest geschikte type gietvloer voor huishoudens met honden hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren. Beide type gietvloeren, de PU gietvloer en de Milestone gietvloer, zijn geschikt voor het gebruik met huisdieren. Echter, als je op zoek bent naar de meest krasbestendige variant, raden we aan om de Milestone gietvloer te overwegen vanwege zijn uitgesproken krasbestendige eigenschappen.Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIgitale magazine!