​​​​​​​

GIETVLOER TRENDS VOOR 2024


GIETVLOER TRENDS VOOR 2024


De gietvloer is niet langer een voorbijgaande trend op het gebied van wonen, maar juist een van de belangrijkste elementen geworden in de interieurbranche. Het mooie van een gietvloer is dat het zich perfect laat combineren met elke designtrend. Deze vloer vormt namelijk de ideale basis voor je interieur! Benieuwd naar de gietvloertrends voor 2024? Wij kunnen je daar alles over vertellen.

gietvloer trends 2024
gietvloer trends 2023

Een duurzame, handgemaakte en krasvaste gietvloer

Een opvallende trend dit jaar is dat mensen niet alleen op zoek zijn naar esthetisch mooie vloeren, maar ook naar praktische en duurzame vloeren. Ons nieuwste product sluit perfect aan op deze behoefte: een gietvloer die krasbestendig is! In de loop der jaren hebben we veel sterke vloeren gezien, maar deze waren niet altijd de meest fraaie vloeren. Gelukkig zijn er nu verschillende kwaliteiten op de markt, en als we een aanbeveling mogen doen, is de 'epoxy-gebonden' variant de beste keuze. Epoxy is namelijk een zeer duurzame bouwhars, waardoor de cementgebonden gietvloer uitzonderlijk hard wordt. Zelfs als je per ongeluk iets scherps over de vloer schuift, hoef je niet direct bang te zijn voor krassen.


In 2024 is er meer focus op handgemaakte producten en ambachtelijke details. Een trend die enerzijds voortkomt uit de behoefte om te weten hoe een product is gemaakt. Anderzijds houden we er steeds meer van om (imperfecte) structuren en texturen terug te zien in de producten. De Milestone vloer heeft een unieke, handgesmeerde tekening in de vloer, die daarmee perfect aansluit op deze trend.


Warme gietvloer kleuren


Vaak wordt er bij een gietvloer direct gedacht aan een kille grijstint, maar in 2024 laten we dit achter ons. In plaats daarvan kiezen we voor warme kleuren voor gietvloeren. Dit jaar kun je bijvoorbeeld gaan voor taupe, zandkleur of een beige gietvloer. Met een warme kleur voor je gietvloer kun je een gezellige en huiselijke basis creëren, terwijl je toch een tijdloos design behoudt. Warme gietvloer kleuren zijn gemakkelijk te combineren met verschillende houtsoorten, maar bieden ook eindeloze mogelijkheden voor prachtige combinaties met muurverf kleuren.


Er is een breed scala aan warme kleuren beschikbaar voor gietvloeren. Waar ben je precies naar op zoek? Mag de vloerkleur bijvoorbeeld helemaal bruin zijn of wil je liever subtiel een vleugje grijs erin verwerkt hebben? En hoe licht of donker wil je de vloer hebben? Op die manier zijn er nog talloze nuances te vinden in de warme kleurcollectie.


Klik hier om onze gietvloer kleuren te bekijken.


INSPIRATIE OPDOEN? PLAN EEN SHOWROOM AFSPRAAK

Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Japandi

De Japandi-trend, die inmiddels al een paar jaar meegaat, blijft ook dit jaar een prominente plaats innemen in de interieurtrends. Japandi is een fusie van twee verschillende woonstijlen: de Scandinavische en de Japanse stijl. Het combineert natuurlijke materialen met strak design en zwarte accessoires. Met deze stijl kun je een lichte en stijlvolle inrichting creëren, waarbij een gietvloer met zijn naadloze karakter perfect past.


De Japandi-trend heeft echter nog meer elementen die je kunt toevoegen aan je interieur om de gewenste sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan minimalistische meubels, lichte kleurenpaletten, natuurlijke texturen zoals bamboe en hout, en een gevoel van rust en eenvoud. Het gebruik van planten kan ook een belangrijk onderdeel zijn van de Japandi-stijl, omdat ze bijdragen aan een gevoel van sereniteit en verbinding met de natuur.


Daarnaast kun je experimenteren met subtiele accenten en details, zoals Japanse kunstwerken, keramiek en textiel met eenvoudige patronen en delicate structuren. Deze elementen voegen diepte en karakter toe aan je interieur, terwijl ze toch trouw blijven aan de minimalistische esthetiek van Japandi.


Met een combinatie van een gietvloer, zorgvuldig gekozen meubels en accessoires, en de juiste sfeercreatie, kun je een Japandi-interieur creëren dat zowel rustgevend als verfijnd is. Het is een tijdloze en veelzijdige trend die harmonie en balans brengt in je leefruimte.

gietvloer trends 2024

Een naadlooze gietvloer


Een opvallende trend in de wereld van gietvloeren is de naadloze afwerking. Deze trend omarmt de vloer als een geheel, waarbij het naadloos overloopt in andere ruimtes zonder onderbrekingen. Het mooie hiervan is dat er geen plinten nodig zijn om de overgang tussen verschillende ruimtes te verbergen. Het resultaat is een strak en minimalistisch uiterlijk, waarbij de vloer als één geheel door de hele woning loopt. Deze naadloze afwerking creëert niet alleen een gevoel van ruimtelijkheid, maar zorgt ook voor een moeiteloze visuele continuïteit tussen de verschillende kamers, waardoor een harmonieus en samenhangend interieur ontstaat.

Minimaliasme vs maximalisme


Het komende jaar belooft een jaar van uitersten te worden: minimalisme versus maximalisme. De Japandi-trend blijft voortduren en zal ook dit jaar nog steeds aanwezig zijn. Met deze Scandinavische en minimalistische woontrend voegen we nog meer rust toe aan ons interieur. Aan de andere kant zien we ook een opkomst van kleurrijke woonstijlen zoals de jaren '70 en Art Deco. Hierbij kun je spelen met levendige kleuren en zelfs deze tinten tot aan het plafond laten doorlopen. Een gedurfde keuze zou zijn om een opvallende kleur voor je gietvloer te kiezen en zo gewaagde kleurencombinaties te creëren.


Dit jaar draait dus om het vinden van de balans tussen de serene eenvoud van minimalisme en de expressieve levendigheid van maximalisme. Je kunt kiezen voor een rustige en ingetogen gietvloer om een harmonieus geheel te creëren in combinatie met minimalistische elementen. Aan de andere kant kun je ook een gedurfde en uitgesproken gietvloer kleur selecteren om een krachtige en kleurrijke statement te maken in een interieur met een maximalistische benadering. Het is aan jou om te bepalen welke stijl het beste bij je persoonlijkheid en voorkeuren past en om je interieur op basis daarvan vorm te geven.​​​​​​​

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons digitale magazine!