EEN gietvloer in een jaren 30 woning


EEN gietvloer in een jaren 30 woning

Een jaren 30 woning bezitten of koppen gaat vaak gepaard met een flinke klus. Het behouden van de traditionele details vereist een zorgvuldige aanpak, terwijl het toevoegen van eigentijdse elementen ook belangrijk is. Een moderne gietvloer blijkt verrassend goed te passen bij het karakter van zowel de jaren 30 woning als het interieur.

gietvloer jaren 30 woning

Waarom past een gietvloer bij de traditionele details van een jaren 30 woning?

Een gietvloer past bij de traditionele details van een jaren 30 woning vanwege het contrast tussen zijn eigentijdse uitstraling en de authentieke kenmerken van de woning. De strakke en moderne look van een gietvloer vormt een prachtig samenspel met bijvoorbeeld glas-in-loodramen en houten afwerking die typerend zijn voor deze periode. Dit contrast geeft de ruimte een tijdloos karakter, waarbij de modern elementen naaste de traditionele details tot hun recht komen.

inspiratie opdoen? plan een showroom afspraak


Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Waar moet je rekening mee houden bij het gieten van een gietvloer in een jaren 30 woning?


Bij het aanbrengen van een gietvloer in een jaren 30 woning zijn er enkele belangrijke overwegingen en stappen die moeten worden gevolgd.

1. Voorbereiding van de ondervloer: Oudere huizen kunnen nog steeds houten vloeren hebben als ondervloeren. Hoewel het mogelijk is om een gietvloer over een houten vloer aan te brengen, vereist dit de nodige voorbereiding. Dit omvat mogelijk het toevoegen van isolatie voor verbeterd comfort.

2. Stabiliteit van de fundering: Voordat de gietvloer kan worden aangebracht, moet een solide fundering worden gegarandeerd voor stabiliteit. Een geschikte optie hiervoor is het gebruik van een fermacell ondervloer, wat resulteert in een zwevende dekvloer. Deze platen zorgen voor een stabiele en vlakke ondergrond, een vereiste voor het aanbrengen van een gietvloer over een houten ondervloer.

Het is dus essentieel om bij het gieten van een gietvloer in een jaren 30 woning speciale aandacht te besteden aan de voorbereiding van de ondervloer en het creëren van een stabiele fundering om de duurzaamheid en kwaliteit van de vloer te waarborgen.


gietvloer in jaren 30 woning

Waarom kiezen voor een gietvloer in een '30 woning?


Een gietvloer biedt diverse voordelen die het aantrekkelijk maken om te kiezen voor deze vloer in een jaren 30 woning. De gelijkmatige afwerking van de gietvloer zorgt voor een rustige en samenhangende basis die de andere designelementen in de ruimte versterkt. De naadloze afwerking accentueert de ruimte, terwijl het onderhoudsgemak zorgt voor een aangename leefomgeving. Het is een investering die zowel stijl als praktisch comfort toevoegt aan de woning. Het proces vereist zorgvuldige planning, met speciale aandacht voor de ondergrond, maar het resultaat is een prachtige combinatie van moderniteit met historische charme.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIgitale magazine!