Een gietvloer in crème

Subtiel en rustig

Een gietvloer in crème


Een gietvloer in crème biedt een subtiele en rustige basis voor je interieur, waardoor het een aantrekkelijke kleurkeuze is. In deze blog bespreken we waarom een gietvloer in deze kleur een uitstekende optie is, welke woonstijlen hierbij passen, en de voor- en nadelen van deze vloer.

gietvloer creme
gietvloer creme

Waarom kiezen we voor een gietvloer in crème kleur?

Een crèmekleurige gietvloer biedt een perfecte basis tussen warmte en frisheid, waardoor het een ideale basiskleur is om mee te werken. Deze vloer zorgt voor een neutrale basis die gemakkelijk te combineren is met verschillende kleuren en stijlen. Bovendien kan de lichte frisse kleur een ruimte optisch groter laten lijken, wat vooral prettig is in ruimtes of kamers met weinig daglicht.

Welke woonstijlen passen erbij?

Door de rustige en fijne basiskleur van crème, past een crème kleurige gietvloer bij verschillende woonstijlen:

Klassiek en landelijkJe verwacht het misschien niet gelijk, maar ook in een klassiek of landelijk interieur kan een crème kleurige gietvloer een toevoeging zijn. Het biedt een frisse twist bij de klassieke elementen.Industrieel

In een industrieel interieur wordt vaak gekozen voor donkere kleuren en ruwe materialen, maar een crème kleurige gietvloer kan daarbij voor een prachtig contrast zorgen. Het brengt wat meer zachtheid in het geheel.


Scandinavisch

De Scandinavische stijl, met zijn lichte kleuren en natuurlijke materialen, combineert perfect met een crème gietvloer.

Wat zijn voor en nadelen?

Net als bij elke vloerkeuze zijn er voor- en nadelen verbonden aan een crèmekleurige gietvloer. Het grote voordeel van deze vloeren is dat ze volledig naadloos worden aangebracht. Dit zorgt niet alleen voor een rustige uitstraling in je huis, maar biedt ook een praktisch voordeel: vuil kan zich niet ophopen in naden of voegen en is eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger of swiffer. Bovendien is de gietvloer erg dun, slechts 3 tot 4 millimeter, waardoor hij in bijna elke woning kan worden toegepast en uitstekend werkt in combinatie met vloerverwarming. Het dunne laagje over de vloerverwarming zorgt namelijk voor een optimaal rendement.

Een mogelijk nadeel van de gietvloer is het aanbrengproces, dat een volledige werkweek in beslag neemt. Van maandag tot en met vrijdag is de woning niet toegankelijk, wat soms betekent dat je tijdelijk elders moet verblijven. Als je minder vaak wilt stofzuigen, kun je overwegen om voor onze Milestone gietvloer te kiezen. Deze vloer heeft meer structuur en leven, waardoor stof en vuil minder snel opvallen.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!