DESIGN GIETVLOER

Een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling

WAT IS EEN DESIGN BETONVLOER?


Onze design betonvloer heeft een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling. De vloer heeft de uitstraling van een echte betonvloer, maar is in werkelijkheid een cementgebonden gietvloer. Want wie wil er nu niet de uitstraling van een echte betonvloer, maar aan de andere kant het gemak van een gietvloer! Maar wat is een design betonvloer precies?Onze design betonvloer is een cementgebonden gietvloer met een krasvast karakter. Al jaren zijn wij bezig met het ontwikkelen van een innovatief concept, want er zijn veel sterke vloeren, maar het zijn niet per definitie de mooiste vloeren om te zien.


Onze design betonvloer, Milestone, heeft een unieke uitstraling en is bijzonder sterk. Door de vloer zit een Quartz verwerkt, wat ervoor zorgt dat de vloer slijtvast is. Aan de andere kant heb je de matte afwerking die zorgt voor een natuurlijke en satijnen look & feel.Opbouw van design betonvloeren ​​​​​​​

Maar hoe zit onze design betonvloer nu precies in elkaar? Onze Milestone gietvloer is opgebouwd uit verschillende lagen, waaronder epoxy basislagen, cementgebonden lagen en een laklaag. Voor het aanbrengen van de vloer zelf mogen vijf dagen worden gerekend. Dit is steeds van maandag tot vrijdag.
Voordat we beginnen met het aanbrengen van de Design Betonvloer, inspecteren we de ondergrond.


Ongeveer één tot twee weken voor de plaatsingsdatum komt onze projectleider ter plaatse. Hij zal deze opmeten, eventuele wensen bespreken en ook de ondervloer bekijken. Vervolgens beginnen we op maandag met het schuren en stofzuigen van de ondergrond, zodat we met een schone basis beginnen. Daarna wordt de primer aangebracht die voor de hechting zal zorgen.


Op de tweede dag wordt de schraaplaag aangebracht. De schraaplaag zorgt ervoor dat kleine oneffenheden in de dekvloer egaal worden. De derde en vierde dag wordt de kleurlaag aangebracht. Alles wordt met de hand aangebracht, waardoor elke Design Beton vloer zijn eigen unieke uitstraling krijgt.

De gietvloer is al vloeistofdicht, maar op vrijdag werken we de vloer af met een 2-componenten vernislaag. Hierdoor is de vloer gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen de meeste vloeistoffen.


Cementgebonden gietvloeren worden vaak gegoten of gestuct. De Design Betonvloer is een gestucte variant. De Quartz geeft de robuuste uitstraling van een betonvloer. Echter door de combinatie van het kunststof component vloeit het materiaal toch en krijg je een strakke uitstraling. Het aanbrengen duurt vijf dagen, het uitharden twee dagen en de totale dikte is 3 tot 4 mm. Dat maakt de gietvloer ideaal in combinatie met vloerverwarming.

DE VOORDELEN VAN EEN DESIGN BETONVLOER

  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Zeer Slijtvast
  • Geheel vloeistofdicht
  • Geheel naadloos
  • Duurzame materialen

Ondergrond

De Design Betonvloer kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht. Denk aan zandcement, anhydriet, tegels of hout. Daarnaast is de vloer niet alleen geschikt voor renovatie, maar ook voor nieuwbouwwoningen. Wel moet je er rekening mee houden dat de ondervloer van nieuwbouwwoningen vaak een grotere impact heeft dan renovatiewoningen. Hierdoor kan de Design Betonvloer scheuren vertonen wanneer de ondervloer aan zware slijtage wordt blootgesteld. Dit kan als een charmante eigenschap van het product worden ervaren.

kom inspiratie opdoen: DESIGN BETONVLOER IN 20 KLEUREN


Veel mensen verwachten dat een design betonvloer alleen in het grijs kan worden toegepast, maar dat is zeker niet waar. Een design betonvloer is ook beschikbaar in bijvoorbeeld Nude en organische tinten. In onze showroom kun je alle 20 vloerkleuren bekijken.


Wil je een stuk mee naar huis nemen om het thuis te bekijken of in combinatie met de nieuwe keuken, dan kan dat!