DE voordelen van een PU gietvloer​​​​​​​

voordelen pu gietvloer

De voordelen van een PU Gietvloer

PU gietvloeren zijn al tientallen jaren geliefd als vloerafwerking en zijn net zo essentieel geworden als houten of pvc vloeren in de wereld van vloerbedekking.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom PU gietvloeren zo populair zijn, vanwege hun vele voordelen, zoals naadloze afwerking en een breed scala aan kleuren en texturen.

Laten we alle voordelen van een PU gietvloer bekijken.

voordelen pu gietvloer
voordelen pu gietvloer

Naadloze perfectie

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van een PU gietvloer is de volledige naadloosheid van de vloer. In tegenstelling tot houten of tegelvloeren, waar naden duidelijk zichtbaar zijn, biedt een PU gietvloer een perfecte egale uitstraling. Dit maakt de vloer niet alleen visueel prachtig, maar heeft ook praktische voordelen zoals het gemakkelijk schoonhouden.

Diversiteit aan kleuren en structuren


Het prachtige van een PU gietvloer is dat je eindeloos kunt experimenteren met kleuren en structuren. In essentie onderscheiden we twee type PU gietvloeren: Solo One en Solo Life. Solo One gietvloeren zijn één egale kleur, de meest strakke variant die beschikbaar is. Aan de andere kant zijn Solo Life gietvloeren een mix van twee kleuren, wat resulteert in unieke tekeningen en betonlook effect in de vloer. Je kunt zelf bepalen hoe subtiel of opvallend de structuur moet zijn. Wat betreft kleur zijn de mogelijkheden eindeloos, omdat je kunt kiezen uit de RAl, Sikkens en NCS kleuren. Bijna te veel keuze dus!

volledig vloeistofdicht

Een andere geweldige eigenschap van een PU gietvloer is de vloeistofdichtheid ervan. Dankzij de naadloze structuur hebben vloeistoffen zoals water of koffie geen kans om direct in de vloer te trekken. Hierdoor is een PU gietvloer geschikt voor alle ruimtes in huis, van de keuken tot de hal en de badkamer. Het creëert een rustige basis door de hele woning, waar je eindeloos mee kunt combineren.

voordelen pu gietvloer

PU gietvloer: comfortabel en geluiddempend


Een PU gietvloer is een kunststof gietvloer, wat betekent dat het een elastisch product is dat comfortabel aanvoelt op blote voeten en sokken. Daarnaast hebben PU gietvloeren geluiddempende eigenschappen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in appartementen, waar geluidsnormen van belang zijn.

Ideale combinatie met vloerverwarming

Nog een voordeel van PU gietvloeren is hun uitstekende compatibiliteit met vloerverwarmingssystemen. Dankzij de goede warmtegeleiding van het materiaal kunnen PU gietvloeren de warmte gelijkmatig over de ruimte verspreiden, wat zorgt voor een optimaal rendement van de vloerverwarming.

Bonus eigenschap: Elasticiteit

PU gietvloeren zijn bijzonder geschikt voor nieuwbouwwoningen vanwege hun elastische eigenschappen. Deze elasticiteit voorkomt namelijk scheuren in de vloer, zelfs in situaties waarin de ondergrond onderhevig is aan aanzienlijke bewegingen, zoals vaak het geval is bij nieuwbouwprojecten.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digital magazine!