De voordelen van een cementgebonden gietvloer

DE voordelen van een cementgebonden gietvloer


Cementgebonden gietvloeren winnen snel aan populariteit als vloerafwerking en zijn nu net zo populair als kunststof gietvloeren. Dankzij talloze voordelen kiezen steeds meer mensen voor deze moderne optie. Laten we eens kijken naar de zeven voordelen van cementgebonden gietvloer.

voordelen cementgebonden gietvloer
voordelen cementgebonden gietvloer

1. Een cementgebonden vloer is compleet naadloos


Een opvallend kenmerk van cementgebonden gietvloeren is hun naadloze karakter. In tegenstelling tot veel andere vloerbedekkingen, die vaak naden en voegen hebben, biedt een gietvloer een glad oppervlak zonder obstakels. Dit is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook praktische voordelen voor het schoonmaken en onderhouden van de gietvloer.

Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren​​​​​​​

Ontdek de mogelijkheden!


voordelen cementgebonden gietvloer

4. Een cementgebonden gietvloer is volledig vloeistofdicht


Een andere geweldige eigenschap van cementgebonden gietvloeren is hun vloeistofdichtheid. Of het nu gaat om gemorst water, modder of bijtende stoffen, deze vloer biedt uitstekende bescherming tegen vloeistoffen. Hierdoor kan de gietvloer in elke ruimte van het huis worden geplaatst, van badkamer tot hal en van woonkamer tot keuken. Alle ruimtes zijn geschikt voor een gietvloer.

5. aan te brengen op diverse ondergronden


Een cementgebonden gietvloer is niet alleen geschikt voor een standaard zandcement dekvloer, maar kan op een breed scala aan ondergronden worden toegepast. Of het nu gaat om beton, hout of zelfs een bestaande tegelvloer, alle ondergronden zijn geschikt voor een cementgebonden gietvloer.

6. Geeft een hoog warmterendement samen met een vloerverwarming

Met een dikte van slechts twee millimeter zijn cementgebonden gietvloer uiterst geschikt voor vloerverwarmingssystemen. Dankzij deze dunne laag wordt het rendement van de vloerverwarming geoptimaliseerd.

7. de cementgebonden gietvloer gaat lang mee

Met de juiste zorg en onderhoud kan een cementgebonden gietvloer tientallen jaren meegaan zonder aan de kwaliteit te boeten.

Met al deze voordelen biedt een cementgebonden gietvloer een uitstekende combinatie van functionaliteit, stijl en duurzaamheid voor elke ruimte.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!