Bij Berith en John

Een gerealiseerde Solo vloer

“Een goede basis waarin de woning
​​​​​​​als warm en prettig aanvoelt"

De basis van een warm huis


John en Berith wonen met hun kinderen en kitten Tuske in een ruime nieuwbouwwoning gelegen in Utrecht. Ze waren opzoek naar een huis waar het gehele gezin ruim kon wonen maar wel dicht gelegen bij hun oude woning. Toen kwam dit nieuwbouwproject in Utrecht op hun pad. Tijdens het inricht proces gingen ze op zoek naar een goeie basis waarin de nieuwbouwwoning als warm en prettig aanvoelt. Die basis werd gelegd met een gietvloer in hun woning in Utrecht.

Waar begin je met het inrichten van een woning?


Voor het inrichten van de nieuwbouwwoning hebben John en Berith de hulp ingeschakeld van een interieurarchitect. Ze hadden sterk de behoefte om te investeren in een goeie basis waar ze jarenlang plezier van kunnen hebben. Want hoe krijg je een nieuwbouwwoning nou gezellig en eigen? De basis begon bij de grote leefkeuken die als eerste uitgezocht moest worden. Er is hier gekozen voor houten frontjes in combinatie met wit en een betonnen keukenblad. Om het geheel wat warmer aan te laten voelen hebben ze bij de koffiecorner gouden tegels geplaatst, de aangrenzende muur is in een warme groene tint geschilderd en er is nog een behangcirkel aangebracht.

Kleurkeuze voor de gietvloer


Na het uitzoeken van de keuken was de volgende stap het uitzoeken van de vloer. Qua vloerafwerking hadden John en Berith nog niet een specifiek product in gedachten. Door de houten keuken viel een houten vloerafwerking eigenlijk gelijk al af. Ze waren juist opzoek naar wat meer contrast. John en Berith stonden nog erg open voor informatie over de eigenschappen van onze Solo PU Gietvloer en Solo Betonfloor. Tijdens hun bezoek aan de showroom werd het al snel duidelijk dat de keuze voor hun huis in Utrecht viel op de PU Gietvloer. De voordelen waren voor hun doorslaggevend; uitstraling, onderhoud, gebruiksgemak en vele mogelijkheden qua kleurkeuze. De vloer moest een neutrale maar warme basis vormen voor het gehele huis van drie woonlagen in totaal. Zo viel de keuze al snel op de Solo Life, een gietvloer met structuur/vegen erin. Qua kleur was er niet gelijk een definitieve kleur die eruit sprong, maar waren er enkele kanshebbers waarvan de kleurstalen mee naar huis gingen. Zo konden de samples van de gietvloer naast andere uitgezochte materialen neergelegd worden om de mooiste combinatie te creëren. Uiteindelijk viel de kleurkeuze dan ook op Madison. Een warme grijstint met een vleug beige erin verwerkt, wat een mooie warme basis creëert.

Aankleding van de gietvloer


Omdat de keuken al veel hout bevat moest de eettafel juist niet van hout zijn, maar voor contrast zorgen. Na een lange zoektocht naar een eettafel die groot genoeg is voor het hele gezin, geen hout bevat en dezelfde tint is als de PU gietvloer, kwamen ze uit op de eettafel van Studio Henk. Een ruime ovale tafel die mooi in contrast staat met de rechte lijnen van de keuken. De verbinding tussen de keuken en woonkamer werd gecreëerd door een lange kastenwand aan te brengen. De kastenwand zorgt niet alleen voor verbinding tussen de twee ruimtes, maar is ook praktisch qua opbergruimte en is gelijk een hoek waar je accessoires kwijt kan. John en Berith kozen ervoor om kleur toe te voegen middels accessoires. Een combinatie van warme terratinten en roze en gouden details. Op de bank werden kussens toegevoegd, een paar plaids en daarbij mooie kleden voor een warm geheel. Door het mixen en matchen van verschillende prints en materialen krijg je een speels effect in de woning. De gietvloer van John en Berith in Utrecht is prachtig geworden. Op zoek naar nog meer gietvloerinspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina of neem contact met ons op om onze showroom te bezoeken!
En, benieuwd naar meer?


Een gietvloer, de oppervlakte, stijl en de kleur ervan zijn natuurlijk erg persoonlijk. Zo ook het budget wat jij er aan wilt besteden. Heb jij vragen over hoe een gietvloer in jouw woning zou staan? Of misschien wil je weten hoeveel jij kwijt zou zijn? Neem dan snel contact met ons op! We voorzien je graag van passend en persoonlijk advies.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!