BETONLOOK

Wij noemen het LIfe of milestone

BETONLOOK


De uitstraling van een echte betonvloer is natuurlijk prachtig, maar is niet iets wat iedereen kwijt kan in zijn huis en qua eigenschappen ook niet altijd even praktisch is. Zodoende werd de betonlook gietvloer ontwikkeld. Want wel de uitstraling van beton in combinatie met prettige eigenschappen waardoor je jarenlang plezier hebt van de vloer, wie wil dat nou niet?

betonlook gietvloer

WAT IS BETONLOOK?

Betonlook is een vloerafwerking die de uitstraling van echt beton nabootst. Een betonlook gietvloer kan je op twee manieren creëren. De eerste optie is een Life gietvloer. Een betonlook gietvloer met subtiele kleurnuances waarin je als het ware wat ‘beweging’ ziet. De Life gietvloer wordt opgebouwd uit twee kleuren die ter plekke door elkaar heen worden gemengd waardoor een levendig effect ontstaat. De gietvloer lijkt op ambachtelijk aangebracht beton, waar je de veegbewegingen nog in herkent als een soort wolkig patroon.

De andere optie is de Milestone gietvloer; een cementgebonden gietvloer opgebouwd met een epoxy en Quartz. Waar bij de Life gietvloer de structuur in de vloer zit, zit hier de structuur en reliëf aan het oppervlak. Het maakt de vloer nog net wat robuuster, levendiger met een natuurlijk look & feel. Deze betonlook gietvloer wordt al pleisterend aangebracht, waardoor de tekening van de vakman kan zien.

Beide type gietvloeren (Life en Milestone) vallen dus onder de betonlook gietvloeren, alleen hebben ze alle twee net een andere uitstraling door de verschillende soorten materialen.Solo Milestone©


Met Quartz voor een gemêleerde betonnen vloer

Solo LIfe​​​​​​​©


Solo Life voor een gemêleerd effect

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BETONLOOK VLOER EN EEN BETONNEN VLOER?
Het belangrijkste verschil tussen een betonlook vloer en een betonnen vloer is het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Een betonnen vloer is gemaakt van echt beton, terwijl een betonlook vloer de uitstraling van beton nabootst, maar niet is gemaakt van echt beton. Een betonlook gietvloer is gemaakt van een kunststof gietvloer of een cementgebonden epoxy gietvloer met Quartz.


Een ander verschil tussen een betonlook vloer en een betonnen vloer zijn de eigenschappen en de dikte. Zo is een echte betonvloer vaak meerdere centimeters dik en poreuzer. Een betonlook vloer is maar 2 tot 4 millimeter dik, is vloeistofdicht en kan daardoor in alle ruimtes toegepast worden.WAT ZIJN DE VOORDELEN van een BEtonlook gietvloer?

Een betonlook gietvloer is niet alleen mooi, maar brengt ook wat fijne voordelen met zich mee. Een betonlook gietvloer is gemaakt van duurzame materialen en is daardoor erg slijtvast. Heb je een keer wat scherps onder je schoenzool dan krijg je bij de Milestone niet gelijk krassen in de vloer. Daarnaast is de vloer vloeistofdicht, waardoor die toegepast kan worden in alle ruimtes van het huis. Van keuken tot badkamer, overal kan een gietvloer worden aangebracht. Zo ben je in één keer klaar met de vloerafwerking in het hele huis! Wel zo makkelijk. De vloer kan ook op diverse ondergrond toegepast worden zoals zandcement, anhydriet, fermacell, tegels of ingefreesde vloerverwarming. Dat is gelijk nog een groot voordeel van een betonlook gietvloer, hij geeft namelijk een optimaal rendement van de vloerverwarming.

De eigenschappen van een betonlook gietvloer.

1

Zeer slijtbestendig

2

Volledig vloeistofdicht

3

Compleet naadloos

4

Top voor vloerverwarming

5

Rijk kleurenpalet

In welke kleuren is een betonlook gietvloer leverbaar?

Een betonlook gietvloer is in eindeloos veel kleuren verkrijgbaar. Uiteraard zijn een hoop van de kleuren grijs georiënteerd door de uitstraling van beton, maar er zitten ook prachtige nude en organische tinten in het assortiment. Kan de kleur je niet te gek zijn, dan kan je zelfs een groene of witte gietvloer kleur overwegen.


welke woonstijlen passen perfect bij een betonlook gietvloer ?

Een betonlook vloer past bij eindeloos veel woonstijlen, denk aan Scandinavisch, Industrieel, Eclectisch of Landelijk om maar wat woonstijlen te noemen. Het fijne aan een betonlook vloer is dat het een hele mooie basis is waarmee je nog alle kanten op kan gaan qua afstyling en interieur. Bij betonlook denk je waarschijnlijk aan Industrieel, maar het kan echter niet alleen daarmee gecombineerd worden. Denk aan de neutrale kleuren en verschillende texturen van een Scandinavisch ontwerp. De ruwe textuur van een betonlook gietvloer sluit hier perfect bij aan. Of bij een eclectisch interieur waarin verschillende stijlen, kleuren en patronen met elkaar worden gecombineerd. De gietvloer kan dan zorgen voor een goede basis waarmee je nog enorm veel kan combineren qua kleuren en patronen. Er zijn dus eindeloos veel mooie combinaties te maken!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!