BETON CIRÉ


BETON CIRÉ


Beton ciré is een veelvoorkomende term, maar definieert niet gelijk wat het precies is. Voor de cementgebonden gietvloeren zijn een legio namen waardoor het moeilijk kan zijn om je te oriënteren. Wij helderen op deze pagina graag op wat volgens ons de beste kwaliteit gietvloer is.

WAT IS BETON CIRÉ?


Beton ciré is een betonlook product, ook wel een cementgebonden gietvloer genoemd. Het is een gietvloer met een structuur en reliëf. Dit zorgt voor een levendige uitstraling met een natuurlijke look & feel. Je hebt diverse kwaliteiten gietvloeren. Bij een epoxy-gebonden gietvloer heb je de hoogste kwaliteit vloer.Epoxy is namelijk een harde bouwhars. Hierdoor is de cementgebonden gietvloer niet alleen vloeistofdicht maar ook enorm hard.

WAT IS HET verschil tussen BETON CIRÉ en een gietvloer?


Het verschil tussen beton ciré en een gietvloer zit hem in het materiaal en daarmee ook de uitstraling. Een beton ciré vloer is een cementgebonden gietvloer, en een vloer met structuur en reliëf. Dit maakt de vloer wat robuuster en levendiger qua uitstraling. Met een gietvloer doelen we een kunststof gietvloer. Een zachter en elastischer materiaal dat te verkrijgen is als een kleurige effen vloer of als een vloer met subtiele kleurnuances.

Hoe lang blijft Beton Ciré Mooi?Doordat beton ciré is opgebouwd uit diverse lagen is de vloer bestand tegen intensief gebruik en blijft de vloer jarenlang mooi. De vloer is eenvoudig schoon te houden door gebruik te maken van een stofzuiger met een zachte parketborstel. Wanneer je de vloer gaat dweilen is het aan te raden gebruik te maken van de bijgeleverde schoonmaakmiddelen, de PU Cleaner en de BasisReiniger R. De eerstgenoemde is voor wanneer je de vloer gewoon gaat dweilen. De tweede is voor wanneer je last hebt hardnekkige vlekken of een vettige laag. Ons advies is om deze eens in de twee maanden te gebruiken.

Is beton Ciré waterdicht?Een beton ciré vloer is een vloeistofdicht product. Dat betekent dat als er een keer water wordt geknoeid dit geen enkel probleem is en niet gelijk in de vloer zal trekken. Door de vloeistofdichtheid van het materiaal kan de gietvloer zelfs in de natte cel van een badkamer door gelegd worden. Zo kan de vloer overal naadloos doorlopen, wat een erg moderne uitstraling geeft.

Hoe lang duurt het leggen beton ciré?

Het aanbrengen van een beton ciré gietvloer neemt in totaal vijf werkdagen in beslag. In ons geval kan je altijd van maandag tot en met vrijdag reserveren in de agenda. Ieder dag brengen we een laagje gietvloer aan waarna de laag moet drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden.



De eigenschappen van een beton ciré.

1

Zeer slijtbestendig

2

Volledig vloeistofdicht

3

Compleet naadloos

4

Top voor vloerverwarming

5

Rijk kleurenpalet

Wat zijn de voor- en nadelen van beton ciré?

Er zijn een hoop voordelen en toch ook enkele nadelen aan een beton ciré gietvloer. Het fijne aan het materiaal is dat het overal in de woning door gelegd kan worden, en erg goed combineert met vloerverwarming. Beton ciré is steenhard beton, bestand tegen intensief gebruik waar lekker op geleefd kan worden. Zo hoef je niet bang te zijn dat de vloer binnen de kortste keren onder de krassen zit. Daar staat wel tegenover dat een PU gietvloer elastischer is. Betonnen ondervloeren kunnen in nieuwbouwwoningen de eerste jaren nog behoorlijk heftig werken en brengen daarom bij een beton ciré vloer risico’s op scheuren en barsten met zich mee. Dat is in principe helemaal niet erg en kan ook gezien worden als een charmante eigenschap van het product, maar voor sommige mensen is dat een reden om te kiezen voor een PU gietvloer.


In welke kleuren is beton ciré beschikbaar?

Een beton ciré gietvloer is leverbaar in diverse kleuren. Onze kleurencollectie bestaat in totaal uit twintig kleuren. Natuurlijk zijn een hoop van deze tinten beton grijs georiënteerd, maar daarbinnen zijn nog veel nuances mogelijk. Tijdens een afspraak in onze showroom gaan we door alle kleuren gietvloer heen en is het ook mogelijk wat staaltjes van de kleuren mee te nemen om te kijken hoe deze uitpakken in de (nieuwe) woning gecombineerd met andere materialen.



Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!