Prachtige gietvloer in Amsterdam

Gerealiseerd door Solo Gietvloeren

Van top-tot-teen gerenoveerd


Gietvloeren zijn mogelijk in nieuwbouw- en verbouwwoningen. Maar we weten allemaal dat er bij een verbouwing vaak meer komt kijken dan alleen het vervangen van de vloeren. De trotse bewoners (Michiel en Caroline) van deze gerenoveerde woning in Amsterdam kunnen daar volmondig over meepraten. Michiel: Toen wij de woning kochten wisten we dat er het een en ander aan moest gebeuren, maar dat we zo rigoureus de boel overhoop zouden trekken, had ik me niet bedacht.

gietvloer in amsterdam

Achteraf een perfecte keuze


Achteraf blijkt het een perfecte keuze. De woning was voorzien van een oude tegelvloer op de begane grond en de ruimte was voorzien van radiatoren welke fungeerde als hoofdverwarming. De 1e en 2e verdieping waren voorzien van houten planken. In eerste instantie besloten we om alleen de vloeren beneden te vervangen en de wanden te voorzien van een nieuwe fris kleurtje.

transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren

Ontdek de mogelijjkheden!


Snelle communicatie


Echter bleek de tegelvloer in het zandcement te liggen en was onze wens hier vloerverwarming onder te verwerken. Alhoewel de gietvloer gemakkelijk over de tegels heen gelegd had kunnen worden hebben we besloten de tegels te verwijderen om vervolgens vloerverwarming te laten infrezen. Omdat de werkzaamheden vanaf dat moment al wat grondiger werden hebben we besloten ons ook te richten tot de 1e verdieping en 2e verdieping. Nadat de vloerverwarming was geïnstalleerd heeft Solo Gietvloeren de sleuven dichtgesmeerd en een egaline-laag aangebracht. Onze aannemer heeft de vloeren op de 1e en 2e verdieping voorzien van een Fermacell underlayment. Dit om een vormvaste ondergrond te creëren. Toen alle grove werkzaamheden waren verricht hebben wij de muren netjes glad laten stuccen, schilderwerk in orde gemaakt en plinten gemonteerd. Solo Gietvloeren heeft vervolgens de Solo Life PU Gietvloer aangebracht op onze begane grond en na een speciale Fermacell voorbewerking ook de gietvloeren op de 1e en 2e verdieping. Caroline: Omdat het renoveren van een woning met gietvloer niet altijd zonder slag of stoot gaat was het prettig om de juiste mensen om je heen te hebben. Als leek zijnde raak je soms het overzicht kwijt, door al het vakjargon en soms de snelheid waarmee situatie besproken en afgehandeld moeten worden is dit soms best spannend. Gelukkig waren alle partijen oprecht bereid om goed met elkaar te communiceren. Hierdoor konden wij ons weer richten op het kiezen van kleuren en het afstemmen van ons interieur.


Alhoewel je tegenwoordig een hoop aan inspiratie op het internet en social media kan vinden blijft het lastig om keuzes te maken. Althans zo hebben wij het ervaren, aldus Caroline. Je kiest soms in een relatief korte periode producten en/of afwerkingen waarmee je toch weer 10 a 15 jaar vooruit wilt. Pinterest heeft mij enorm geholpen. Door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden kon ik veel interieurs vinden met gietvloeren. Ik vond het erg lastig, ga ik voor een strakke keuken, of wil ik een grove/stoere look. De keuze van de gietvloer heeft mij hierbij geholpen. Omdat ik een enorm fan ben van hout wilde ik dit terug laten komen en diverse accenten. Echter wilde ik de vloer mooi egaal en strak hebben, maar niet te.

De keuze viel daarom op een PU gietvloer


We hebben daarom gekozen voor een strakke Polyurethaan Gietvloer, maar wel met een betonlook effect (Bij Solo is dit de Life). Dit maakte de vloer wat speelser. De keuken werd strak mat wit, maar met eiken houten frontjes wat zorgt voor een warm effect. Hetzelfde hout hebben we terug laten komen in ons bankje voor in de erker. De kleur van de PU Gietvloer in onze renoveren woning is een warme grijstint. Hierdoor is het contrast met het eiken hout niet te groot. Voor de eettafel had ik een tijdje iets op het hoog. We wilde graag een grote eettafel waar we met zijn alle aan kunnen zitten. Het blad van de eettafel is gemaakt van hetzelfde eikenhout, eveneens als de planken aan de wand. Het onderstel is gemaakt van staal en is vrij fors. Mede omdat de gietvloer een mooi naadloos en strak uiterlijk knalt de tafel er werkelijk waar uit.

Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak

Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.