MICROCEMENT


MICROCEMENT


Ken je microcement al? Microcement is een stijlvolle gietvloer wat een goed alternatief is voor een echte betonvloer. Tijdens je zoektocht ben je wellicht al eindeloos veel benamingen en varianten tegenkomen, maar wij leggen je graag uit wat volgens ons de beste kwaliteit microcement gietvloer is.

WAT IS EEN MICROCEMENT VLOER?


Een microcement vloer is een vloerafwerking die bestaat uit een combinatie van cementgebonden, epoxy en Quartz. De toevoeging van de epoxy is volgens ons essentieel . Deze harde bouwhars zorgt voor de waterdichtheid van het product, maar maakt hem ook enorm hard. Dat laatste is handig voor als je een keer met wat scherps over de vloer heen schuift. Je krijgt dan namelijk geen krassen.

WAT MAAKT EEN MICROCEMENT VLOER ANDERS DAN EEN BETONVLOER?


Hoewel microcement en beton beide cementgebonden materialen zijn, zitten er toch ook grote verschillen tussen de producten. Hier zijn enkele belangrijke verschillen toegelicht:

  • De dikte: een betonvloer is over het algemeen genomen veel dikker dan een microcement vloer. Beton is meestal enkele centimeters tot tientallen centimeters dik. Een microcement vloer is slechts 2 millimeter dik.
  • Ondergrond: doordat een betonvloer enkele centimeters dik is, kan dit niet overal zomaar toegepast worden. Een microcement vloer is maar 2 millimeter dik, waardoor die op veel verschillende ondergronden toegepast kan worden.


Denk aan zandcement, anhydriet, fermacell of zelfs tegels.

Dat maakt een microcement vloer een uitstekende keuze

voor renovaties waarbij de bestaande vloer niet hoeft te

worden verwijderd.

  • Vloeistofdichtheid: een betonnen vloer staat bekend om zijn poreusheid door de vele scheuren die kunnen ontstaan. Het fijne aan de microcement vloer is dat het product helemaal vloeistofdicht is . Zelfs in de badkamer kan je de microcement vloer door laten lopen. Hoe fijn is dat!


Kortom, het zijn beide cementgebonden producten, maar toch heeft ieder zijn eigen kenmerken en eigenschappen.WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MICROCEMENT?


De voordelen van een microcement vloer zijn: de vloeistofdichtheid van het product, diversiteit van ondergronden waarop het aangebracht kan worden, de duurzaamheid en krasvastheid van het product.


WELKE WOONSTIJLEN PASSEN GOED BIJ EEN MICROCEMENT VLOER?


Een microcement vloer is nog net wat verfijnder dan echt beton en laat zich daardoor niet alleen goed combineren met een industriële woonstijl, maar ook met wat sierlijke en elegante woonstijlen zoals een klassieke woonstijl of romantische woonstijl. Kortom, een microcement vloer past goed bij diverse woonstijlen en kan door het kiezen van de juiste kleur goed aansluiten bij iedere woonstijl.

IS EEN MICROCEMENT VLOER KRASBESTENDIG?

De microcement vloer kan je onder de categorie krasbestendig plaatsen. Dit komt doordat de vloer is opgebouwd uit onder andere epoxy en Quartz. De vloer wordt hierdoor enorm hard. Handig voor als je eens een steentje onder de schoenen hebt of met wat scherps over de vloer heen schuift, je krijgt dan namelijk geen krassen*.

HOE ONDERHOUD JE EEN MICROCEMENT VLOER?

De microcement vloer wordt naadloos aangebracht en afgelakt met een onderhoudsvriendelijke topcoat. Het onderhoud zelf is dan ook niet zo spannend, maar er zijn wel een paar handige tips en tricks om langdurig van de vloer te kunnen genieten.

Qua droge reiniging is een stofzuiger met een zachte parketborstel aan te raden. Voor vochtige reiniging adviseren we twee schoonmaakmiddelen, de PU Cleaner en de Basisreiniger R. De PU cleaner is voor het dweilen van de vloer. Het is een neutraal schoonmaakmiddel dat geen zeepresten achterlaat op de gietvloer. De Basisreiniger R is een wat intensiever schoonmaakmiddel. Hiermee dweil je de vloer ongeveer een keer in de maand om het hardnekkige vuil laagje er goed vanaf te trekken. Op een microcement gietvloer gebruik je alleen zachte schoonmaakmethoden, dus geen schuursponzen of hardnekkige schoonmaakmiddelen met een schurende werking. Tip: dweil de vloer niet te nat. Zo voorkom je strepen bij het opdrogen. Wel zo’n mooi eindresultaat!Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!