Een cementgebonden gietvloer aanbrengen in 6 stappen


Een Cementgebonden Gietvloer aanbrengen in 6 stappen


Een cementgebonden gietvloer kenmerkt zich door zijn reliëf en structuur, wat resulteert in een prachtig met de hand aangebracht product met een uniek patroon. Dit biedt een uitstekende basis voor je interieur. In deze blog gaan we dieper in op het aanbrengproces van de Milestone vloer en leggen we uit hoe deze unieke patronen precies in de vloer worden gecreëerd. Het is tenslotte fijn om te weten wat er gedurende vijf dagen in je woning gebeurt.

Stap 1: de voorbereiding


Voordat we de gietvloer kunnen aanbrengen, komt onze projectleider langs op locatie om de situatie te beoordelen. Tijdens dit werkbezoek worden verschillende aspecten behandeld, zoals het opmeten van de oppervlakte in vierkante meters, het beoordelen van de kwaliteit van de ondergrond en het bespreken van eventuele specifieke wensen.

Voor het aanbrengprcoes vragen we je om vijf werkdagen voor ons te reserveren, van maandag tot en met vrijdag. Gedurende deze tijd kunnen er geen andere werkzaamheden plaatsvinden in de woning, dus het is belangrijk om hiermee rekening te houden in je planning.

Stap 2: Het aanbrengen van de primer


Voordat we aan de slag gaan met het aanbrengen van de gietvloer zelf, is het eerste wat we doen het schuren van de ondergrond. Daarna wordt er een primer aangebracht. Deze primer zorgt voor een stevige verbinding tussen de gietvloer en de ondergrond, wat essentieel is voor een duurzaam resultaat.

Stap 3: Het aanbrengen van een schraplaag

Op de tweede dag wordt een schraplaag aangebracht. Deze laag heeft twee belangrijke functies. Ten eerste worden kleine oneffenheden in de ondergrond eruit gehaald. Ten tweede zorgt deze laag ervoor dat je vloerverwarming optimaal rendeert.

Stap 4 + 5: het aanbrengen van de cementgebonden lagen

Tijdens de derde en vierde laag worden de cementgebonden lagen aangebracht. Op dit moment wordt ook de gekozen kleur toegevoegd, waardoor direct veel sfeer aan de ruimte wordt gegeven. Vanaf deze stappen zul je de eerste indruk krijgen van het eindresultaat.

Stap 6: het polijsten en aflakken van de vloer


Als laatste stap wordt de vloer gepolijst en gelakt. Het polijsten onthult de prachtige tekening van de Milestone vloer en zorgt ervoor dat het oppervlak aangenaam aanvoelt, zelfs op blote voeten of sokken. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met een laklaag, die niet alleen zorgt voor een matte uitstraling, maar ook de vloer waterbestendig maakt.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!