EEN BETOnlook GIETVLOER IN DE WOONKAMER: 4 IDEËN

Een betonlook gietvloer heeft een stoere uitstraling en een naadloos karakter. Bovendien is deze cementgebonden gietvloer zeer kras- en slijtbestendig. Dit maakt een betonnen gietvloer de perfecte basis voor een tijdloos en stijlvol interieur. Veel mensen denken echter dat een betonlook gietvloer meer iets is voor de gang of de keuken. In dit artikel laten we zien dat een betonlook gietvloer ook prachtig is in de woonkamer.


1. EEN LICHTE BETONlook VLOER EN NATUURLIJKE MATERIALEN


Het ruwe karakter van een betonlook gietvloer laat zich goed combineren met natuurlijke materialen zoals hout, leer, canvas en wol voor een meer landelijke inrichting. Denk aan robuuste houten meubels, een warm vloerkleed en stoere kussens en plaids. Door de vloer licht te houden lijkt de woonkamer ruimer en creëer je een mooi contrast met de natuurlijke materialen. Een stijl die je veel terugziet in Scandinavische interieurs.

2. Een betonlook gietvloer en betonnen wanden


Een betonlook gietvloer én een betonnen wandafwerking een beetje te veel van het goede? Juist niet! Durf te kiezen voor dezelfde tint voor je vloer en je wanden, zodat het lijkt alsof de vloer doorloopt. Let daarbij wel op dat je niet een te donkere tint kiest, want dan lijkt de ruimte een stuk kleiner. Ook contrasterende tinten op de betonlook woonkamer gietvloer en de muur kunnen prachtig zijn. Zeker als je gaat voor een minimalistisch interieur met een donkere vloer, lichte wanden en enkele goed uitgekozen eyecatchers.

3. EEN KLEURRIJKE INRICHTING MET EEN BETONlook GIETVLOER

Houd je van speels en kleurrijk? Dan is een betonnen gietvloer misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je woonkamer. Toch is een strakke betonlook gietvloer, juist vanwege de rustige basis, een ideale keuze voor een creatief interieur. Kleurrijke schilderijen aan de muur, een grote eettafel met verschillende stoelen, her en der kleine en grote planten en opvallende lampen: zie je het al voor je? De betonnen gietvloer maakt de inrichting stijlvol en helemaal van nu.4. Een levendige betonlookvloer


Een betonlook gietvloer hoeft niet altijd strak en minimalistisch te zijn. Doordat de mineralen in de cementgebonden toplaag worden vermengd met zuivere pigmenten krijgt de vloer een heldere kleur. Ook qua structuur kun je zelf bepalen hoe strak of levendig de vloer moet worden. Van druk tot heel rustig, alles is mogelijk. Een levendige vloer is niet alleen heel mooi, maar ook fijn in een huishouden waar geleefd mag worden.

Meer informatie?


Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit de mogelijkheden voor een betonlook gietvloer in de woonkamer. Op onze inspiratiepagina vind je nog veel meer voorbeelden van mooie betonlook gietvloeren. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!