Bij Vanessa en Erik

Een gerealiseerde Solo vloer

“Scandinavische stijl In het
​​​​​​​prachtige Midden-Delfland"

Geen verhuisplannen


Na een verbouwing van ruim 2 maanden wonen Erik en Vanessa met hun twee kinderen en hond Marley in hun vrijstaande huis, gebouwd in Scandinavische stijl. Verhuizen was eigenlijk totaal niet de bedoeling, maar het kwam totaal onverwachts op hun pad. Al 12 jaar lang woont het gezin in een heerlijk kleine straat met het mooie Midden-Delfland als achtertuin. Verhuizen was nog lang niet aan de orde tot ze op een middag gezellig met de overburen stonden te kletsen.

Ruimer en met een heerlijke tuin


De buren woonden in het vrijstaande huis waar Vanessa en Erik al 12 jaar lang door het keukenraam naar keken. Het bleek dat de buren plannen hadden om het huis in de verkoop te doen. Zodoende ging het balletje rollen. Hoewel de tweekapper echt een heerlijk huis was, heeft de nieuwe woning meer te bieden. Alles was net wat ruimer, maar met name de heerlijke grote tuin om het huis heen gaf de doorslag. En zo ineens, uit het niets, waren er verhuisplannen waarbij er een heleboel geregeld moest worden!

Telkens nieuwe ideeën


Voor de verbouwing begon was er een halfjaar de tijd om alles te plannen. Er moest een bouwteam geregeld worden en er moest een nieuwe vloer, keuken en badkamer uitgezocht worden. Gedurende het proces werd er ook besloten om toch maar vier dakramen op zolder te plaatsen. Beneden werden er nog wat muren verplaatst voor de keuken en ook op zolder werd er het een en ander veranderd om een badkamer ensuite met sauna te creëren. In één weekend werd het hele huis leeg getrokken waarna de opbouw kon beginnen. Vanessa over de verbouwing: “Ik genoot van het proces, de keuzes, alle mogelijkheden. Om alles weer opnieuw te bedenken en het weer beter te doen dan het vorige huis. Heerlijk! Met interieur bezig zijn is helemaal mijn ding. Stiekem mis ik het geregel nu een beetje. Iedere keer ontstonden er nieuwe ideeën. Ons huis voelt nu ook echt als een maatpak aan. We zijn zo blij met het eindresultaat! De verbouwing is erg fijn verlopen. Het bouwteam was geweldig, goed meedenkend en de sfeer onderling zo goed. Iedere dag na een dag hard werken dronken we gezamenlijk een biertje in de tuin en spraken de dag door. Het had niet beter of relaxter kunnen gaan.”

En waarom deze gietvloer?


Ook de vloer was één van de grote keuzes die gemaakt moest worden. Je wilt iets kiezen waar je lang plezier van hebt. Erik en Vanessa wisten vrij snel dat een gietvoer boven aan het lijstje stond. Op Instagram en Pinterest vonden ze genoeg prachtige voorbeelden van gietvloeren. Een gietvloer moest het zijn. Ze gingen online opzoek naar de voor- en nadelen van een gietvloer. Enige twijfel ontstond door de horrorverhalen die online te vinden zijn. “Op Instagram kwam ik een mooie vloer tegen. Het bleek dat zij een prachtige gietvloer had en ons door kon verwijzen. Zo kwamen wij terecht bij Solo Gietvloeren, wat een positieve ervaring was. We werden hartelijk ontvangen door Alex die ons alles over een gietvloer kon vertellen en onze twijfel wist weg te nemen. Hij vroeg ons naar onze wensen en raadde ons de Solo Life gietvloer aan, een prachtige betonlook vloer.”

Nevada & MAdison


De Solo Life gietvloer is een gietvloer die is opgebouwd uit twee kleuren. Hierdoor ontstaat er een betonlook vloer. De Solo One gietvloer daarentegen is een egale gietvloer. Vanessa en Erik sprak het levendige effect van de Solo Life aan, net een tikkie stoerder. Ze hebben gekozen voor een lichte structuur, aangezien de vloer wel een rustige basis voor hun moest zijn. De kleur Nevada viel in de showroom gelijk op en al snel was duidelijk dat dit de kleur moest worden. Thuis gekomen combineerde de stalen prachtig met de meubels, gekozen tinten verf voor in het huis en de stalen van de nieuwe keuken. Boven wilden ze in dezelfde lijn blijven als beneden, maar werd er gekozen voor een paar nuances donkerder, namelijk de Madison. Dit voelde prettiger aan voor in de slaapkamers. Nu de woning klaar is bleek het ook echt een schot in de roos. De gietvloer past perfect in de Scandinavische woonstijl met veel lichte tinten. In de woning is er gebruik gemaakt van natuurlijk materialen zoals hout, de rabiaat pine underlayment, jute en linnen stoffen. Als bij elkaar zorgt voor een warm en licht interieur. Geïnspireerd door de stijl van Vanessa en Erik? Neem snel een kijkje op hun Instagrampagina voor nog veel meer inspiratie foto’s!
En, benieuwd naar meer?


Ben je op zoek naar nog meer gietvloerinspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina of neem contact met ons op om de showroom te bezoeken!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!