Bij JANTINE en Jan

Een gerealiseerde Solo vloer

“DE VLOER HEEFT EEN LEVENDIG EFFECT ZODAT HIJ IN ELK SOORT INTERIEUR PAST"

COMPLETE METAMORFOSE


Hun boerderij was toe aan een nieuwe rieten kap. En als ze dan toch bezig waren, misschien kon dan de muur tussen keuken en woonkamer ook opengebroken worden. Wat begon als een overzichtelijke verbouwing eindigde in een totale metamorfose én een compleet nieuwe woonstijl.

Een gietvloer is mooi en praktisch met kleine kinderen


Dit witgepleisterde boerderij van dit stel ligt aan de rand van een Gelders dorp; een prachtige plek voor hun rundveebedrijf. In 2021 was, na 22 jaar, de rieten kap aan vervanging toe. En aangezien ze in de loop van de jaren verblijd waren met drie kinderen, was qua ruimte een open keuken wellicht ook een optie. “We vroegen Frank Timmer, een kennis van ons en werkzaam bij De Bongerd in Kesteren, om mee te denken.” Frank maakte een tekening waarbij hij de hele keuken openbrak en op papier een serre én- op de plek waar de speelkamer zat - een ouderslaapkamer met badkamer op de begane grond realiseerde. Om het geheel helemaal af te maken tekenden hij ook een nieuw interieur in.

BLING -BLING BEHANG


Dat alles leek de bewoners in eerste instantie te veel van het goede. “Maar vorig jaar leek ons buis ineens toch wel erg gedateerd. We hadden een lichte, eikenhouten trap, grenen meubels een estriken vloer. Het was niet alleen verouderd, maar - met drie jonge, spelende kinderen - ook beschadigd.” Ze besloten de verbouwing in gang te zetten. Er kwamen een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en er werden eikenhouten, gestraalde en gebeitste staatsdeuren geplaatst.

Vervolgens werd de showroom van De Bongerd bezocht. “Je ziet het niet als je erin woont, maar als je bij De Bongerd binnenstapt, dan realiseer je je dat je eigen interieur stoffig is.” Ze besloten een aantal nieuwe meubels te kopen en die te combineren met spullen die ze al hadden. “Maar van dat idee stapten we snel af. Onze oude meubels samen met zo’n prachtige hoekbank … het zou nergens op slaan.” En zo gebeurde het dat er een prachtig nieuw interieur werd gekocht, inclusief fraaie lampen en een gaaf bling-bling behang op de doorkijkhaard.

FANTASTISCHE VLOER


Van het idee om een gietvloer op de begane grond te realiseren werd de bewoonster enthousiast. “Zo’n vloer vind ik erg mooi en met vloerverwarming helemaal ideaal. Frank adviseert om bij Solo Gietvloeren langs te gaan.” In de showroom heeft de klant zich uitgebreid laten informeren en werd er gekozen voor de Milestone Gietvloer, een betonlook gietvloer met een levendig effect zodat hij in elke interieur past. “In combinatie met kleine kinderen vonden we het heel handig dat deze vloer enorm krasvast is. We kunnen er dus zorgeloos op leven. De gietvloer werd uitgevoerd in de kleur Milaan, die bij alles in huis mooi staat. “ We zijn echt zo blij met het resultaat. In het begin was het even wennen hoor. We kwamen qua interieur natuurlijk van de andere kant van het spectrum, maar zo’n mooi huis en interieur wennen heel erg snel.”
En, benieuwd naar meer?


Een gietvloer, de oppervlakte, stijl en de kleur ervan zijn natuurlijk erg persoonlijk. Zo ook het budget wat jij er aan wilt besteden. Heb jij vragen over hoe een gietvloer in jouw woning zou staan? Of misschien wil je weten hoeveel jij kwijt zou zijn? Neem dan snel contact met ons op! We voorzien je graag van passend en persoonlijk advies.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!