Bij hotel Hippe Hendrik

Een gerealiseerde Solo vloer

“Ik wilde warmte creëren en vintage
​​​​​​​mixen met Scandinavisch design"

Tijd voor vernieuwing


In het 100 jaar oude pand aan de Veersedijk 2 is vanaf 2019 Boutique Hotel Hippe Hendrik te vinden. Interieurontwerpster Willeke van der Plas transformeerde het voormalige eetcafe om tot een karakteristieke monument met twee suites en een Gastro Bar. Hippe Hendrik, ook wel bekend als ‘De Hippe’, is centraal gelegen in het oude dorpscentrum van Hendrik-Ido-Ambacht met vele restaurantjes om zich heen. Het is de perfecte uitvalbasis van de ook wel bekende gouden driehoek.

Nieuw leven aan dit historisch pand


Je kan eenvoudig naar het historisch centrum van Dordrecht, de skyline van Rotterdam bewonderen of de molens van de Kinderdijk ontdekken. Jarenlang zag Willeke met pijn in het hart aan dat het prachtige pand leeg stond. Samen met haar man Menno bedacht ze een plan om het historisch pand een nieuw leven te geven. Dit was het begin van Boutique Hotel Hippe Hendrik!

Omgetoverd van eetcafe tot boutique hotel


Vanaf augustus 2019 zijn Willeke en Menno trotse eigenaar van Veersedijk 2. Er moest veel gebeuren om het voormalig eetcafe om te toveren tot een boutique hotel. Op de begane grond lagen plavuizen die werden weg gebikt. Tot grote verrassing kwam de originele houten vloer uit 1910 tevoorschijn. Ook achter de dikke laag stucwerk zat de originele bakstenen muur verstopt. Willeke heeft deze muur stuk voor stuk afgebikt en was hier in totaal zes weken mee bezig. Uiteindelijk zeker het werk waard, want de prachtige bakstenen muur draagt bij aan de karakteristieke sfeer in het pand. Net als de houten spanten in de bovenste suite.

In Hippe Hendrik is een heerlijke sfeer neergezet van veel wit en zwart met hout, warme tinten en eye catchers zoals de bakstenen muur en de messing bar. Maar ook de wenteltrap die je naar de bovenste suite brengt met uitzicht over Hendrik-Ido-Ambacht. Door het hele pand is de originele houten vloer terug te vinden, behalve in de bovenste suite. Hier moest een nieuwe vloer komen. “Qua uitstraling is een gietvloer prachtig! In mijn ogen kun je met deze vloer iedere willekeurige stijl (van modern tot klassiek) neerzetten. De keuze voor een gietvloer hebben we o.a. gemaakt omdat we de vloer wilden laten doorlopen in de ensuite badkamer. Zo lijkt de ruimte groter. Daarnaast is een gietvloer natuurlijk superhygiënisch, wat ik zeer belangrijk vond in een hotelsuite.”

George Town


De kleurkeuze is gevallen op de George Town. De lichte gietvloer kleur past perfect bij de stijl die Willeke wou neerzetten. “Ik wilde warmte creëren en vintage mixen met Scandinavisch design. De inrichting was wel een behoorlijke uitdaging, want in al mijn jaren als interieurontwerpster heb ik nog nooit zo’n lastig pand gehad. Het pand heeft namelijk een vorm van een taartpunt, wat er voor zorgt dat je creatief moet nadenken over de inrichting. Uiteindelijk hebben we dit goed kunnen benutten. Bij de suite op de tweede verdieping is een leuk zitje gecreëerd, waar je heerlijk kan ontbijten met een prachtig uitzicht die reikt tot Rotterdam. Op de begane grond komt in de punt een hangende buitenbar.” Vanaf 2019 zijn Willeke en Menno al druk aan het verbouwen en voorlopig zijn ze ook zeker nog niet klaar met hun plannen. Zo gaat er in het souterrain nog een wijnkelder komen. Als hotelgast hoef je je ook zeker niet te vervelen. Je stapt zo op de huurfiets die voor de deur staat of haakt aan op een van de vele wandelroutes die de omgeving te bieden heeft. Geniet van de heerlijke buitenlucht in de polder en de dorpen en steden die allemaal op steenworp afstand te ontdekken zijn. Geïnspireerd geraakt door de stijl van Hippe Hendrik? Bekijk dan snel hun Instagram of boek gelijk een ontspannend nachtje weg!
En, benieuwd naar meer?


Een gietvloer, de oppervlakte, stijl en de kleur ervan zijn natuurlijk erg persoonlijk. Zo ook het budget wat jij er aan wilt besteden. Heb jij vragen over hoe een gietvloer in jouw woning zou staan? Of misschien wil je weten hoeveel jij kwijt zou zijn? Neem dan snel contact met ons op! We voorzien je graag van passend en persoonlijk advies.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!