Bij Annemarie en Jacques

Een gerealiseerde Solo vloer

“Omdat we een stoerdere uitstraling
wilden, kozen we voor een gietvloer
in onze woonboerderij"

Het droomhuis van
Annemarie en Jacques


Annemarie en Jacques zijn een gezin van vijf en woonden tot voor kort in Utrecht. Ze keken uit naar een nieuw avontuur en naar meer natuur. Daarom wonen ze sinds november 2021 in Ede. Daar vonden ze een kavel vlakbij het bos. Dit was echt een lot uit de loterij voor hen! Daarnaast mochten we de gietvloeren verzorgen in deze nieuw gebouwde moderne woonboerderij.

gietvloer woonboerderij

In woonboerderij stijl, maar dan modern.


“We waren al een tijdje op zoek naar een mooie nieuwe plek in de natuur en waren dolgelukkig toen we de kans kregen om hier ons droomhuis te bouwen,” vertelt Annemarie. “In ons hoofd was ons droomhuis altijd een wit huis met een rieten dak in een woonboerderijstijl, maar dan modern.” Met deze wens zijn Annemarie en Jacques aan de slag gegaan en hebben een aannemer gevonden die dit helemaal naar hun zin kon uittekenen. Toen kon het bouwproces beginnen. Het waren intensieve maanden van ontwerpen, keuzes maken en regelen, maar uiteindelijk was het project heel snel gerealiseerd. Zeventien maanden na het berichtje dat ze ingeloot waren voor de kavel, kregen ze al de sleutel!

Gietvloer gecombineerd met hout


Tijdens het ontwerpproces hebben Annemarie en Jacques gekozen voor een lange zichtlaan. Deze loopt van de entreehal tot aan de achterkant van de erker. In het midden van deze zichtlijn staat een enorm keukenblok, als letterlijk middelpunt van de leefkeuken. Aan de ene kant van het keukenblok staat een grote eettafel en aan de andere kant staat een lekkere plofbank met een open haard. “Onze wens was om een leefkeuken te creëren waar je kunt borrelen aan de bar, uitgebreid kunt eten aan de grote eettafel, maar ook lekker kunt chillen op de bank. Daar zijn we in geslaagd!”

Daarnaast vind je in de leefkeuken een enorme houten kastenwand waar apparatuur, servies en andere spullen zijn weggewerkt. Het hout zorgt voor een mooie warme tegenhanger van de gietvloer. “Omdat we een stoerdere, minder landelijke uitstraling wilden dan in ons oude huis, waar overal een massief houten eiken vloer lag, kozen we voor een cementgebonden gietvloer in onze woonboerderij. Zo kwamen we uit bij de Milestone, een krasvaste, hufter proof versie van de gietvloer. Met drie opgroeiende kinderen die bij het bos wonen, met veel zand in huis, leek ons dat echt een uitkomst.”

Mooi basic Siena


De keuze voor een cementgebonden gietvloer was dus snel gemaakt, maar de kleur was het moeilijkst. “In elk licht leken de kleurstalen anders, en als we dachten dat we bij Solo een mooie kleur hadden gevonden, zag het er thuis toch weer anders uit. Gelukkig had Solo veel geduld met ons en mochten we vele malen langskomen om de kleur van de vloer te bepalen en kregen we vele kleurstalen om in ons nieuwe huis te testen. Uiteindelijk zijn Annemarie en Jacques voor de kleur Siena beneden gegaan, een mooie basic grijstint met een frissere blauwtint erin verwerkt. De combinatie van hout en een grijze cementgebonden gietvloer geeft het huis een warme en gezellige uitstraling. Bovendien gebeurt er iets in de woning door de structuur van de vloer. Alles past perfect bij elkaar en is precies geworden zoals Annemarie en Jacques hadden gehoopt; een stoere moderne woonboerderij!

gietvloer woonboerderij


gietvloer woonboerderij


En, benieuwd naar meer?


Benieuwd naar nog meer inspiratie van Annemarie en Jacques woning? Bezoek dan hun Instagrampagina of bekijk onze Instagram voor nog meer gietvloer inspiratie! Ook als je geen woonboerderij hebt dan hebben wij de juiste gietvloer. Wil jij meer weten over onze gietvloeren? Neem contact op met onze showroom en wij helpen je graag verder.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!