gietvloer gecombineerd met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming, kan dat?

02 mei 2017 Vloerverwarming

Een gietvloer in huis, steeds meer mensen beschikken er over. En dat is logisch; want een gietvloer is stevig, flexibel en duurzaam. Verder is deze kleur- en slijtvast en eenvoudig te reinigen. Kortom: bijzonder goed geschikt voor gezinnen met kinderen, huisdieren of plaatsen waarbij veel mensen binnenlopen. Bovendien is een gietvloer uitstekend te combineren met vloerverwarming. Hierover meer in dit artikel.

Waar past een gietvloer?

Een gietvloer is geschikt voor meerdere toepassingen. Denk hierbij aan huizen, kantoren, winkels en hotels. Maar ook bijvoorbeeld in praktijkruimtes van een fysiotherapeut of in een sportcentrum. Wat veel mensen niet weten is dat een gietvloer ook op verdiepingen gegoten kan worden, en dus niet alleen geschikt is voor de begane grond. Zo is een gietvloer ideaal voor in de badkamer. Niet alleen oogt de vloer hier mooi en strak, ook is de vloer op deze plek bijzonder praktisch. De vloer is namelijk eenvoudig qua onderhoud en kun je hierdoor goed schoonmaken (en houden), en het kan tegen een stootje.

Betoncire Betonstuc

Welke gietvloeren zijn er?

Er zijn twee soorten gietvloeren; de Polyurethaan gietvloer (PU gietvloer) en de betonnen gietvloer. De PU gietvloer is een kunststof gietvloer en bestaat uit vier verschillende lagen. Deze vloer kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht, of dit nu een betonnen, tegel, houten of anhydriet dekvloer is. De gietvloer is licht elastisch wat ervoor zorgt dat de gietvloer scheuroverbruggend werkt. Dit maakt hem zeer geschikt voor nieuwbouw dekvloeren. De tweede variant is een cementgebonden minerale beton gietvloer. Deze gietvloer is opgebouwd uit vijf verschillende lagen en is volledig natuurlijk. De cementgebonden mineralen in de toplagen worden vermengd met zuivere pigmenten waardoor er een heldere kleur ontstaat.

gietvloer in de kantine

Combineert een gietvloer met vloerverwarming?

Dat is een vraag die vaak wordt gesteld. Het antwoord is een volmondig: ja! Beide soorten gietvloeren kunnen goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Bij de PU gietvloer wordt een speciaal ontwikkelde onderlaag, die warmte geleidt, aangebracht. Dit is ideaal in combinatie met vloerverwarming. De licht elastische tussenlaag zorgt ervoor dat de gietvloer optimaal de warmte verdeelt, zo heb je per vierkante meter een gelijke temperatuur. Ook bij de betonnen gietvloer zorgen de onderlagen voor een optimaal rendement in combinatie met vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat je per vierkante meter een gelijke temperatuur waarneemt.

een gietvloer met vloerverwarming

Hoeveel tijd kost het aanbrengen van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming?

De hoeveelheid tijd om vloerverwarming aan te leggen hangt sterk af van de omstandigheden. Is het een kale bouwvloer of is de vloer al afgewerkt? Moeten er sleuven aangebracht worden om de vloerverwarming te installeren? Afhankelijk daarvan kan de benodigde werktijd bepaald worden. Voor het aanbrengen van de gietvloer wordt zo’n 4 à 5 dagen gerekend. Dit geldt zowel voor een Polyurethaan gietvloer als betonnen gietvloer. Daarna moet de vloer nog zo’n 48 uur drogen en volledig uitharden.

Wil je graag meer weten over gietvloeren in combinatie met vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!