Volop inspiratie in Lookbook 2018

Ontdek de vloerkleuren bij Solo

Vloerkleuren kiezen


Wanneer er is besloten dat er een gietvloer moet komen in jullie woning, volgt er nog een heel belangrijk aspect: de kleur. Dit wordt door de meerderheid niet gezien als één van de makkelijkste keuzes, maar wel één van de belangrijkste. Het kiezen hangt met allerlei aspecten samen zoals de grootte en hoogte van de ruimte, de lichtinval, de kleuren van de muren, de sfeer die je wilt creëren en uiteraard het interieur en de meubels.

Twee verschillende vloertypes


Bij Solo Gietvloeren worden er twee verschillende types vloeren aangeboden, de polyurethaan kunststof gietvloeren (Solo Life en Solo One) en de cementgebonden gietvloer (Solo Betonfloor). Meer over de verschillende types leest u hier. Uit ervaring hebben wij geleerd dat het kiezen van de kleur een lastige keuze is, hierom helpt ons team je graag tijdens een kleurafspraak!

Solo Life en Solo One


Bij een PU gietvloer wordt in het 5-lagen-systeem als vierde een kunststof kleurlaag aangebracht. Bij de Solo One wordt er een kleurlaag van 1 kleur aangebracht, zodat je het strakke uni effect krijgt. Bij de Solo Life worden er 2 kleuren gemixt, waardoor je ‘leven’ in de vloer krijgt. Dit worden ook wel ‘vegen en/of vlammen’ in je gietvloer genoemd. Hierin zijn verschillende gradaties van de hoeveelheid van deze ‘vegen’ mogelijk, hier heb je zelf de regie over. Zo kan je kiezen voor een tamelijk rustige vloer (weinig vegen) of een drukke, heftige vloer (veel vegen). Bij een Solo One en een Solo Life kan je kiezen uit één of meerdere kleuren van de RAL, Sikkens en de NCS kleurenwaaiers. Omdat wij weten dat een kleur uitkiezen uit drie onwijs dikke kleurenwaaiers zoeken naar een speld in de hooiberg is, helpen wij je daarom een handje. In onze showroom hebben wij een groot kleurenpalet aan de muur hangen waar verschillende samples te zien zijn. Ook hebben wij verschillende kleuren en types vloeren in ons pand liggen. Wij adviseren om tijdens een kleurafspraak zoveel mogelijk inspiratie mee te nemen, denk aan afbeeldingen van Pinterest of woonmagazines. Ook kan bijvoorbeeld een staal van je keukenkastjes, je bed, je muur of je bank hierbij helpen. Ook hebben wij het Solo Lookbook opgesteld, zodat u thuis al naar wat inspiratie voor kleuren kan kijken. Het Solo Lookbook 2018 vindt u hier: Lookbook 2018.

Solo Betonfloor en Solo Cemento


Wanneer je kiest voor een cementgebonden gietvloer kom je in een heel ander traject terecht dan met een PU gietvloer, met betrekking tot de kleuren. Dit heeft alles te maken met het materiaal van de gietvloer. Deze vloeren zijn namelijk ontstaan vanuit cement. Tegenwoordig weten we allemaal dat wat de kleur van cement is, namelijk grijs. Hierom kunnen wij alleen vanuit deze kleur werken. Wees niet getreurd, wij kunnen de kleuren van de vloeren ‘warmer’, ‘kouder’, lichter en donkerder maken. Oftewel, de natuurtinten. Hiervan hebben wij ook een kleuren palet in onze showroom hangen die je kan komen bekijken. Tevens is deze ook te zien in het Lookbook.

Lancering van de nieuwe kleuren


Sinds januari 2017 hebben wij met veel trots de nieuwe kleurenlijn van de Solo Betonfloor gelanceerd! In deze kleurenlijn zit veel meer variatie (lees: verschillende tinten grijs en bruin), waardoor er voor ieder-wat-wils tussen zit. De nieuwe kleuren zijn te bekijken in onze showroom en in ons vernieuwde Lookbook 2018.

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!